Imam sledeci problem....tj moj ortak nesto mu je prso windows i hteo da ga reinstalliram, CD sam podesio da se bootuje normalno, prodje mi deo sa particijama, i kada se formatira restartuje komp, i sada.... umesto da nastawi proces sa instalaciom on opet prolazi kroz to isto, opet ucitava onaj deo sa particijama.... u cemu je problem? ima neko ideju??
konfiguracija je starija.... neka starija ploca, sa AMD sempronom, 9200 graficka, 512mb rama, hard 80gb itd....
P.S taj CD sa widnowsom je radio na ostalim kompovima, tako da do CD-a nije....
To izgleda kao da bootuješ ponovo početak instalacije. Kad prođe deo sa `particijama`, odradi se format, iskopiraju fajlovi i najzad resetuje komp prvi put, više ne bootuješ sa CD-a, možeš i posle tog prvog reseta da u BIOS-u podesiš kao First Boot Device: HDD. Ili jednostavno ne pritiskaj ništa kad posle tog prvog reseta kaže Press Any Key To Boot From CD... i pusti da nastavi Boot sa CD-a, ali pod uslovom da ti je Second Boot Device HDD, tj ako ne bootuješ sa CD-a, da bootuje sa HDD-a. Nadam se da si me razumeo.
Rekapitulacija: kod instalacije Windows-a 2000 / XP / Viste / 7 samo prvi put bootuješ sa CD i posle reseta bootuješ sa CD-a.
Onda podesi posle prvog reseta u BIOS-u da ni ne gleda CD, nego da je HDD first Boot device, pa tako ne može i da hoće da bootuje ponovo. To kao da je neki taster u prekidu na tastaturi.....pa any key i bude any key....
:: Znam to...... naravno da nista ne pritiskam kad dodje taj deo, ali on opet sam ulazi, kao da pritiskam enter u tome i jeste problem... :: :: Kod njega je malo cudan bios, nema ni opciju za boot.. :: tako da sam samo hard disk iskljucio u biosu... jer ako ga ne iskljucim normalno ulazi u win
Ne verujem da je do tastera.......to nije sigurno :D al fazon je sto ja CD citac ne mogu nigde u biosu da nadjem, kazem ti, nema ni opcija za boot.....samo sam hard disk nasao, i njega sam iskljucio, da bi mogao da instalira xp... i sta da radim posle prwog restarta? da opet upalim hard ili...? :/
:: :: Onda podesi posle prvog reseta u BIOS-u da ni ne gleda CD, nego da je HDD first Boot device, pa tako ne može i da hoće da bootuje ponovo. To kao da je neki taster u prekidu na tastaturi.....pa any key i bude any key... :: :: :: Znam to...... naravno da nista ne pritiskam kad dodje taj deo, ali on opet sam ulazi, kao da pritiskam enter u tome i jeste problem... :: :: :: :: Kod njega je malo cudan bios, nema ni opciju za boot.. :: :: tako da sam samo hard disk iskljucio u biosu... jer ako ga ne iskljucim normalno ulazi u win
Nema BIOS-a u zadnjih 10+ godina u kome nema da se bira First, Second, Third, Other Boot device. Zove se i Boot order, Boot sequence itd.
Posle prvog restarta u BIOS i polako u BIOS (DEL), u Advaced BIOS Features pronađi boot opcije i rokni HDD kao forst Boot Device.
:: :: Ne verujem da je do tastera.......to nije sigurno : :: al fazon je sto ja CD citac ne mogu nigde u biosu da nadjem, kazem ti, nema ni opcija za boot.....samo sam hard disk nasao, i njega sam iskljucio, da bi mogao da instalira xp.. :: i sta da radim posle prwog restarta? da opet upalim hard ili...? : :: :: :: :: :: Onda podesi posle prvog reseta u BIOS-u da ni ne gleda CD, nego da je HDD first Boot device, pa tako ne može i da hoće da bootuje ponovo. To kao da je neki taster u prekidu na tastaturi.....pa any key i bude any key... :: :: :: :: :: Znam to...... naravno da nista ne pritiskam kad dodje taj deo, ali on opet sam ulazi, kao da pritiskam enter u tome i jeste problem... :: :: :: :: :: :: Kod njega je malo cudan bios, nema ni opciju za boot.. :: :: :: tako da sam samo hard disk iskljucio u biosu... jer ako ga ne iskljucim normalno ulazi u win
Ali nema nista u vezi sa boot, onda ne znam sta je to.....reinstalirao sam mnogo windowsa do sad, i nikad nisam imao problema, svuda je bilo boot opcije, ali kod njega.... nema? ne kapiram u cemu je onda problem, jel treba noviju bios da se ubaci???
:: :: Nema BIOS-a u zadnjih 10+ godina u kome nema da se bira First, Second, Third, Other Boot device. Zove se i Boot order, Boot sequence itd :: :: Posle prvog restarta u BIOS i polako u BIOS (DEL), u Advaced BIOS Features pronađi boot opcije i rokni HDD kao forst Boot Device :: :: :: :: :: Ne verujem da je do tastera.......to nije sigurno : :: :: al fazon je sto ja CD citac ne mogu nigde u biosu da nadjem, kazem ti, nema ni opcija za boot.....samo sam hard disk nasao, i njega sam iskljucio, da bi mogao da instalira xp.. :: :: i sta da radim posle prwog restarta? da opet upalim hard ili...? : :: :: :: :: :: :: :: :: Onda podesi posle prvog reseta u BIOS-u da ni ne gleda CD, nego da je HDD first Boot device, pa tako ne može i da hoće da bootuje ponovo. To kao da je neki taster u prekidu na tastaturi.....pa any key i bude any key... :: :: :: :: :: :: :: Znam to...... naravno da nista ne pritiskam kad dodje taj deo, ali on opet sam ulazi, kao da pritiskam enter u tome i jeste problem... :: :: :: :: :: :: :: :: Kod njega je malo cudan bios, nema ni opciju za boot.. :: :: :: :: tako da sam samo hard disk iskljucio u biosu... jer ako ga ne iskljucim normalno ulazi u win
Koja je to ploča ? Tačno, u oznaku. Pogledaj uputstvo, piše garant o boot opcijama. Ako ne, reci tačno koja je da skinem uputstvo i pogledam.
:: :: Ali nema nista u vezi sa boot, onda ne znam sta je to.....reinstalirao sam mnogo windowsa do sad, i nikad nisam imao problema, svuda je bilo boot opcije, ali kod njega.... nema? ne kapiram u cemu je onda problem, jel treba noviju bios da se ubaci?? :: :: :: :: :: Nema BIOS-a u zadnjih 10+ godina u kome nema da se bira First, Second, Third, Other Boot device. Zove se i Boot order, Boot sequence itd :: :: :: :: Posle prvog restarta u BIOS i polako u BIOS (DEL), u Advaced BIOS Features pronađi boot opcije i rokni HDD kao forst Boot Device :: :: :: :: :: :: :: :: Ne verujem da je do tastera.......to nije sigurno : :: :: :: al fazon je sto ja CD citac ne mogu nigde u biosu da nadjem, kazem ti, nema ni opcija za boot.....samo sam hard disk nasao, i njega sam iskljucio, da bi mogao da instalira xp.. :: :: :: i sta da radim posle prwog restarta? da opet upalim hard ili...? : :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Onda podesi posle prvog reseta u BIOS-u da ni ne gleda CD, nego da je HDD first Boot device, pa tako ne može i da hoće da bootuje ponovo. To kao da je neki taster u prekidu na tastaturi.....pa any key i bude any key... :: :: :: :: :: :: :: :: :: Znam to...... naravno da nista ne pritiskam kad dodje taj deo, ali on opet sam ulazi, kao da pritiskam enter u tome i jeste problem... :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Kod njega je malo cudan bios, nema ni opciju za boot.. :: :: :: :: :: tako da sam samo hard disk iskljucio u biosu... jer ako ga ne iskljucim normalno ulazi u win
:: :: Koja je to ploča ? Tačno, u oznaku. Pogledaj uputstvo, piše garant o boot opcijama :: Ako ne, reci tačno koja je da skinem uputstvo i pogledam :: :: :: :: :: Ali nema nista u vezi sa boot, onda ne znam sta je to.....reinstalirao sam mnogo windowsa do sad, i nikad nisam imao problema, svuda je bilo boot opcije, ali kod njega.... nema? ne kapiram u cemu je onda problem, jel treba noviju bios da se ubaci?? :: :: :: :: :: :: :: :: Nema BIOS-a u zadnjih 10+ godina u kome nema da se bira First, Second, Third, Other Boot device. Zove se i Boot order, Boot sequence itd :: :: :: :: :: :: Posle prvog restarta u BIOS i polako u BIOS (DEL), u Advaced BIOS Features pronađi boot opcije i rokni HDD kao forst Boot Device :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ne verujem da je do tastera.......to nije sigurno : :: :: :: :: al fazon je sto ja CD citac ne mogu nigde u biosu da nadjem, kazem ti, nema ni opcija za boot.....samo sam hard disk nasao, i njega sam iskljucio, da bi mogao da instalira xp.. :: :: :: :: i sta da radim posle prwog restarta? da opet upalim hard ili...? : :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Onda podesi posle prvog reseta u BIOS-u da ni ne gleda CD, nego da je HDD first Boot device, pa tako ne može i da hoće da bootuje ponovo. To kao da je neki taster u prekidu na tastaturi.....pa any key i bude any key... :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Znam to...... naravno da nista ne pritiskam kad dodje taj deo, ali on opet sam ulazi, kao da pritiskam enter u tome i jeste problem... :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Kod njega je malo cudan bios, nema ni opciju za boot.. :: :: :: :: :: :: tako da sam samo hard disk iskljucio u biosu... jer ako ga ne iskljucim normalno ulazi u win
Prosto ne mogu da verujem, jeste to X-X, ali takvih osnovnih opcija mora da ima. Skidao se PDF manual 5 minuta (1,8 MB), kao da sam skidao Photoshop :-)
:: @bax200 :: Svaka čast čovek, ovo se zove istrajnost da se nekom pomogne :: :: pozz :: :: one way or another :: ::
Imao sam baš tu ploču i znam da ima opcija (mora da ima), ali bilo je bržih od mene...
one way or another
:: :: Prosto ne mogu da verujem, jeste to X-X, ali takvih osnovnih opcija mora da ima. :: Skidao se PDF manual 5 minuta (1,8 MB), kao da sam skidao Photoshop :- :: :: :: @bax200 :: :: Svaka čast čovek, ovo se zove istrajnost da se nekom pomogne :: :: :: :: pozz :: :: :: :: one way or another :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.