Zašto bi tražio tako nešto ? Ghost-ovi su `slike` sistema ili pojedinih particija određenih računara. Ghost pravi neko ko je sebi sredio sistem da ne bi posle kraha sistema morao sve ponovo da radi, već će jednostavno uz pomoć restore pogramčića celokupan sistem ili particiju vratiti iz Ghost, tj, image fajla za par minuta.
Dakle, poenta je u tome da to sam napraviš Ghost Acronis image prema tvojim potrebama, a ne kosristiš neki napravljen sa ko zna kojim hardware*om (drajverima), programima, problemima itd. Usput tako nešto se i ne zavšrava uspešno, naročito kod strukturno različitih chipsetova / HDD kontrolera. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
znam a jer mogu da nadjem ghost sa nekim os npr xp koji ima u sebi i neki antivirus bez drajvera pa ja instaliram pomocu njega os i kasnije stavljam drajvere za tu masinu na kojoj sam instalirao ghost. valjda sam se lepo izrazio ili koji program da koristim za pravljenje ghost-a?
:: :: Zašto bi tražio tako nešto :: Ghost-ovi su `slike` sistema ili pojedinih particija određenih računara. Ghost pravi neko ko je sebi sredio sistem da ne bi posle kraha sistema morao sve ponovo da radi, već će jednostavno uz pomoć restore pogramčića celokupan sistem ili particiju vratiti iz Ghost, tj, image fajla za par minuta :: :: Dakle, poenta je u tome da to sam napraviš Ghost Acronis image prema tvojim potrebama, a ne kosristiš neki napravljen sa ko zna kojim hardware*om (drajverima), programima, problemima itd :: Usput tako nešto se i ne zavšrava uspešno, naročito kod strukturno različitih chipsetova / HDD kontrolera :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: ::
To možeš sam da napraviš za sat vremena. Kako god tebi odgovara. Napravi Ghost tvog sistema, i onda napravi jedan svež sa AV-om, bez drajvera, sredi sistem kako ti odgovara i napravi Ghost.
Za pravljenje Ghost image-a se korisri Norton Gost. Ja ti preporučujem Acronis True Image. On pravi TIB fajlove (true image backup). http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=17609&forid=27&katid=6 _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
A mozes da mi pojasnis sta ce mu sa av-om , bez drajvera,posto ne kapiram, a za Acronis si u pravu, nego sam mislio na `sliku` os-a pa sam slucajno rekao ghost
To dečko hoće, možda ako nakači neku virusanu, a ne zna na kojoj je particiji, OS mu se upropastio, pa kad vrati svež da odmah ima zaštitu. Ima tu logike _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: A mozes da mi pojasnis sta ce mu sa av-om , bez drajvera,posto ne kapiram, a za Acronis si u pravu, nego sam mislio na `sliku` os-a pa sam slucajno rekao ghos :: :: ::
Ma razumem da decko to hoce, nego ne kapiram zasto bi pravio sliku sa postojecim i jos jednu sa novim os-om bez drajvera, valjda je logicnije da instalira novi os i vrati sliku onog prvog os-a koji mu je bio pre
To sam mu napisao zato što, ako mu sad sistem radi kako treba, neka ga sačuva, kako bi mogao da uradi format i stavi taj svež, napravi ga, i skloni na sigurno, pa onda neka vrati ovaj koji mu dobro radi.
Kad mu bude zatrebao svež, imaće ga, a ako posle experimentisanja hoće stari, ima i njega. Kapiraš me ? _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Ma razumem da decko to hoce, nego ne kapiram zasto bi pravio sliku sa postojecim i jos jednu sa novim os-om bez drajvera, valjda je logicnije da instalira novi os i vrati sliku onog prvog os-a koji mu je bio pr :: :: ::
E najzad sam skapirao, hvala na objasnjenju, razjasnjenju ...... Ima tu logike stvarno
:: :: To sam mu napisao zato što, ako mu sad sistem radi kako treba, neka ga sačuva, kako bi mogao da uradi format i stavi taj svež, napravi ga, i skloni na sigurno, pa onda neka vrati ovaj koji mu dobro radi. :: :: Kad mu bude zatrebao svež, imaće ga, a ako posle experimentisanja hoće stari, ima i njega. Kapiraš me :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: Ma razumem da decko to hoce, nego ne kapiram zasto bi pravio sliku sa postojecim i jos jednu sa novim os-om bez drajvera, valjda je logicnije da instalira novi os i vrati sliku onog prvog os-a koji mu je bio pr :: :: :: :: :: ::
To naravno zavisi od medijuma sa koga / na koji stavljaš restore image, od njegove veličine i kompresije. Ono što je pomeni najvažnije je apsolutna pouzdanost. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Ja XP sa Acronisom za ¼ h :: :: :: :: :: :: Acronis je bio mama za te stvari,dok se nije pojavila sedmica.Instalacija kompletnog sistema sa podešavanjima max 2 sata :: :: :: ::
Slazem se! + Ne moram da trazim nikakve instalacione cd, drivere, programe... - sve je podeseno!
:: :: To naravno zavisi od medijuma sa koga / na koji stavljaš restore image, od njegove veličine i kompresije. Ono što je pomeni najvažnije je apsolutna pouzdanost :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: Ja XP sa Acronisom za ¼ h :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Acronis je bio mama za te stvari,dok se nije pojavila sedmica.Instalacija kompletnog sistema sa podešavanjima max 2 sata :: :: :: :: :: ::
Uvek imam vise verzija: jednu osnovnu sa programima koji ce mi “uvek” trebati i vise drugih kombinacija, sa ostalim programima i igricama, tako da vratim sistem koji mi treba u tom trenutku.
Acronis ti je TOTALNO neouzdan, a u to se mozes vrlo lako uveriti.Ghost ti je daleko pouzdaniji.Vrlo ti je bitnije da znas sta ce se desiti ako imas Intelov cipset, a ti nakacis sa imageom Nforce?????
Neko ko vraća nForce image na Intel chipset treba debelo da ramzmisli koja bi mu ustanova najviše pomogla. A i ako to uradi, problem sigurno ne potiče od Restore programa koji god da je.
Što se nepouzdanosti tiče, ti si prvi koji je to izjavio i baš bi voleo da znam šta te to mučilo. Svi Nortonovi programi su katastrofa celim spektrom:
1. Norton Antivirus, od verzije 2003 nije ni za kupus. 2. Norton System Works....samo za najhrabrije. 3. Kupili su Partition Magic......blago njima. 4. Ghost......Compression error version..... _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Acronis ti je TOTALNO neouzdan, a u to se mozes vrlo lako uveriti.Ghost ti je daleko pouzdaniji.Vrlo ti je bitnije da znas sta ce se desiti ako imas Intelov cipset, a ti nakacis sa imageom Nforce???? :: :: ::
Treba probati na Commodore 128 (na Commodore 64 nisam uspeo)!
:: Acronis ti je TOTALNO neouzdan, a u to se mozes vrlo lako uveriti.Ghost ti je daleko pouzdaniji.Vrlo ti je bitnije da znas sta ce se desiti ako imas Intelov cipset, a ti nakacis sa imageom Nforce???? :: :: ::
Meni trokira kasetofon na C64 kad radim restore, nešto škljoca ulevo, možda da stavim dva u RAID pa da probam ? Štam misliš ? _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Treba probati na Commodore 12 :: (na Commodore 64 nisam uspeo) :: :: :: :: Acronis ti je TOTALNO neouzdan, a u to se mozes vrlo lako uveriti.Ghost ti je daleko pouzdaniji.Vrlo ti je bitnije da znas sta ce se desiti ako imas Intelov cipset, a ti nakacis sa imageom Nforce???? :: :: :: :: :: ::
A pa to mene aka sve vreme, ja peglao na 1540 sa 64-bitnom gedorom..... _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Treba da nabavis disketnu jedinicu 1571, na 1541 nesto ne ide :: :: :: ::
Jos cuvam tanki srafciger, pardon, odvijac, pa cu ti dati da nastelujes kasetofon! Moj nije imao rupicu, pa sam ga busio burgijom, pardon, ne znam kako se pravilno kaze!
Moj ima rupicu kulturno, i našrafio sam se u Turbo 250 i 2002, i taman kad kad ga naštelujem, Load Error....pa mislim.... _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Jos cuvam tanki srafciger, pardon, odvijac, pa cu ti dati da nastelujes kasetofon! Moj nije imao rupicu, pa sam ga busio burgijom, pardon, ne znam kako se pravilno kaze :: :: ::
Ja nasnimao na kasete Karleusu (video snimak), pa ako znas neki program za spasavanje programa ili cu morati da nosim u H... D...? Reko kad nemam rupicu na kasetofonu da imam bar na traci...
:: :: Moj ima rupicu kulturno, i našrafio sam se u Turbo 250 i 2002, i taman kad kad ga naštelujem, Load Error....pa mislim... :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: Jos cuvam tanki srafciger, pardon, odvijac, pa cu ti dati da nastelujes kasetofon! Moj nije imao rupicu, pa sam ga busio burgijom, pardon, ne znam kako se pravilno kaze :: :: :: :: :: ::
Ako si na kasetu sa takvom istorijom nešto nasnimio, ona je automatski neupotrebljiva kao i sve kasete u njenoj blizini. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Ja nasnimao na kasete Karleusu (video snimak), pa ako znas neki program za spasavanje programa ili cu morati da nosim u H... D...? Reko kad nemam rupicu na kasetofonu da imam bar na traci.. :: :: :: :: :: :: Moj ima rupicu kulturno, i našrafio sam se u Turbo 250 i 2002, i taman kad kad ga naštelujem, Load Error....pa mislim... :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: :: Jos cuvam tanki srafciger, pardon, odvijac, pa cu ti dati da nastelujes kasetofon! Moj nije imao rupicu, pa sam ga busio burgijom, pardon, ne znam kako se pravilno kaze :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.