Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Pitanje u vezi drajvera za windows 7
STRANA 1 OD 1
urosk Pitanje u vezi drajvera za windows 7 25.09.2009. 09:34 T20392

status: user
broj poruka: 462
Evo i ja konacno instalirah windows 7 i naravno odusevljen sam, sve radi perfektno i neverovatno brzo! E sad imam jedno pitanjce za iskusnije korisnike, posto mi je windows sam pronasao sve drajvere i instalirao ih, kako sad pravilno da uninstaliram drajvere za grafiku i instaliram nove?! Pitam jer postojece drajvere nemam u (programs and features), pa ne mogu kao u xp-u na add/remove! Da li da idem u device manager pa tamo da ih uninstaliram ili nesto drugo?! I da li posle da odradim driver cleaner i kad?!! Hvala unapred!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
raic odgovor 25.09.2009. 09:53 #142808

broj poruka: 9006
ne moraš ništa da radiš, to su microsoftovi default drajveri koji dolaze uz sistem, samo skini koje oćeš pa instaliraj, ništa drugo.

mkoja ... 25.09.2009. 09:54 #142809

broj poruka: 124
ides na update windows, tamo kliknes na check for updates, i u optional updates (kad ti se pojavi) nalaze se apdejtovani drajveri, i za stvari za koje nije nasao drajvere.
urosk Ok! 25.09.2009. 09:54 #142810

A da li da odradim driver cleaner pre toga ili ne?!

TheBear Ma jok 25.09.2009. 10:05 #142812

broj poruka: 6502
ako nisi instalirao Ati/nVidia drajvere nema potrebe za Cleaner-om... Skini samo i instalirraj i to je to, i sledeci put kad budes nove hteo da stavis onda mozes Driver Cleaner ali i ne moras, mozes samo i preko Add/Remove...

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Re: Ma jok 25.09.2009. 10:23 #142815

broj poruka: 7769
Ma i da si instalirao ATi ili nVidija drajvere nema veze samo ih pregazi novima i to ti je to. Nikad do sada nisam skidao stare drajvere ne bih li instalirao nove i nikad nisam imao probleme.

Jedino kad trebas da skidas ATi ili nVidija drajvere je kad menjas graficku u smislu ATi na nVidija ili ogratno. Mada je tada mozda daleko pametnije da reinstaliras ceo sistem.

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: ako nisi instalirao Ati/nVidia drajvere nema potrebe za Cleaner-om... Skini samo i instalirraj i to je to, i sledeci put kad budes nove hteo da stavis onda mozes Driver Cleaner ali i ne moras, mozes samo i preko Add/Remove..
::
urosk Ok 25.09.2009. 10:26 #142816

Hvala puno! Pozdrav svima.

drax re 25.09.2009. 10:32 #142818

broj poruka: 246
Instaliraj nove preko starih i vozi, tao radim već duže vreme i nemam problema.

Mudar čovek ne kaže sve sto misli, ali misli sve što kaže.

BlueSkyNIS ... 25.09.2009. 13:17 #142848

broj poruka: 860
Imam ATI integrisanu grafiku. Win 7 je instalirao drajvere preko update-a. I sve je normalno radilo. Posle nekoliko dana ubacio sam NV 8600 GT i nikako nisam mogao da deinstaliram ATI drajvere koje je Win 7 instalirao. Uopšte nije bilo nikakve opcije u add/remove ili installed updates da se ukloni. Čak i nakon instalacije nVidia drajvera i dalje su se palili ATI-jevi programi. Koja glupost...

Windows-free with Fedora 10

Scyter Re: ... 25.09.2009. 13:20 #142850

broj poruka: 8138
Zato sluzi reinstalacija sistema.

The Way It`s Meant To Be Played

:: Imam ATI integrisanu grafiku. Win 7 je instalirao drajvere preko update-a. I sve je normalno radilo. Posle nekoliko dana ubacio sam NV 8600 GT i nikako nisam mogao da deinstaliram ATI drajvere koje je Win 7 instalirao. Uopšte nije bilo nikakve opcije u add/remove ili installed updates da se ukloni. Čak i nakon instalacije nVidia drajvera i dalje su se palili ATI-jevi programi. Koja glupost..
:: Windows-free with Fedora 10
raic Re: ... 25.09.2009. 14:34 #142867

E, tebi druže treba driver cleaner

:: Imam ATI integrisanu grafiku. Win 7 je instalirao drajvere preko update-a. I sve je normalno radilo. Posle nekoliko dana ubacio sam NV 8600 GT i nikako nisam mogao da deinstaliram ATI drajvere koje je Win 7 instalirao. Uopšte nije bilo nikakve opcije u add/remove ili installed updates da se ukloni. Čak i nakon instalacije nVidia drajvera i dalje su se palili ATI-jevi programi. Koja glupost..
:: Windows-free with Fedora 10
BlueSkyNIS Re: Re: ... 25.09.2009. 14:41 #142871

broj poruka: 860
Sad je već kasno, izbrisao sam ga...sledeći put ću znati.

Windows-free with Fedora 10

:: E, tebi druže treba driver cleaner
knele88 WIn7 25.09.2009. 15:09 #142879

broj poruka: 451
Skinuo sam ovaj win 7

7600.16385.090713-1255_x64fre_client_en-us_Retail_Ultimate-GRMCULXFRER_EN_DVD

Pitanje je dali mi trebaju neki posebni drajveri za AMD i Nvidiu 8800gt ( za nju sam već skuno) i pošto sam jelte tamo oko febuara kada je bila ona akcija da dobiješ svoj ključ za WIN7 ja dobio baš za x64, jel njega treba da unesam tj jel on još važi?

Supermen je MRTAV, Šišimš rules...

raic Re: WIn7 25.09.2009. 15:33 #142888

Taj ključ koji si dobio važi za beta verzije win7, a ti si skinuo rtm. Osim toga moguće je da se taj win koji si skinuo autoamtski aktivira po instalaciji, u kom slučaju ti ključ i ne treba. Ako se ne aktivira automatski, možeš da skineš neki koji to radi da se ne cimaš sam svaki put.

:: Skinuo sam ovaj win
:: 7600.16385.090713-1255_x64fre_client_en-us_Retail_Ultimate-GRMCULXFRER_EN_DV
:: Pitanje je dali mi trebaju neki posebni drajveri za AMD i Nvidiu 8800gt ( za nju sam već skuno) i pošto sam jelte tamo oko febuara kada je bila ona akcija da dobiješ svoj ključ za WIN7 ja dobio baš za x64, jel njega treba da unesam tj jel on još važi
:: Supermen je MRTAV, Šišimš rules..
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs