na jednom HDD na dve particije win 7 RTM i win xp x64 sp2???
STRANA 1 OD 1
voxxx
na jednom HDD na dve particije win 7 RTM i win xp x64 sp2???
17.08.2009. 22:04
T19443
status: user broj poruka: 351
Kada sam instalirao prvo win xp x64 i posle toga stavio win 7 rtm, nisam mogao da dobijem boot vec je sam startovao samo win 7. Instaliram win xp x64 danas, sad ne vidi ovaj drugi. Kada sam sa vistaboot pr0 3.3 dodao manuelno win xp, pri restartu je prijavio da XP-u nedostaje ntldr.dll i nema sanse da ga startujem? Zna li neko pravi nacin kako ova dva sistema da smestim na jedan HDD na dve particije?
nesto mi tu smrdi, kao da nisi opisao sve sta si uradio...ovako:
napravis 3 particije, za W7 30gb, ili koliko vec zelis PRIMARY, za XP isto, moze PRIMARY, ja bih stavio LOGICAL, jer, koj ce ti 2 particije PRIMARY, trecu particiju napravi LOGICAL. - instaliras XP na prvu particiju, - nakon zavrsetka XP instalacije na drugu stavis W7 i nema sanse da ti ne radi, ne treba ti nikakav program za boot, itd, najbitnija stvar je da PRVO instaliras XP, pa posle njega W7, i uvek je pravilo prvo stariji OS na particiju 1, pa drugi na particiju 2...
Posto se bavim racunarima vise od 20 godina, ovo me zato i buni sto nece. Napravio sam 2 particije. Na prvu instalirao XP, posle toga na drugu Win 7 i kada sam restartovao nije video XP, dizao je odmah Win7. Logical nisam pravio, jedino ako nije kljuc svega u tome, mada mislim da nije. Sta ti mislis?
Probaj u Win7 u system opcijama da najdes, ne mogu da se setim tacno, ali negde ima da podesis vreme trajanja menia za dual boot, vrlo moguce da je stavljeno da odmah kreze Win7...
Pozz...
AMD Phenom II 955 BE DFI LP DK 790FXB-M2RS AMD 4870 512MB ToP 2x 2GB DDRII 1066MHz 2x 320GB SATA II RAID0 1x 750GB SATA II SB Live 5.1 Digital Corsair 750W
pa pazi, nisam siguran, ali kapiram, da trebas da imas samo jednu PRIMARY particiju koja ce biti glavna za sve, jer je samo jedan BOOT.ini koji se modifikuje na C particiji posle svake instalacije i onda sam zato dao predlog da stavis samo jednu, tj,. C particiju kao PRIMARY, a sve ostale LOGICAL, kazem, jer sam ja tako radio oduvek i sve je radilo kako treba, i takodje je bitno da odradis FULL format pri instalaciji, ne QUICK, probaj tako, pa javi sta si uradio..
a pre svega, pretpostavljam da imas negde tamo xp, ali u funkciji ti je samo W7, otvori sa C particije boot.ini pa daj screenshot...trebalo bi da tu imas na kraju oba sistema, u putanji..
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.