Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Kako prebaciti poruke iz Outlook Express-a iz jednog u drugi komp?
STRANA 1 OD 1
Skyhawk Kako prebaciti poruke iz Outlook Express-a iz jednog u drugi komp? 12.09.2009. 09:29 T20042

status: user
broj poruka: 53
Zdravo svima,

Nedavno sam se oglasavao na ovom forumu trazeci pomoc da resim problem sa HDD-om. Kako stvari stoje, stari komp je izgleda odradio svoje, tacnije njegov hard drive i tu nema pomoci, jedino da se menja. Elem, uzmem ja novi laptop i preko externog HD-a uspem da prebacim uglavnom sve za mene interesantne file-ove iz starog u novi komp.
Ono sto ne znam da uradim je kako da prebacim sve poruke iz Outlook Express-a iz starog komp-a u novi. Naime, ja sam u starom OE-u kreirao gomilu novih folder-a, za svakog poslovnog korespodenta po jedan, sa sub-folderima Sent i Received. Kada pokusam opciju Export - Messagies dobijem opciju ili da exportujem u Microsoft Outlook ili u Microsoft Exchange ali na istom komp-u, sto mi ne radi posao, pa me zanima da li je moguce i kako da sve foldere sa porukama u njima iz starog OE-a, tacnije iz OE-a na starom komp-u prebacim na neki externi HD a potom odatle da ih sve tako import-ujem u OE na novom komp-u? Da pomenem da mi ova dva komp-a nisu umrezeni tako da sve transfere radim preko externog HD-a.

Hvala unapred na pomoci,

Pozdrav!

Skyhawk
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gman pazi ovako 12.09.2009. 09:47 #139381

broj poruka: 1111
nikad nisam ni pokrenuo outlook express, ali mi pada na pmet sledece
nadji na starom hdd te outlook-ove foldere o kojima pricas i premesti ih na novi na isto mesto
ili ako imas mogucnost da umrezis ta dva komjutera mozda postoji opcija synchronize

ulsi
Seerauber rucno 12.09.2009. 09:49 #139382

broj poruka: 947

pronadjes lokaciju gde OE smesta postu:
Outlook Express\Tools\Option\Maintenance\Store Folder\Store Location-7 fajlova sa ekstenzijom .dbx
to je negde u:Documents and Settings...itd
te fajlove prekopiraj na externi HDD i sa njega prekopiras u novi komp. najbolje napravi novi folder na primer: D:\E-Mail i u njega smesti tih 6-7 falova sa ekstenzijom .dbx

zatim moras otvoriti Outlook Express na novom kompu i pokazati mu putanju do lokacije koju na koju si smestio fajlove .dbx
Outlook Express\Tools\Option\Maintenance\Store Folder\Store Location\ D:\E-Mail
skycould najlakse 12.09.2009. 10:32 #139387

broj poruka: 248
da ih iskopiras.
Nalaze se na c:\documents and settins\(username)\local settings\Application data\identities\(raznibrojevi)\microsoft\outlook express\ e tu imas dbx fajlove i samo ih prekopiras. Ako si pravio foldere moraces prvo u novom OE da napravis iste pa da ih onda zamenis odgovarajucim fajlovima sa starog kompa jer OE nece automatski da povuce fajlove sem Inbox, Outbox, Sent Items, deleted itd.
simke000 Koristi thunderbird 12.09.2009. 10:43 #139388

broj poruka: 504

Simke
Valjevo u srcu!!

Erestun Re: 12.09.2009. 13:32 #139415

broj poruka: 1797
Pretpostavljam da je u pitanju Windows XP, onda je Skycould-ova putanja tacna.

banep RE 12.09.2009. 13:51 #139417

broj poruka: 537
Vidi jel ti ovo nesto pomaze

http://email.about.com/cs/oetipstricks/qt/et112502.htm

Antilohije ako neces rucno... 12.09.2009. 14:21 #139418

broj poruka: 688
...program se zove aid4mail, podrzava nekoliko email klijenata (outlook expres, the bat...) i moze da kopira bazu kontakata i mailova izmedju njih. Na zalost ne podrzava incredi mail ali za to postoji program koji se zove Static IncrediMail Backup.

A ako hoces rucno nek neko drugi malo objasnjava .)

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs