Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Win 7
STRANA 1 OD 1
goran27 Win 7 23.09.2009. 14:37 T20333

status: user
broj poruka: 372
Imam instaliran WinXP na jednoj particiji,dok je na drugoj WIN 7.Zeleo bi da izbrisem XP da mi WIN7 bude jedini operativni sistem.Kako bi to mogao da odradim bez ponovnog instaliranja istog?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gilopile Re: Win 7 23.09.2009. 15:07 #142306

broj poruka: 9459
Mozes da podignes W7 i `rucno` pobrises fajlove na particiji Wxp-a.Prog.files,windows,document and setings...Nikako nemoj da formatiras c:particiju(ako se tu nalazi winxp)jer bi izbrisao i boot.ini i nebi se wise startovao ni w7.
Kasnije promenis boot.ini tj izbrises winxp boot iz njega kako te nebi smarao prilikom starta compa i odabira izmedju ta dva OS-a.

Mozda neko ima i neki drugi sistem kako da odradis,ali ja bi na ovaj nacin,jer drugi ni ne znam:))

P.S. Ako budes imao problema prilikom brisanja foldera windows na xp particiji,dobro ce ti doci porogram unlocker.

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: Imam instaliran WinXP na jednoj particiji,dok je na drugoj WIN 7.Zeleo bi da izbrisem XP da mi WIN7 bude jedini operativni sistem.Kako bi to mogao da odradim bez ponovnog instaliranja istog?
goran27 re 23.09.2009. 15:20 #142311

broj poruka: 372

Hvala na trudu,da sacekam jos neki odgovor pa cu videti sta mi je ciniti.

Anonymous !!! 23.09.2009. 15:43 #142320

broj poruka: 340
Ja mislim da mozes da formatiras particiju na kojoj je XP bez bojazni da li ce se bootovati win7.

2m4Y re: 23.09.2009. 15:48 #142322

broj poruka: 2353
...mislim da moze acronis da sredi boot, a ako ti ne da da formatiras particiju gde je WinXP, onda je to glavna sistemska, tako da se ne bih ja zezao, ...nego lepo obrisao oba OS-a pa podigao na primarnoj Win7...

Pozz...

AMD Phenom II 955 BE
DFI LP DK 790FXB-M2RS
AMD 4870 512MB ToP
2x 2GB DDRII 1066MHz
2x 320GB SATA II RAID0
1x 750GB SATA II
SB Live 5.1 Digital
Corsair 750W

mkukic ... 23.09.2009. 16:12 #142335

broj poruka: 2591
Sigurno postoji nacin da formatiras particiju gde ti je XP (tako sto ces sa nekim boot manager-om da sredis boot.ini), ali po meni je mnogo bolje resenje (ako vec hoces da ti samo ostane Win 7) da sve lepo formatiras i `Sedmicu` stavis na primarnu (C:) particiju... Ukoliko ti je Win 7 vec na C particiji reci pa da nadjemo neki dobar boot manager da sredis stvar bez formatiranja te particije.
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

acayo UPS............ 23.09.2009. 18:47 #142367

broj poruka: 851
Po ovome sto sam procitao ja sam lose obrisao vistu.jos pre sam imao vistu i XP i vistu sam obrisao tako sto sam formatirao particiju na kojoj je bila pa mi je u boot manageru i dalje pisalo da mogu da pokrenem vistu ali naravno kad kliknem pise da fale razni system fajlovi za njeno pokretanje.Ali sada imam win7 x32 i prezadovoljan sam.

adv win7 27.09.2009. 14:30 #143445

broj poruka: 12

kad krene instalacija win 7 te izbaci poruku da biras izmedju upgrade ili cista instalacija
naravno sa xp nije moguca upgrade opcija vec cista insalacija , onda ti on kaze instaliracu ti vin 7 a ostavicu ti xp kao windows old koje ti rucno obrises kad instaliras win 7.

to je to inace probo sam upgrade sa viste i nesto na pola puta nije mogao da odradi bar kod mene.
adv win 7 27.09.2009. 14:32 #143446

broj poruka: 12

tek sad videh sta ti stvarno hoces, to se odradjuje sa programo VISTA BOOT PRO
Ivan012345 Re: re: 27.09.2009. 15:39 #143464

broj poruka: 228

:: ...mislim da moze acronis da sredi boot, a ako ti ne da da formatiras particiju gde je WinXP, onda je to glavna sistemska, tako da se ne bih ja zezao, ...nego lepo obrisao oba OS-a pa podigao na primarnoj Win7..
::
Mislim da ti je ovo najbolje resenje.
CrowBgd ... 10.10.2009. 08:40 #147419

broj poruka: 1376
Odakle da skinem W7?
https://www.berzapasa.com

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs