Moze li mi neko objasniti kako da na postejeci windows servicepack 3 uradim dodavanje svih hotfixova i svih drajvera za sata i ostalo. Gde sve to da skinem i kako da dobijem iso image koji ce se butovati dobro? Neko je u jednoj temi stavio neki sajt sa fajlovima i drajverima i programom ali ne znam moze li napraviti butabilni iso kada ja windows snimim na hd. Gde da skinem sve hotfixove od servicepack 3 pa na ovamo? Moze li mi neko jednostavno ojasniti. Hvala jos jednom
Program koji ti treba je nLite, on moze da odradi sve to (integracija hotfix-eva, service pack-ova, ahci/sata2 drajvera za ljude bez floppy-drajvova u masinama, drajvera, i svega ostalog)...pomocu njega se rade sve tzv. windows `game/blackedition`, `tiny` i ostale `sljustene` varijante windows-a bez `nepotrebnih`(kako kome) windows dodataka (mesindzeri, plejeri, itd)
Prilicno je prost za koriscenje i juzer-friendly
Za vistu je pandan vLite
Sad, za skidanje windows KBxxxxxx (zakrpa za OS) ces vec morati da se sam snalazis, ili da ti neko drugi predlozi odakle, jer se za masu zakrpa trazi da imas legalno kupljeni winXP, sto podrazumeva da instaliras malog zlotvora WGA (`windows genuine advantage`-prednost originalnog vindous-a) koji ukazuje da je tvoj win licenciran i da mozes da svlacis sve zakrpe za njega sa win update servisa...za nas sa jeftinijim ulaznicama, postojalo je nesto sto se zvalo Autopatcher, ali je projekat obustavljen na suptilan .) nacin od stane samog Microsoft-a
Ovde možeš da skineš sve što ti treba. Ne traže nikakvu potvrdu za WGA (Windows Genuine Advantage). Samo moraš da odabereš šta hoćeš. Instaliraj, odnosno ubaci sa nLite, samo hot fixes koji nose oznaku `Critical`. Ostalo ti samo bez potrebe opterečuje instalaciju.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
Sto se tice slipstream-a u p d a t e-a i hotfix-eva u instalacioni disk WinXPSP3, to i nije bas pametno. Uradio sam istu stvar, slipstream-ovao sve zakrpe u instalacioni disk, ali prilikom instalacije driver-a kasnije mi je sistem trazio originalni win-xp disk, odnosno, nije hteo da prihvati slipstream-ovani disk kao original.
Probao sam i sa nLite i to sve namestim i onda mi u toku procesa pukne MS C++ neka runtime biblioteka u nlite.exe
Probao sam i sa RVM ali kada kao ubacim ono sto su naveli ovde to na kraju javi gresku. A meni treba butabilni CD. Moze li neko tacno objasniti sta, kako i gde se tacno ubacuje u ove programe da to radi. Nije bas lepo objasnjeno. Kao neki tutorijal?
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.