Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
win 7 32 ultimate
STRANA 1 OD 1
goran27 win 7 32 ultimate 17.08.2009. 12:02 T19425

status: user
broj poruka: 372

Zasto mi doticni operativni sistem prikazuje da mi je upotrebljivo 3GB ram-a,a ja imam 4GB.Znam da XP ne vidi vise od 3GB,ali zasto Win7 koristi samo 3GB.Hvala.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dachman Re: win 7 32 ultimate 17.08.2009. 12:10 #133614

broj poruka: 630
Svaki 32bitni windows vidi najvise do ~3.3gb bilo koji bio (XP,Vista,Win7).Da bi bilo iskorisceno svih 4GB moras da instaliras neki x64.

A men chooses, a slave obeys.

::
:: Zasto mi doticni operativni sistem prikazuje da mi je upotrebljivo 3GB ram-a,a ja imam 4GB.Znam da XP ne vidi vise od 3GB,ali zasto Win7 koristi samo 3GB.Hvala.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
DmasteRNo1 O, brother 17.08.2009. 13:30 #133622

broj poruka: 6102
Mislim da su i vrapci naučili da 32-bitni OS može da vidi (iskoristi) samo 3,25GB RAMA, nebitno da li se taj OS zove XP, Vista, Windows 7, Windows 666, Linux itd.
Nego, pošto sutra-prekosutra treba da odradim apgrejd mašine, a potom planiram da stavim 32-bitni Win7 (XP na C za svaki slučaj, Win7 na D), zanima me da li i njega treba operisati kao Vistu, tj. da li treba isključiti pola servisa da bi sve radilo kako treba? Iako sam imao žarku želju da pobegnem od XP-a, gomila gluposti koje treba isključiti u Visti, ubila mi je želju za promenom. Na osnovu pohvala mnogih kolega sa foruma, ne bih rekao da će sa 7-om biti isti slučaj, ali nije zgoreg da pitam.

Šefe, koji ti je vrag?

nenika Sunrise Seven Beta build 95 EN _By Juzzi_ 17.08.2009. 16:06 #133637

broj poruka: 1133

http://img513.imageshack.us/img513/5816/4gb.png

Skini ovaj program pa probaj pa javi
ICEsd Re: O, brother 17.08.2009. 17:12 #133659

broj poruka: 2158
Moj savet ti je da instaliras win7 x64 a da ostavis xp ako ti se 7 ne svidi.Tako ces imati i 64 bit-ni i 32bit-ni sistem.

Ne treba nikakva zongliranja u 7 radi ko munja( mislim da je cak malo brza od XP-a) od 1 x kad sam je instaliro cak nisam posegnuo za Tune Up utilites evo vec 3 meseca.Sve drajvere koje nemozes da nadjes za Win7 podrazi za Vistu rade 100% ok.

Trenutno imam build 7100 i za sadd nema vecih gresaka cekam oficielni win7 iz MS-a nesto ne verujem ovim koji cure napolje pre MS svakakve sa OS-ove skidao koji su modifikovani ko zna kako i sa cime.JEdnom sam naleteo na naziv VISTA a u stvari bio XP sa nekom gadnom modifikacijom pa izgleda ko Vista.

:: Mislim da su i vrapci naučili da 32-bitni OS može da vidi (iskoristi) samo 3,25GB RAMA, nebitno da li se taj OS zove XP, Vista, Windows 7, Windows 666, Linux itd
:: Nego, pošto sutra-prekosutra treba da odradim apgrejd mašine, a potom planiram da stavim 32-bitni Win7 (XP na C za svaki slučaj, Win7 na D), zanima me da li i njega treba operisati kao Vistu, tj. da li treba isključiti pola servisa da bi sve radilo kako treba? Iako sam imao žarku želju da pobegnem od XP-a, gomila gluposti koje treba isključiti u Visti, ubila mi je želju za promenom. Na osnovu pohvala mnogih kolega sa foruma, ne bih rekao da će sa 7-om biti isti slučaj, ali nije zgoreg da pitam.
:: Šefe, koji ti je vrag?
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs