Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Slipstream
STRANA 1 OD 1
ivikit Slipstream 10.08.2009. 01:45 T19286

status: user
broj poruka: 264
Moze li mi neko objasniti kako da na postejeci windows servicepack 3 uradim dodavanje svih hotfixova i svih drajvera za sata i ostalo. Gde sve to da skinem i kako da dobijem iso image koji ce se butovati dobro? Neko je u jednoj temi stavio neki sajt sa fajlovima i drajverima i programom ali ne znam moze li napraviti butabilni iso kada ja windows snimim na hd. Gde da skinem sve hotfixove od servicepack 3 pa na ovamo? Moze li mi neko jednostavno ojasniti. Hvala jos jednom
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
kidecar nLite... 10.08.2009. 02:12 #132614

broj poruka: 31
Program koji ti treba je nLite, on moze da odradi sve to (integracija hotfix-eva, service pack-ova, ahci/sata2 drajvera za ljude bez floppy-drajvova u masinama, drajvera, i svega ostalog)...pomocu njega se rade sve tzv. windows `game/blackedition`, `tiny` i ostale `sljustene` varijante windows-a bez `nepotrebnih`(kako kome) windows dodataka (mesindzeri, plejeri, itd)

Prilicno je prost za koriscenje i juzer-friendly

Za vistu je pandan vLite

Sad, za skidanje windows KBxxxxxx (zakrpa za OS) ces vec morati da se sam snalazis, ili da ti neko drugi predlozi odakle, jer se za masu zakrpa trazi da imas legalno kupljeni winXP, sto podrazumeva da instaliras malog zlotvora WGA (`windows genuine advantage`-prednost originalnog vindous-a) koji ukazuje da je tvoj win licenciran i da mozes da svlacis sve zakrpe za njega sa win update servisa...za nas sa jeftinijim ulaznicama, postojalo je nesto sto se zvalo Autopatcher, ali je projekat obustavljen na suptilan .) nacin od stane samog Microsoft-a

rasha44 Link za KBxxxxx 10.08.2009. 02:27 #132620

broj poruka: 1492
http://www.microsoft.com/technet/security/current.aspx

Ovde možeš da skineš sve što ti treba. Ne traže nikakvu potvrdu za WGA (Windows Genuine Advantage). Samo moraš da odabereš šta hoćeš. Instaliraj, odnosno ubaci sa nLite, samo hot fixes koji nose oznaku `Critical`. Ostalo ti samo bez potrebe opterečuje instalaciju.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

ivikit Na jednom mestu? 10.08.2009. 09:53 #132638

Da li ima baza hotfixova na jednom mestu? Da skinem sve upakovano, ko ce skidati stotinu fajlova posebno :-(
20Alvaro WUD 10.08.2009. 11:20 #132645

broj poruka: 288
Hotfix-eve je najbolje skinuti sa programom WUD.

http://www.windowsupdatesdownloader.com/

Sto se tice slipstream-a u p d a t e-a i hotfix-eva u instalacioni disk WinXPSP3, to i nije bas pametno. Uradio sam istu stvar, slipstream-ovao sve zakrpe u instalacioni disk, ali prilikom instalacije driver-a kasnije mi je sistem trazio originalni win-xp disk, odnosno, nije hteo da prihvati slipstream-ovani disk kao original.
rasha44 Re: Na jednom mestu? 10.08.2009. 13:04 #132663

broj poruka: 1492
Ima jedna narodna: `Ne možeš da se j*beš, a da ti ne uđe`.
Imaš ovde spisak fikseva za 2008 i 2009 godinu:
http://www.softwarepatch.com/windows/index.html

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

:: Da li ima baza hotfixova na jednom mestu? Da skinem sve upakovano, ko ce skidati stotinu fajlova posebno :-(
ivikit Ne ide mi od ruke 10.08.2009. 22:47 #132747

Probao sam i sa nLite i to sve namestim i onda mi u toku procesa pukne MS C++ neka runtime biblioteka u nlite.exe

Probao sam i sa RVM ali kada kao ubacim ono sto su naveli ovde to na kraju javi gresku. A meni treba butabilni CD. Moze li neko tacno objasniti sta, kako i gde se tacno ubacuje u ove programe da to radi. Nije bas lepo objasnjeno. Kao neki tutorijal?

http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=19282&forid=6&katid=3
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs