Instalirao sam W7 UE 32 bit,sve radi perfektno i odusevio sam se njome.Ali imam jedan problem.Kad udjem u cpu-z pise da mi procesor radi na 1.8 GHz(kao stedi struju),a trebalo bi na 3,17 GHz koliko sam ga i klokovao u Biosu.A sistem mi prikazuje na 2,53 GHz,koliko je i default klok E7200 procesora.Znaci,nigde ne prikazuje tacno.Neznam do cega je,BIOS sam vratio na default pa sam opet namestio podesavanja koja ja hocu,ali opet isto.Molim hitno za pomoc!
Nemoguce!Ranije sam dok sam koristio XP 32bit SP2 u Biosu iskljucivao sam C1E i CPU je radio na onoj vrednosti na kojoj sam ja hteo.A sada kad sam instalirao W7,isto sam iskljucio C1E i nece da radi kako ja hocu.Sad sam iskljucio sve u Advanced CPU Options, radi kako treba!Kako to?
:: Nemoguce!Ranije sam dok sam koristio XP 32bit SP2 u Biosu iskljucivao sam C1E i CPU je radio na onoj vrednosti na kojoj sam ja hteo.A sada kad sam instalirao W7,isto sam iskljucio C1E i nece da radi kako ja hocu.Sad sam iskljucio sve u Advanced CPU Options, radi kako treba!Kako to :: :: Hvala puno pufiju i OCz-u :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: ::
Hmm nisam bas sve najbolje ukapirao ali mozda ti pomogne kada ti kazem sledece.
EIST, obara multiplier sa npr. 9 na 6 i tako stedi energiju kada nista ne radis.
A C1E obara FSB dok je multiplier konstantan (bio bi stalno 9 iz mog primera).
Kod nekih ploca ako iskljucis C1E automatski je i EIST iskljucen a kod nekih ne. Verovatno kod tebe nije taj slucaj i iskljucio si samo jednu funkciju dok je druga i dalje radila posao ?
Odes u Control Panel pa onda u Power, tu imas advanced options pa tu imas podesavanja posebno za cpu, graficku i ostalo, samo pod cpu namesti da ti ne usporava i to je to. Ne znam tacno bas kako se zovu opcije jer sam trenutno na xp-u.
upravo tako.... win sam stedi i ako je iskljuceno u bisu ! ides na power m. u contol panelu onda mu stikliras tamo da vidis sve profile posto izbacuje min power i balanced.. kad to stikliras izbaci ti max performance ! i resio si problem
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.