Dakle posto me zeza nesto posle nekoliko dana od reinstalacije XP SP2, internet stranice mi otvara sporo ili nikako i jedino pomaze system restore na raniji datum. Ovo je inace treci puta da formatiram hard disk i radim instalaciju XP-a. Sad ce cetvrti. Izgleda nesto radim pogresno. Koristim Aviru free i skenirao sam hard disk, nema virusa
Sta je najbolje da mi stoji cekirano u Automatic updates? Koristim piratsku verziju XPa Da li system restore treba uvek biti ugasen? Pitam jer svaki put mi je upaljen pa mozda je to problem.... Da li neka opcija u network connections treba da je stiklirana destiklirana? Uopste ne znam kako da resim ovaj moj fantomski problem
Probaj sa drugim browserom (opera,firefox...),mozda je do browsera... Probaj da uninstaliras aviru, mozda te ona smara? Probaj da instaliras sistem i proveravas kako ti radi net PRE nego sto instliras sve ostale programe koje obicno instaliras (rekao si da pomaze system restore, pa predpostavljam da ti po instalaciji sistema sve radi kako treba)
System restore NE TREBA da bude ugasen, automatic updates bi ja drzao iskljuceno, nema posebne opcije u network conn,i naravno svi koristimo piratsku verziju win-a.
p.s. ovaj patch moras imati ako imas neku stariju verziju win-a, a drzis iskljucen update WindowsXP-KB958644-x86-ENU - i naravno sp3 OBAVEZAN
Meni se cini da ti imas neki rootkit na hardu...Rootkit je potpuno nevidljiv za antivirus programe,ulazi u root sektore,formatiranje harda ga NECE obrisati,koristi enkripciju,maskira se u legalne windows-ove fajlove i jos mnogo mnogo toga... Program UnHackMe te resava muke 99%!!!
instaliraj,uradi skeniranje sa svim opcijama iz advanced PAZLJIVO citaj sta ti on nudi da brises pri butovanju sistema(on nalazi sve skrivene fajlove koji se dizu pre sistema,neki su legalni,neki nisu),i javi rezultate...
PS-komp ce se restartovati vise puta,dizace sistem po par minuta,ne brini sve je to normalno
KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!!
:: Dakle posto me zeza nesto posle nekoliko dana od reinstalacije XP SP2, internet stranice mi otvara sporo ili nikako i jedino pomaze system restore na raniji datum. Ovo je inace treci puta da formatiram hard disk i radim instalaciju XP-a. Sad ce cetvrti. Izgleda nesto radim pogresno. Koristim Aviru free i skenirao sam hard disk, nema virus :: :: Sta je najbolje da mi stoji cekirano u Automatic updates? Koristim piratsku verziju XP :: Da li system restore treba uvek biti ugasen? Pitam jer svaki put mi je upaljen pa mozda je to problem... :: Da li neka opcija u network connections treba da je stiklirana destiklirana :: Uopste ne znam kako da resim ovaj moj fantomski proble :: :: ::
Rootkit se krije id API-a operativnog sistema. I običan quick format će ti rešiti problem. Naravno ako si sve na ostalim particijama / diskovima proverio i očistio.
:: :: da ne otvaram novu temu,reci mi da li Low Level Format moze da obrise rootkit viruse :: ::
citao sam dosta o rootkit-ima,i u svakom tekstu je pisalo da ga obican format NECE ocistiti...bilo je vise ljudi na berzi koju su formatirali hard po nekoliko puta i nisu obrisali rootkit,tako da mislim da ovaj put mozda gresis...
:: :: Rootkit se krije id API-a operativnog sistema. I običan quick format će ti rešiti problem. Naravno ako si sve na ostalim particijama / diskovima proverio i očistio :: :: :: :: :: da ne otvaram novu temu,reci mi da li Low Level Format moze da obrise rootkit viruse :: :: :: ::
Uglavnom su Kernel/App tipa i to se običnim formatom gazi ko ništa. Ako je nagazio neko na Hardware/Firmware, onda jbg, međutim njih ima jako malo.
:: citao sam dosta o rootkit-ima,i u svakom tekstu je pisalo da ga obican format NECE ocistiti...bilo je vise ljudi na berzi koju su formatirali hard po nekoliko puta i nisu obrisali rootkit,tako da mislim da ovaj put mozda gresis.. :: :: :: KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!! :: :: :: :: :: Rootkit se krije id API-a operativnog sistema. I običan quick format će ti rešiti problem. Naravno ako si sve na ostalim particijama / diskovima proverio i očistio :: :: :: :: :: :: :: :: da ne otvaram novu temu,reci mi da li Low Level Format moze da obrise rootkit viruse :: :: :: :: :: ::
Bax,ali tekst potvrdjuje ono sto sam ja napisao...Mislim postoje i rootkit-i koji prezive i ZAMENU harda jer uticu na BIOS!!! Ako prezive zamenu harda zasto ne bi preziveli obicno formatiranje harda...Doduse nisu SVI takvi,ali nikad se ne zna koji rootkit neko od nas ima na hardu...
:: :: Prelistaj šta je rootkit :: http://en.wikipedia.org/wiki/Rootkit#Type :: :: Uglavnom su Kernel/App tipa i to se običnim formatom gazi ko ništa. :: Ako je nagazio neko na Hardware/Firmware, onda jbg, međutim njih ima jako malo :: :: :: citao sam dosta o rootkit-ima,i u svakom tekstu je pisalo da ga obican format NECE ocistiti...bilo je vise ljudi na berzi koju su formatirali hard po nekoliko puta i nisu obrisali rootkit,tako da mislim da ovaj put mozda gresis.. :: :: :: :: :: :: KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!! :: :: :: :: :: :: :: :: Rootkit se krije id API-a operativnog sistema. I običan quick format će ti rešiti problem. Naravno ako si sve na ostalim particijama / diskovima proverio i očistio :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: da ne otvaram novu temu,reci mi da li Low Level Format moze da obrise rootkit viruse :: :: :: :: :: :: :: ::
Pa dobro, recimo i da na hard disku nakon formata imaš rootkit, ali je potrebno da njego neko učita/aktivira. Kada instaliraš novi OS, on prebriše MBR tako da tu ne može da se uglavi. Novi MBR učitava tek instalirano jezgro novog sistema i ne može ni tu da se uglavi. Nakon nekog vremena čitanja i pisanja po hard disku, rootkit biva prebrisan nekim drugim podacima i tako nestaje. End of story
Procitaj malo pazljivije CEO tekst koji je Bax dao link,pa onda potrazi jos neke tekstove o tome...
:: Pa dobro, recimo i da na hard disku nakon formata imaš rootkit, ali je potrebno da njego neko učita/aktivira. Kada instaliraš novi OS, on prebriše MBR tako da tu ne može da se uglavi. Novi MBR učitava tek instalirano jezgro novog sistema i ne može ni tu da se uglavi. Nakon nekog vremena čitanja i pisanja po hard disku, rootkit biva prebrisan nekim drugim podacima i tako nestaje. End of stor :: :: Windows-free with Fedora 10 :: ::
::Ovo radis zbog toga da bi sav staticki elektricitet uklonio sa procesora, jer se procesor napaja iz baterija ploce kada je kompjuter iskljucen i iz struje, a na procesoru leze registri operativnog sistema u kojima ti se krije ono cega zelis da se otarasis (najverovatnije rootkit, a ne virus ili spyware)
Prvo, CPU se ne napaja baterijom, ali ajde da hipotetički kažemo da se napaja. Najmanja potrošnja desktop procesora je oko 4W. On se napaja naponom od oko 1V, to znači da u IDLE režimu on troši oko 4A. To bi skoro momentalno ispraznilo bateriju. Drugo, pri RESETu registri procesora se resetuju na podrazumevanu vrednost. Treće, Windows i Linux, pošto rade na više modela procesora, sigurno se ne oslanjaju na tu podrazumevanu vrednost već oni dodatno inicijalizuju registre procesora i periferije na neku podrazumevanu vrednost.
P.S. MBR se prebrisuje instalacijom OS-a. Ovaj i moj prethodni post su vezani za slučaj kada BIOS nije ugrožen rootkitom, mada i u to sumnjam.
Ja sam samo hteo da pomognem coveku, a ne da se raspravljam.
Nikoga ne teram da mi veruje - on moze, a ne mora da sledi uputstvo, a moze i da javi rezultate na ovoj temi. Ako je u pitanju neka vrsta b.o. ili poison ivy, ono sto sam napisao je jedini nacin da se ocisti - oni prezive na CPU sve dok se baterija ne izvadi posto je disk prethodno formatiran I OCISCEN MBR.
MBR svake od cetiri moguce primarne particije se ne mora `prebrisati` instalacijom. Jedan od pojavnih oblika je `brljanje` MBR prilikom vise instalacija razlicitih OS na istom disku, sto je zapravo postojanje dva MBR HDD jednog preko drugog.
:: Sa ovim se nikako ne slažem :: P.S. MBR se prebrisuje instalacijom OS-a. :: ::
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.