Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Već ste čuli da MS isporucuje vise browsera uz win7...
STRANA 1 OD 1
vukdusan Već ste čuli da MS isporucuje vise browsera uz win7... 01.08.2009. 00:39 T19128

status: user
broj poruka: 800

Sigurno ste već čuli da majkrosoft u Evropi isporučuje čak 10 browsera uz windows 7, ali mi je sumnjiv taj njihov postupak. Ok, razumem da su se naplacali kazni, ali to ih nikad do sad nije zaustavilo u krsenju patenata, monopolu, prevarama i prinudama... Prvo su rekli da neće uopste isporucivati browser, a onda čak deset! O čemu se radi? Sta se krije iza toga???

P.S Pogledajte komentare za cpu q9550 na **svet.com, ima ih svakakvih, od tip koji nije siguran da li njegova p5q može da `potera` 12mb cache(??!) do tipa koji kaže da je 3870 prava `high and chip` kartica...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
OCz re 01.08.2009. 00:56 #131346

broj poruka: 2900
Tokom instalacije win-a odaberes jedan od ponudjenih browser-a koje ci win instalirati ..

shone79 re: 01.08.2009. 01:11 #131348

broj poruka: 142
nevidim poentu tvog postscriptum komentara (?!) i kakve veze to ima sa temom koju si naveo.
Ljudi verovatno pitaju sta im nije jasno, vole svoj hardware pa se hvale itd...
Takve stvari mozes da procitas na gomili foruma

Sto se tice browser-a i ja sam cuo da ce sedmica u evropi ici bez.

Pozz.

tortojed Potpuno razumem tvoje cudjenje odnosno sumnjicavost. 01.08.2009. 01:26 #131349

broj poruka: 10999
Kada se radi o monopolisanju, to jest, u ovom slucaju nametanju svoga Internet browser-a, problem nije samo u tome sto alternative nisu prisutne u instalacionom fajlu tog-i-tog Window$-a, nego glavninu problema predstavlja cinjenica da M$ u svoje OS-ove namerno uvodi resenja koja favorizuju IE i, usput, otezavaju potpuno izbacivanje (punu de-instalaciju) istoga. Dakle, lako je nabaviti FFox ili Chrome i instalisati ga u, recimo, W7. Ne treba M$ nikome da `poklanja` instalacioni fajl FFox-a. Razumes? Ono sto Steva Bolmer i njegova Siva Eminencija treba da urade to je da omoguce POTPUNO deinstalisanje IE uz obezbedjivanje PUNE funkcionalnosti sistema, bez ikakvih ALI, OVAJ..., ERROR CODE this ERROR CODE that itd, itd. A lako cemo mi nabaviti najnoviju verziju nekog third party brauzera. Znaci, ako su ovaj put sistem resili tako da prilikom OSNOVNE instalacije PITA instalatera koji brauzer hoce a da se IE NE INSTALISE uporedo sa onim koji je odabran kao `default`, onda je to nesto novo i hvala im! Ali, znajuci ih, sumnjam da je tako.
Cuvaj se Danajaca (Grka) i kada ti poklone donose, prosaputai Hektor na samrti, ali avaj, ne poslusase ga gradjani Troje!

Ono sto pominjes u post skriptumu, verovatno zasluzuje poseban naslov (post).

imarkovic @vukdusan 01.08.2009. 10:05 #131380

broj poruka: 19008
inace, ne znam da li znas, ovo sto si se zacudio za 12mb csh (??!!), procesor Q9550 ZAISTA ima 12mb.

::P.S Pogledajte komentare za cpu q9550 na **svet.com, ima ih svakakvih, od tip koji nije siguran da li njegova p5q može da `potera` 12mb cache(??!) do tipa koji kaže da je 3870 prava `high and chip` kartica...::
tortojed Re: @vukdusan 01.08.2009. 10:42 #131385

Pa nije se ON zacudio, nego prenosi zabrinutost nekih noob-ova za sposobnost maticne ploce da radi sa tim quad-om.

:: inace, ne znam da li znas, ovo sto si se zacudio za 12mb csh (??!!), procesor Q9550 ZAISTA ima 12mb
::
:: ::P.S Pogledajte komentare za cpu q9550 na **svet.com, ima ih svakakvih, od tip koji nije siguran da li njegova p5q može da `potera` 12mb cache(??!) do tipa koji kaže da je 3870 prava `high and chip` kartica...::
vukdusan Re: re: 01.08.2009. 11:05 #131392

broj poruka: 800

A ja nerazumem (namerno sam napisao zajedno), kako ti sa 30 godina ne poznajes osnove srpske gramatike. Napisao sam to da bi se ljudi nasmejali malo, vidis da su svi nervozni i da reaguju zbog svake sitnice, a i ne zelim da ljudi samo pljuju po ovom forumu, kad su svi nasi, a i dosta stranih isti ovakvi. Ne mozes ni da ocekujes bolje, mi smo uvek kaskali za spoljasnjim svetom, razni izumi i dostignuca kod nas uvek stizu sa zakasnjenjem, jer narod nema para ili je pod sankcijama. Pa kako onda da ocekujes da imaju i opstu informisanost o kompjuterima?

Tortojed, hvala ti na odgovoru, to je ono sto sam pitao, a i hvala ti sto drugima objasnjavas ono sto ne shvataju iz mog potanja.

:: nevidim poentu tvog postscriptum komentara (?!) i kakve veze to ima sa temom koju si naveo
:: Ljudi verovatno pitaju sta im nije jasno, vole svoj hardware pa se hvale itd..
:: Takve stvari mozes da procitas na gomili forum
:: Sto se tice browser-a i ja sam cuo da ce sedmica u evropi ici bez.
:: Pozz
gilopile Hahaha 01.08.2009. 13:44 #131411

broj poruka: 9459
Ovako se testira INTEL
Core 2 Quad Q9550 2.83GHz 1333MHz 12MB!!Ako niste znali
Source:itsvet

Citat: sve naj
moje trodnevno iskustvo je zaista impresivno !! s obzirom da sam do sada imao prastari AMD athlon 3000+ @2.1ghz koji je `ludeo`sta god da uradim ocu reci za samo otvaranje foldera bi u sekundi skakao na 100% !! ovaj proc. sve lakse aplikacije, sitne programe i setanje po folderima cak i ako je otvoreno par desetina foldera i `sitnih` programa ne prelazi 5% ... dok igranje crysisa ne zahteva preko50% tako da budem iskren ne znam sta da uradim da bih ga opteretio 100% ... inace probao sam i ProEnginner [zahtevan graficki program] i opet nista [35%max] ... e sad jedina `mana` je to sto mi se vise zagreva nego sto to pisu neki po netu... u idle temp je 37,35,36,36 dok max temp posle crysisa je 52,47,44,46 a `neki` pricaju da u idle ne treba da prelazi 30 a ovako ne preko 50 ...sa box kulerom ne clockovan...inace steping je E0.. ploca mi je P5e3 premium i grafika msi4870oc1G... javicu vam dal se tepmeratura smanjila kad promenim bios ploce koja ga ne prepoznaje tj pise da imamXeon proc:) cim nadjem malo vremena moracu da smislim kako da sredim ovaj problem....ako neko zna o cemu se radi molim neka ostavi komentar ...
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Haha,kad nadje vremena promenice bios

Oterace je u grob bez sumnje!
tortojed Re:Hahaha 01.08.2009. 21:44 #131487

Haha,kad nadje vremena promenice bios

Oterace je u grob bez sumnje!

A onda ce zapevati: ti si mi bila u svemu naj, naj, naj...

liman Re: Re:Hahaha 01.08.2009. 21:48 #131489

broj poruka: 812
Nije lepo smejati se tudjoj nesreci!

:: Haha,kad nadje vremena promenice bio
:: Oterace je u grob bez sumnje
:: A onda ce zapevati: ti si mi bila u svemu naj, naj, naj..
tortojed Re: Re: Re:Hahaha 05.08.2009. 00:35 #131941

Limanac, nije rec o nesreci nego o ljudskoj gluposti. U datom slucaju ona se ogleda u pogresnom baratanju strucnim terminima i u zelji da se bez neophodnih predznanja vrse odredjeni poslovi. Kada zzaba vidi da konja potkivaju pa i ona digne nogu, to je smesno.

:: Nije lepo smejati se tudjoj nesreci
:: ::
:: :: Haha,kad nadje vremena promenice bio
:: :: Oterace je u grob bez sumnje
:: :: A onda ce zapevati: ti si mi bila u svemu naj, naj, naj..
liman Re: Re: Re: Re:Hahaha 05.08.2009. 00:52 #131944

broj poruka: 812
Pa zar ne vidis da se i ja smejem!
A ono je iz `Mrtav-ladan`

:: Limanac, nije rec o nesreci nego o ljudskoj gluposti. U datom slucaju ona se ogleda u pogresnom baratanju strucnim terminima i u zelji da se bez neophodnih predznanja vrse odredjeni poslovi. Kada zzaba vidi da konja potkivaju pa i ona digne nogu, to je smesno
:: :: Nije lepo smejati se tudjoj nesreci
:: :: ::
:: :: :: Haha,kad nadje vremena promenice bio
:: :: :: Oterace je u grob bez sumnje
:: :: :: A onda ce zapevati: ti si mi bila u svemu naj, naj, naj..
Elfusion E ovi novi procesori su ko cipele ha ha 05.08.2009. 08:18 #131966

broj poruka: 416
` Tako da je uvek bilo dobro malo sacekati da maheri za procesorsak jezgra ih malo razgaze (kao nove cipele)` itsvet
Elektrofusion