Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Pomoć (valjda nisam omašio mesto za temu)
STRANA 1 OD 1
knele88 Pomoć (valjda nisam omašio mesto za temu) 20.09.2009. 11:01 T20258

status: user
broj poruka: 451
Ljudi pomagajte čačkao sam malo bios pa ga zajebao....
Da krenem sa objašnjavanjem (inače ploča je Asusu M2N-E)
1.Uzeo sam i skinuo sa neta novi bios i krebo da ga ubacim sa ASUSupdate-om i to odradi lepo pa oće da se resetuje ae ide i to glatko.. e sad kad učita onaj pozdravni ekran tj ono oćeš da uđeš u bios ili ne, e posle toga pojavi se ona crticao kao da učitava nešto i izbaci mi
BOOTMGR missing
Pres ctrl+alt+delete to restart
Probao sam da popravim sa ASUS EZ flash 2 pa preko njega da inst ponovo Bios odradi on sve ali opet ništa..pa sam sve uradio što piše u manuelu za dizanje biosa (sem čačkanje sa DOS-om) i ništa ae kako sad da povratim komp u život
2. E sad komedia moja sestra je uspela da obriše KORPU na visti i nikako da je vratim znam ima neka fora ali nikako da se setim
Pozdraw
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Erestun Re: 20.09.2009. 11:10 #141339

broj poruka: 1797
1. Mozda je u biosu setovan first boot device > CD-ROM, a hdd ti je iskljucen. I ne verujem da je pisalo MGR vec MBR (Master Boot Record)
2. Desni klik > personalize > Change desktop icons (gornji levi ugao)

knele88 !!! 20.09.2009. 11:16 #141342

ne i dalje piše BOOTMGR a boot je bio na flash-u podešen pa sam ga vratio na HDD ali opet piše isto :(
Hvala za kanticu
Pozdraw

mighty Proveri u BIOS-u 20.09.2009. 11:16 #141343

broj poruka: 1670
da li ti hdd kontroler radi u IDE ili AHCI modu. Probaj da promeniš vrednost, pa vidi da li ti se onda diže OS.

Verovatno ti je do update-a BIOS-a hdd kontroler bio u AHCI modu, a ti si ga resetovao na default (IDE) mod.
knele88 Glupost 20.09.2009. 11:25 #141344

Skontao sam glupost hvala mighty što si me naveo na pravi put
poenta je bila što ja imam WDD 500Gb na kojem mi je OS a poed njega imam i stari Maxtor 80Gb koji mi više služi kao externi(jeste da je unutra) pa ga je bios prvog učitavao a da nije ni pokušao sa WDD-om
Pozdraw

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs