Izgubio sam password za ulazak u win xp, probao sam u safe modu da udjem preko administratora i guest ali nece. A izgleda da sam slucajno izbriosao i juzera sa kojim se ulazilo u win zato sada ne mogu da udjem u win, kako moze da se se resi problem i dali je uopste resiv
:: Ako je tvoj user jedini/administrator nema ti pomoci :: recca li se pise odvojeno > `...da li je uopste resiv :: :: Ko u Evropu...samo bi se osramotili.. :: __________________________________________________________ :: Forward, with demonspeed... :: :: administrator nije brisan kao user , on postoji , obrisan je samo slucjano lokalni user i sada pravi problem prilikom ulaska
Probaj kad cujes beep od BIOS-a da pritiskas F8 i kada ti se pojavi meni da pokrenes WindowsXP Safe Mode, ...i tu idi na Administrator account, ne na tvoj, posto svaki Windows ima skriveni Administrator Account, ...ako prilikom instalacije nije stavljena sifra na Administrator account, sto je u vecini slucajeva tako, moci ces da udjes u taj nalog i u Control Panelu, obrises tvoj postojeci i kreiras novi, ili pak da obrises pass na tvom postojecem...
Pozz...
AMD Phenom II 955 BE DFI LP DK 790FXB-M2RS AMD 4870 512MB ToP 2x 2GB DDRII 1066MHz 2x 320GB SATA II RAID0 1x 750GB SATA II SB Live 5.1 Digital Corsair 750W
safe mode pomocu f8 prilikom boota windowsa, ukoliko na admin accountu prilikom instalacije wina nije postavljen pass ( a zasto bi, obicno to niko ne radi) idi u control panel=>usser accounts i izmeni settinge na tvom tekucem accountu (obrisi jebenu lozinku).Ako bas nemas srece pa ti je i na administratorskom nalogu lozinka pronadji program koji se zove `offline NT password & registry editor`, ustvari evo ja ti nasao http://home.eunet.no/pnordahl/ntpasswd/ narezi ga na disk i dobices bootabilni cd koji dize sistem, prati uputstva za brisanje passvorda. Prilicno sam siguran da ti je dovoljna i prva opcija sa f8. Pozz i srecno!
Da li vi vidite da je covek napisao da je pokusao da preko safe moda u admin i guest acc i NECE. Verovatno je postavio neko admin pass. Moguce i da je bas taj njegov acc admin na kojem je on sam postavio pass. Nikad nece da citaju.... ___________________________________________________________ Forward, with demonspeed...
Ima više alata koji resetuju password-e, jedan od njih se nalazi i na HIren`s boot cd-u, a za ove druge koje su pominjali - a rade ako rade sasvim istu stvar tj. brišu fajl u kome se čuva password i prepisuju ga sa blanko fajlom... nisam čuo, ali možeš da ih probaš. Ako imaš mogućnost da kačiš disk na drugi računar, Cain&Abel program otkriva skoro sve windows passworde koji se nalaze na svim naloizima, pa, i to je mogućnost.... Ako sve to ne uspeš, a ne znam zašto ne bi, onda koristi live windows xp koji imaš na hiren`s boot-u ili neki live linux (ubuntu ili bilo šta drugo) da iskopiraš fajlove.... koji ti trebaju, formatiraš c: i instaliraš sve iz početka... samo da znaš, ako si postavio da ti lični fajlovi budu zaštićeni od drugih korisnika, gubljenjem lozinke i enkripcionog ključa koji se nalazi na svakom zaštićenom nalogu windows-a, otkrićeš koliko je u stvari jaka ntfs zaštita i enkripcija fajlova na taj način što nikako nećeš moći da otvoriš fajlove koji su se nalazili u My documents čak i kada ih iskopiraš.... Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Nadam se da cu uspeti da sredim , pokusavao sam sa Hirene`s Boot CD ima alate u razbio mi je admin password , ali kada udjem u win pojavi mi se prazan desktop i kao da je zakljucana masina, ne znam sta da radim najradije bi ga olupao. Mogu preko boot cd da sacuvam podatke ali voleo bi da sredim ipak to bez reinstalacije win. Probacu resenja koje ste mi dali nadam se da cu uspeti
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.