nikako da prodje instalacija OS-a na malo starijoj masini ploca je Matsonic sa Intel celeronom , da napomenem masina je radila korektno ali nije bila reinstalirana dugi niz godina pa sam hteo da je malo osvezim , e sad nemogu da shvatim sta se desava prilikom same instalacije XP-a instalacija dodje do prvog stepenika znaci boot sa CD-a i posle toga ocitavanje sa CD-a ono redovno i posle toga kraj nema ono F8 itd znaci kao da je proces stao i nema nicega dalje,tako moze da stoji danima ,zanci nista se ne desava... odradio sami claer CMOS sve je isto probao sam recimo i Ubuntu pa se isto desava usput sam promenio i Cd rom i instalacioni disk,cak i hard pa memoriju i nista nije urodilio plodom dal neko ima nesto konstruktivno da predlozi
To se i meni desavalo par puta i uvek je bio los hdd ili ide kabl jer tebi stane kad treba da pronadje hdd,ali ako si probao drugi hdd onda jedino ide kabl ako si siguran da je cd i cd rom ok
hoce to i od dotrajalog napajanja i od nedovoljno memorije i od klokovanja... (iz licnog iskustva pricam) daj malo detaljniji opis same masine i kako je koriscena, mozda budem od koristi
MB -Matsonic MS 9147C cpu -celeron na 2 GHz ddr NCP 512 MB HDD seagate 40 GB a probao sam i sa Maxtorom(oba bez bad sektora) vga radeon 9250 DVD-RW pioneer masina nikad nije bila kolokovana znam sto posto, sluzila je kao kucna masina za internet ,gledanje filmova i za rad u officu ,cak ni igrice nisu bile instalirane za svojih mislim 6 godina starosti bila je 1-2 puta reinstalirana e da bila je i ubacena Skystar 2 kartica koja je vrlo malo koristena samo za slusanje radia ,ona je u novom racunaru gde ima isto deeebelih problema sa njom (driver se redovno instalira ali kartica nece da startuje) usput ni promena napajanja nije dala rezulat
Imao sam takvih problema ali je meni bilo do hard diska,posto si probao drugi hard onda tebi nije verovatno nije do toga.Konfiguracija ti je vise nego dovoljna za XP,sada moguce je da te zeza maticna ploca posto si isprobao sve ostalo! Sto se tice Sky Star kartice kazes nece da startuje,mozda je do programa koji koristis za gledanje ProgDVB redovno nece da je prepozna ,kao ni program koji dobijas sa karticom. Najbolji program za tu karticu je ALTDVB,ako si i njega probao i nece da prepozna onda ti je problem do same kartice.
na ono setup iz checking windows components.....i stoji plavo......verovatno nesto oko ploce....ili kontrolera hdd-a....probaj ovako.....nadji neku plocu sa istim cipsetom i reinstaliraj windows na hdd....pa taj hdd vrati na tu tvoju plocu.....ako je vec radio windows....
ma probao sam da stavim hard sa instaliranim xp-om i dodje do onog start `windows in safe mode ` i tu se sve smrzne sta god da odaberem znaci detektuje sistem ali nista od posla
Pregledaj kondenzatore na ploci da nije neki `naduvan`, izvadi memoriju i ocisti joj kontajte i probaj sa drugim CD-om, mozda ti je taj izgreban pa ga ne cita kako treba.
procesor nije skidan ,jos samo on nije bio promenjen kondenzatori nisu naduvani memorije sam menjao bar 4-5 razlicitih modula reko bi da je problem oko memorije ,mozda setovanje u biosu, nisam spomenuo da ploca ima na sebi po 2 sdr i 2 ddr slota ja koristim ddr i nisam se sretao bas s ovakvim plocama pa sam cesljo i po biosu dali treba nesto podesiti ovisno koju memoriju koristim ali nista slicno nisam nasao ,dali mozda neki jamper ?
Matsonic ploca i intel kelerabos procesor,moja `omiljena` kombinacija posle SIS chipseta(on bez premca zauzima `prvo` mesto)...Probaj ti sa programom Hard disk sentinel da precesljas hard,ako ne pomaze to,onda pokusaj da sa Hirens Boot cd-a formatiras C perticiju harda,pa onda probaj da dizes win ponovo,ako ni to ne uspe,onda probaj da prebacis na hard neciji(bilo ciji) IMAGE celog sistema napravljen u Acronisu(kod druga na kompu dignes samo windows redovnom metodom bez instalacije bilo kakvih programa drajvera ,napravite image sa Acronisom i taj image pokusate da postavite na tvoj komp),a ako ni to ne uspe kazes pa-pa,dovidjenja Matsonicu...
KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!!
:: nikako da prodje instalacija OS-a na malo starijoj masin :: ploca je Matsonic sa Intel celeronom :: da napomenem masina je radila korektno ali nije bila reinstalirana dugi niz godina pa sam hteo da je malo osvezim , e sad nemogu da shvatim sta se desava prilikom same instalacije XP-a instalacija dodje do prvog stepenika znaci boot sa CD-a i posle toga ocitavanje sa CD-a ono redovno i posle toga kraj nema ono F8 it :: znaci kao da je proces stao i nema nicega dalje,tako moze da stoji danima ,zanci nista se ne desava.. :: odradio sami claer CMOS sve je isto :: probao sam recimo i Ubuntu pa se isto desava :: usput sam promenio i Cd rom i instalacioni disk,cak i hard pa memoriju i nista nije urodilio plodo :: dal neko ima nesto konstruktivno da predlozi
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.