Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Kako staviti zabranu...
STRANA 1 OD 1
savcic Kako staviti zabranu... 26.08.2009. 22:01 T19633

status: user
broj poruka: 212

Kako staviti zabranu za instaliranje igrica, programa,....??? I kako proveriti koja mi je trenutno IP adresa?
I zadnje pitanje da li se moze i kako videti sa koje IP adrese se salje email i slicno???
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Odgovori 26.08.2009. 22:20 #135545

broj poruka: 6650
Napravi naloge koji nisu administratori, već korisnici, a nalog administratora zaštiti lozinkom. Na taj način ipak neće biti zabranjene sve instalacije odnosno, sve igre koje se `instaliraju` prostim kopiranjem same sebe bez upisa u zaštićene sistemske foldere i ubacivanja posebnih DLL-ova, moći će da se `instaliraju` i igraju...
Dakle, potreban ti je, za punu kontrolu, namenski softver za špijuniranje klinaca, ograničavanje vremena koje može da se provede na računaru i-ili ograničavanje interneta ili domena na internetu....
IP adresu najbrže saznaš ako klikneš na ikonicu konekcije u tray-u i odeš na karticu support, gde ti je ispisana trenutna IP adresa.
IP Adresu možeš videti iz mail headera iliti zaglavlja elektronske pošte... kod većine mail klijenata, dovoljno je uraditi desni klik na poruku i odatle izabrati nešto što liči na properties ili options za poruke, i, pogledati u zaglavlje poruke (koje inače nije vidljivo) i tu se vidi i naziv mail servera ali i IP adrese odakle su stvarno poslane. Uz razne trace programe, koji prema IP adresi pokazuju geografsko poreklo, može se i locirati - ugrubo - mesto pošiljaoca poruke (ali i primaoca). Naravno, i ovo je moguće zajebnuti raznim programima i sajtovima koji služe sa skrivanje IP adresa...
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

gilopile Re: Kako staviti zabranu... 26.08.2009. 23:17 #135559

broj poruka: 9459

Install-Block 2.0.6 je jedan od boljih programa za blokiranje instalacija.

Posto mu farmaceutske industrije bas nesto i nisu naklonjene,ako budes imao problema,javi pa ce mo resiti.

Za trenutni IP i proveru brzine moze i:

http://bwm.carnet.hr/

(c) 1982 Sinclair research Ltd

::
:: Kako staviti zabranu za instaliranje igrica, programa,....??? I kako proveriti koja mi je trenutno IP adresa
:: I zadnje pitanje da li se moze i kako videti sa koje IP adrese se salje email i slicno???
savcic Hvala,... 26.08.2009. 23:44 #135563

broj poruka: 212

Hvala na odgovrima!
savatije za IP: 26.08.2009. 23:46 #135564

broj poruka: 1121

star/run/cmd
u comand promptu: ipconfig/all

tortojed Postoje programi koji sprecavaju instalaciju bilo cega... 27.08.2009. 03:23 #135578

broj poruka: 10999
..., drugih programa, drajvera itd., tako sto blokiraju installation wizard-a u Window$-u. Idi na Google.

milos666 Da ne otvaram novu temu posto je slicno... 27.08.2009. 12:46 #135622

broj poruka: 398
... imam dva kompa u mrezi sa Win7 i Netgear router povezan na Sbb-ov modem... Kako da burazeru ogranicim koliko moze da mi srce net a da on i ne zna??? Znaci, da mu limitiram protok, a kod sebe da ostavim bez limita...

Zmajko Re: Da ne otvaram novu temu posto je slicno... 27.08.2009. 14:03 #135634

broj poruka: 1228
NetLimiter

:: ... imam dva kompa u mrezi sa Win7 i Netgear router povezan na Sbb-ov modem... Kako da burazeru ogranicim koliko moze da mi srce net a da on i ne zna??? Znaci, da mu limitiram protok, a kod sebe da ostavim bez limita..
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs