Evo ovako... nedavno, pre jedno desetak dana, odradim ja jedan redovan `maintenence` na kompjuteru, kao sto sam do tada radio mnogo puta... `provucem` ga kroz antivirus Avast, Spybot, Ad-aware, ocistim mu registry sa CCleaner-om, Glary Utilities i na kraju ga jos jednom provucem kroz CleanCashe... da pomenem da sam do tada ovo radio redovno i da nikada nisam do ovoga puta imao bilo kakve probleme... elem posle ovog puta, kada sam restart-ovao komjuter i uradio defrag-mentaciju disc-ova, pa sve do danas comp je spor do bola... ali zaista je toliko usporio da me to vec iritira... kada hocu da otvorim neki program, npr. Windows Explorer to traje po 2 minuta???... kada hocu da download-ujem neku stranicu na net-u... to opet traje minut ili dva... i sve tako... da ne pominjem da kada otvorim web browser, Outlook Express i jos nesto on se `smrzne` par minuta pa onda opet `proradi. Ne treba biti puno pametan pa zakljuciti da tu nesto ozbiljno nije u redu ali ja ne znam sta bi to moglo da bude. Ako neko ima ideju sta se to desava i zasto je `iznenada` toliko usporio i kako da resim ovaj problem, bio bih zahvalan da mi pomogne... instrukcijom sta i kako da uradim, nekom sugestijom ili cak idejom sta bi to moglo da bude.
Mogao bi da proveris u task manageru koliko mu je zauzece procesora i memorije kad ne radis nista na kompu i da proveris koji procesi su ti aktivni...Ako je zauzece veliko i imas neke sumnjive procese,znaci da verovatno imas neku zlocu na kompu koju ovi programi koje si naveo ne mogu da pronadju... za svaki slucaj preskeniraj komp sa ovim...
ako ni oni ne nadju nista,vreme je za obaranje sistema...
KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!!
:: Evo ovako... nedavno, pre jedno desetak dana, odradim ja jedan redovan `maintenence` na kompjuteru, kao sto sam do tada radio mnogo puta... `provucem` ga kroz antivirus Avast, Spybot, Ad-aware, ocistim mu registry sa CCleaner-om, Glary Utilities i na kraju ga jos jednom provucem kroz CleanCashe... da pomenem da sam do tada ovo radio redovno i da nikada nisam do ovoga puta imao bilo kakve probleme... elem posle ovog puta, kada sam restart-ovao komjuter i uradio defrag-mentaciju disc-ova, pa sve do danas comp je spor do bola... ali zaista je toliko usporio da me to vec iritira... kada hocu da otvorim neki program, npr. Windows Explorer to traje po 2 minuta???... kada hocu da download-ujem neku stranicu na net-u... to opet traje minut ili dva... i sve tako... da ne pominjem da kada otvorim web browser, Outlook Express i jos nesto on se `smrzne` par minuta pa onda opet `proradi. Ne treba biti puno pametan pa zakljuciti da tu nesto ozbiljno nije u redu ali ja ne znam sta bi to moglo da bude. :: Ako neko ima ideju sta se to desava i zasto je `iznenada` toliko usporio i kako da resim ovaj problem, bio bih zahvalan da mi pomogne... instrukcijom sta i kako da uradim, nekom sugestijom ili cak idejom sta bi to moglo da bude :: :: Unapred hvala na razumevanju :: :: Skyhawk
Re: Re: Pomagajte drugovi - comp spor do bola!!!!>>>>>>>offtopic izvini te
15.08.2009. 16:42
status: user broj poruka: 1889
Probao sam noAdware i ad-aware i vishe mi se svideo no adware ali u odnosu na njega kakav je malwarebytes
:: Mogao bi da proveris u task manageru koliko mu je zauzece procesora i memorije kad ne radis nista na kompu i da proveris koji procesi su ti aktivni...Ako je zauzece veliko i imas neke sumnjive procese,znaci da verovatno imas neku zlocu na kompu koju ovi programi koje si naveo ne mogu da pronadju... za svaki slucaj preskeniraj komp sa ovim.. :: :: http://download.cnet.com/Malwarebytes-Anti-Malware/3000-8022_4-10804572.html?part=dl-10804572&subj=dl&tag=butto :: :: :: http://www.greatis.com/unhackme/download.ht :: :: ako ni oni ne nadju nista,vreme je za obaranje sistema.. :: :: :: KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!! :: :: :: Evo ovako... nedavno, pre jedno desetak dana, odradim ja jedan redovan `maintenence` na kompjuteru, kao sto sam do tada radio mnogo puta... `provucem` ga kroz antivirus Avast, Spybot, Ad-aware, ocistim mu registry sa CCleaner-om, Glary Utilities i na kraju ga jos jednom provucem kroz CleanCashe... da pomenem da sam do tada ovo radio redovno i da nikada nisam do ovoga puta imao bilo kakve probleme... elem posle ovog puta, kada sam restart-ovao komjuter i uradio defrag-mentaciju disc-ova, pa sve do danas comp je spor do bola... ali zaista je toliko usporio da me to vec iritira... kada hocu da otvorim neki program, npr. Windows Explorer to traje po 2 minuta???... kada hocu da download-ujem neku stranicu na net-u... to opet traje minut ili dva... i sve tako... da ne pominjem da kada otvorim web browser, Outlook Express i jos nesto on se `smrzne` par minuta pa onda opet `proradi. Ne treba biti puno pametan pa zakljuciti da tu nesto ozbiljno nije u redu ali ja ne znam sta bi to moglo da bude. :: :: Ako neko ima ideju sta se to desava i zasto je `iznenada` toliko usporio i kako da resim ovaj problem, bio bih zahvalan da mi pomogne... instrukcijom sta i kako da uradim, nekom sugestijom ili cak idejom sta bi to moglo da bude :: :: :: :: Unapred hvala na razumevanju :: :: :: :: Skyhawk
Re: Re: Re: Pomagajte drugovi - comp spor do bola!!!!>>>>>>>offtopic izvini te
15.08.2009. 16:58
status: user broj poruka: 3053
Malwarebytes je KEVA!!! Znaci zakon program!!! Da je los ne bi ga ja svima preporucio!!! U kombinaciji sa par programa komp ti postaje skoro neprobojan za razne viruse,crve i ostalu gamad!!! Pravilno zasticen komp mora imati antivirus(ja imam 2 aktivna u isto vreme i rade odlicno),antispyware,adware,anti malware,antirootkit,i naravno firewall...
KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!!
:: Probao sam noAdware i ad-aware i vishe mi se svideo no adware ali u odnosu na njega kakav je malwarebyte :: :: :: :: Mogao bi da proveris u task manageru koliko mu je zauzece procesora i memorije kad ne radis nista na kompu i da proveris koji procesi su ti aktivni...Ako je zauzece veliko i imas neke sumnjive procese,znaci da verovatno imas neku zlocu na kompu koju ovi programi koje si naveo ne mogu da pronadju... za svaki slucaj preskeniraj komp sa ovim.. :: :: :: :: http://download.cnet.com/Malwarebytes-Anti-Malware/3000-8022_4-10804572.html?part=dl-10804572&subj=dl&tag=butto :: :: :: :: :: :: http://www.greatis.com/unhackme/download.ht :: :: :: :: ako ni oni ne nadju nista,vreme je za obaranje sistema.. :: :: :: :: :: :: KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!! :: :: :: :: :: Evo ovako... nedavno, pre jedno desetak dana, odradim ja jedan redovan `maintenence` na kompjuteru, kao sto sam do tada radio mnogo puta... `provucem` ga kroz antivirus Avast, Spybot, Ad-aware, ocistim mu registry sa CCleaner-om, Glary Utilities i na kraju ga jos jednom provucem kroz CleanCashe... da pomenem da sam do tada ovo radio redovno i da nikada nisam do ovoga puta imao bilo kakve probleme... elem posle ovog puta, kada sam restart-ovao komjuter i uradio defrag-mentaciju disc-ova, pa sve do danas comp je spor do bola... ali zaista je toliko usporio da me to vec iritira... kada hocu da otvorim neki program, npr. Windows Explorer to traje po 2 minuta???... kada hocu da download-ujem neku stranicu na net-u... to opet traje minut ili dva... i sve tako... da ne pominjem da kada otvorim web browser, Outlook Express i jos nesto on se `smrzne` par minuta pa onda opet `proradi. Ne treba biti puno pametan pa zakljuciti da tu nesto ozbiljno nije u redu ali ja ne znam sta bi to moglo da bude. :: :: :: Ako neko ima ideju sta se to desava i zasto je `iznenada` toliko usporio i kako da resim ovaj problem, bio bih zahvalan da mi pomogne... instrukcijom sta i kako da uradim, nekom sugestijom ili cak idejom sta bi to moglo da bude :: :: :: :: :: :: Unapred hvala na razumevanju :: :: :: :: :: :: Skyhawk
Re: Re: Re: Re: Pomagajte drugovi - comp spor do bola!!!!>>>>>>>offtopic izvini te
15.08.2009. 17:54
status: user broj poruka: 2386
Tako sam mislio pre dve godine kada sam imao svashta sa real time zashtitom u kompu.
Dva antivirusa NIKADA ne idu zajedno, to je pravilo, za ovo ostalo mozesh po potrebi koristiti. Firewall ne koristim jer rachunam na hardverski firewall rutera. Imam samo jedan antivirus (nije free) i spybot od zashtite. Ponekad skeniram sa malwarebytes poshto ga apdejtujem i to je to. Kao veoma uspeshan program mi se pokazao Trojan Remover u vishe situacija, negde gde Malwarebytes nije mogao da reshi iako je pronashao `uljeza`. Ad-aware je djubre. Da me smara neka napast, to se nije dogodilo davno. Paranoja sa gomilom programa stvarno nije potrebna, u to sam se uverio. A pored svega toga, pretrazujem sve moguce stranice i downloadujem po nekoliko dana non-stop.
`Ne obra se bostan dok shljive ne popadaju` Pravilno zasticen komp mora imati antivirus(ja imam 2 aktivna u isto vreme i rade odlicno),antispyware,adware,anti malware,antirootkit,i naravno firewall...
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.