Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Windows XP 64bit SP2
STRANA 1 OD 1
FAQ Windows XP 64bit SP2 01.10.2009. 21:26 T20588

status: user
broj poruka: 532
Imam par pitanja. Kakva je kompatabilnost ovog x64 operativnog sa mrezom obicno 32bit? Isto me zanima da li ima drajvera ili ce mi na x64 raditi ULi M9205 TVFM USB, Canon LBP2900, Creative Live! i RAID na Intel kontroleru? Da li vecina poznatih programa i igara radi sasvim normalno? Hvala!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 01.10.2009. 21:38 #144670

broj poruka: 12057

A zašto recimo ne instaliraš i ne probaš ?

Napravi jednog Acronisa tvog sistema i probaj XP x64 SP2.

TheBear Stavi W7 x64 01.10.2009. 21:38 #144671

broj poruka: 6502
sta ce ti zastareli XP... A sto se tice igara i drajvera i programa radi sve bez problema na 64bit-nom sistemu... Za te drajvere sto pitas nemam pojma.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Scyter Re: Re: 01.10.2009. 21:40 #144672

broj poruka: 8138
E,ae ako ti nije tesko daj mi link za onaj programcic LinX.Ne mogu nigde da ga nadjem.

Izvinjavam se na off pitanje.

The Way It`s Meant To Be Played

::
:: A zašto recimo ne instaliraš i ne probaš
:: Napravi jednog Acronisa tvog sistema i probaj XP x64 SP2
Equinoxe Re: Re: Re: 01.10.2009. 21:48 #144674

broj poruka: 12057

Izvolte:
http://www.youwatched.com/datajay/linx(0.63).7z

Inače, traži ga kao Linpack Stress Test....iz odma ga nalaziš.

:: E,ae ako ti nije tesko daj mi link za onaj programcic LinX.Ne mogu nigde da ga nadjem
:: Izvinjavam se na off pitanje
:: The Way It`s Meant To Be Played
:: ::
:: :: A zašto recimo ne instaliraš i ne probaš
:: :: Napravi jednog Acronisa tvog sistema i probaj XP x64 SP2
Scyter Re: Re: Re: Re: 01.10.2009. 21:53 #144678

broj poruka: 8138
Hvala puno!

The Way It`s Meant To Be Played

:: Izvolte
:: http://www.youwatched.com/datajay/linx(0.63).7
:: Inače, traži ga kao Linpack Stress Test....iz odma ga nalaziš
:: :: E,ae ako ti nije tesko daj mi link za onaj programcic LinX.Ne mogu nigde da ga nadjem
:: :: Izvinjavam se na off pitanje
:: :: The Way It`s Meant To Be Played
:: :: ::
:: :: :: A zašto recimo ne instaliraš i ne probaš
:: :: :: Napravi jednog Acronisa tvog sistema i probaj XP x64 SP2
Krecky Windows XP 64bit SP2 01.10.2009. 22:50 #144695

broj poruka: 393
je veliko njesra od sistema. Sto se tice stabilnosti je ok ali kompatibilnost sa programima je blagi uzas. Dosta programa nije htelo da radi pa sam ga izbacio. Windows 7 x64 je mnogo bolji sto se tice kompatibilnosti.

imarkovic @FAQ 01.10.2009. 23:50 #144717

broj poruka: 19008
imam WXPx64 i sto se tice LAN kartica, nikad mi nije trazio da instaliram specijalno x64 driver, ili je taj driver ujedno i za x64, ili ga prihvati na tom interfejsu kao da je x86.

@Krecky - uopste nije tacno to sto pricas, ne samo da je stabilan i dobar, nego je izuzetno kompatibilan, zadovoljio je moje potrebe i van ocekivanog, a sto se tice nekompatibilnosti i bagovitosti, mogu samo 7ci da dam poene...bar za sada. Drugo sto podrzava vise od 3.25GB ram memorije, ne bih se vratio na x86 nikad.

mkukic ... 02.10.2009. 00:53 #144728

broj poruka: 2591
Koristim taj sistem vec mesecima i odusevio me je stabilnoscu i brzinom rada! Sto se tice drivera nisam imao nikakvih problema sa nalazenjem i instaliranjem istih za bilo koju komponentu, a sto se tice prica da instaliras samo Win 7 x64 to otpisi! Mozes da napravis dual boot (kao sto je kod mene slucaj - Win XP Pro x64 SP2 i Win 7 x64), ali da ti Win 7 stoji kao jedini sistem - za to je jos rano!
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

BEmpire Re: 02.10.2009. 04:50 #144743

broj poruka: 439
Koristio sam ga godinama i mogu da kazem da je izuzetno stabilan a ni sa velikim brojem softvera nije imao nikakav problem,mada neke igre moras malo da `tvikujes` da bi radili,inace i dan danas mislim da je to jedan od najboljih OS-a koji je Microsoft izdao,ali nazalost izostao je podrska i korisnika i softverasa pa su `ubili` i pre nego sto je oziveo(nazalost!!!)!
Sad koristim W7 x64,i ne slazem se sa nekima koji kazu da ne mozes koristiti kao primarni OS,ja
mislim bas suprotno...A da i vec ima na netu OEM RETAIL znaci finalna verzija W7 x86/x64 koji ce da izace u oktobar 22,mada jos skidam pa ne mogu sa 100% sigurnoscu da tvrdim da je to tako ali prema komentara-JESTE........

DmasteRNo1 Loše iskustvo 02.10.2009. 08:22 #144749

broj poruka: 6102
Imam loše iskustvo sa XP x64 SP2. Oba puta kada sam ga instalirao, sistem je u roku od jednog dana pukao sam od sebe. Još na to da dodam da neki programi, koji su mi potrebni neće da rade pod njim. Mislim, XP je XP. Ako sam znao da instaliram i podesim XP 32bit (a to sam radio XYZ puta), očekivao sam da će isto biti i sa x64. Ali sam se očigledno prevario. Možda sam `pazario` neku faličnu verziju. Sada sam na Win7 X64 i za sada šljaka lepo.

May The Force Be With You!

ICEsd 64bit sistemi su super 02.10.2009. 11:54 #144793

broj poruka: 2158

Ako zelis da predjes na 64bit sistem neces pogresiti ja sam dosta dugo koristio XP x64bit i prezadovoljan sam, jedina mana je sto neces uvek naci drajvere.Od gore navedenih komponenti Canon LBP2900 neam 64 bitne drajvere tako da ces morati da napravis virtuelni 32bit-ni xp u kome ce raditi drajveri za stampa pa iz njega da stampas dokumenata (VMware).

Raid kontroler ima drajvere, Creative live radi ok, za ULi M9205 TVFM USB idi na sajt njihov pa vidi jel ima drajvere za 64bit(x64) sistem.

Inace XP se vise ne razvija nece biti novih update koliko ja znam radovi na tom sistemu su zavrseni pa ti ja savetujem da sacekas OEM windows 7 x64 i da njega instaliras.
pekisa JOS NEKO MISLJENJE 02.10.2009. 15:01 #144824

broj poruka: 40
Koristim Win 7 64bit i to vec nekoliko meseci, ja zasad nemogu da mu nadjem manu dosta igram a koristim i raznorazne programe verujem da je XP nesto brzi ali meni to nesmeta.
Dakle nikakve probleme sto se tice drajvera nisam imao sve u svemu zadovoljan sam.

pekisa JOS NEKO MISLJENJE 02.10.2009. 15:01 #144825

broj poruka: 40
Koristim Win 7 64bit i to vec nekoliko meseci, ja zasad nemogu da mu nadjem manu dosta igram a koristim i raznorazne programe verujem da je XP nesto brzi ali meni to nesmeta.
Dakle nikakve probleme sto se tice drajvera nisam imao sve u svemu zadovoljan sam.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs