W7 video codec : Divx - neoptimizovano djubre, FFDshow - zakon
STRANA 1 OD 1
Panta019
W7 video codec : Divx - neoptimizovano djubre, FFDshow - zakon
05.08.2009. 23:04
T19220
status: user broj poruka: 1583
Intel E8400 @3.915ghz, 4gb ddr2 800, WD640AAKS, Leadtek TV2000XP Expert, VirtualDub 1.9.4 (rezolucija snimanja 768x576), Windows 7 RTM Final 64bit.
Divx 7.2 : Dok se snima video apsolutno nista ne sme da se pipne, cak ni da se radi u npr.wordu ili da se ucita sajt pcberze jer se u toku snimanja gube frejmovi ko blesavi. CPU load je oko 20% u VirtualDub. U trenutku kada gubi frejmove i virtualdub prijavljuje veliki CPU load (zna da bude do 100%) dok je u task manageru zna da bude do 50%. Mozda neoptimizovanost divx-a objasnjava pojavu da se virtualdub u toku snimanja video materijala sa TV-a ponasa kao task manager.
Winfast PVR2 najnoviji : Isto je osetljiv na ono na sta je osetljiv Divx i moze da gubi frejmove.
FFDshow : CPU load je oko 30% ali zato nista od gore navedenog ne skodi da se video materijal snima sa televizije bez ikakvih problema i gubitaka frejmova. Prilikom drugih radnji na kompju CPU load ni u ludilu ne skace u VirtualDub prilikom snimanja. Kvalitet video snimka je maltene isti kao divx.
Koristio sam : ffdshow_rev3048_20090731_clsid_icl10.exe za 32bit VirtualDub i ffdshow_rev3024_20090703_clsid_x64.exe za 64bitni VirtualDub 1.9.4.
Imas ga na demonoidu ,kod mene on capture u divx ,zauzece CPU 15 % ,bez gubitka frejmova sve sihronizovano ,a mpeg2 zauzece cpu isto live capture sa TV karte oko 20 % puna PAL rezolucija ,CPU 7750 BE OC na 3ghz.Mislim da u v dub gubis frejmove on nije bas dobar za live capture ,a dobar je za enkodiranje.
obradmi : Ako si probao taj program na Windows 7 probacu ga i ja ali ako pricas o XP-u onda cu videti.
:: Imas ga na demonoidu ,kod mene on capture u divx ,zauzece CPU 15 % ,bez gubitka frejmova sve sihronizovano ,a mpeg2 zauzece cpu isto live capture sa TV karte oko 20 % puna PAL rezolucija ,CPU 7750 BE OC na 3ghz.Mislim da u v dub gubis frejmove on nije bas dobar za live capture ,a dobar je za enkodiranje.
live capture u 704x480 iz nekog razloga mi neda pun pal u divx ,ali ovo je bliska rezolucija toj, divx 685 isto zauzece 15 %,inace su mi diskovi u raid 0,mislim da ti previse zauzima CPU iz nekog razloga ,ja inace odvojeno instalisem codece uvek.
Sta je mene nakon instalacije W7 nerviralo, e to su bili kodeci posto sam instalirao x64 reko daj da instaliram i 64bit kodek ali je problem sto je video program 32bit pa ne moze da koristi 64bit kodeke. Nakon uklanjanja 64bit kodeka i instalacije 32bit kodeka sve je proradilo ko na starom XP-u. Nemoj da te ovo cudi dosta ljudi to ne zna pa ni ja nisam znao dok se nisam malo zainteresovao i istrazio po netu.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.