Hteo bih da test drive-ujem Leoparda, pa me zanima koju verziju da skinem, naime koju verziju vec spremnu za PC tipa Kalyway itd... __________________ Scourge of PCBerza
Na X38 sam uspešno instalirao Leaoparda Kalyway 10.5.2 a na P45 10.5.4.
I preporučujem ti da experimentisanje radiš na nekom pomoćnom hardu jer je Leopardu potrebna HFS+ file system, bar za početak dok ne savladaš prvu instalaciju, drajvere itd.
Mnogo odgovora imaš na insanely mac forum-u. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Претражи најпре форум који ти је предложио бакс. Покушај да пронађеш оне који имају сличну конфигурацију као ти. Рецимо, ја нисам успео да инсталирам нити једну верзију на моју АСУС Максимус II формулу. Једноставно неће на асусов БИОС, међутим на интернету се могу пронаћи модификовани БИОС-и на које се без проблема инсталира MacOS X. Gigabyte плоче су веома подесне да се на њих инсталира MacOS X. Код мене без проблема ради на виртуалној машини. Инсталирао сам последњу верзију iDeneb дистрибуције.
Ok, thanks. Samo me zanima koja verzija je najlaksa za instaliranje, jer nemam zivaca da se bavim instalacijom ceo dan... __________________ Scourge of PCBerza
ako nemas zivaca da se bavis pukom instalacijom odustani odmah, jer mac na pc platformi je ZLO , uvek ce nesto da brlja i zeza dok se sve lepo ne namesti a pogotovo ako jos hoces dual boot sa winom....pripremi dobro zivce ili odustani odmah .
Ajd uzdravlje
:: Ok, thanks. Samo me zanima koja verzija je najlaksa za instaliranje, jer nemam zivaca da se bavim instalacijom ceo dan.. :: _________________ :: Scourge of PCBerza :: ::
Tiger-a ne moj ni da probaš (zbog hardware podrške). A Leopardi se instaliraju vrlo prosto. Ono što je bitno da proveriš jeste: šta možeš, a šta ne možeš da nađeš od drajvera za hardware koji imaš.
Drajveri za Creative X-Fi na primer...hahahahaha, TV tuneri, umiranje od smeha, a još veća količina smeha je za 4850 X2. Za 8800GTS drajvere sam našao za 5 minutai provalio kako da ih instaliram....kext...uskoro ćeš se sa time upoznati. Za 4850 i 4870 sam viđao uspešno instalirane drajvere, a dalje nisam ni gledao. Trenutno sam u rebudu dal da midifikujem BIOS (neke 4 cifre, bla bla..) za Snow Leoparda, dakle 10.6.x pa tražim što više dokaza u uspešnim operaciama.
Dakle 10.5.2 je Apsolutno fantastično radio na Maximus Formuli 1, 8800GTS, 4 GB RAM-a, proradila je ona integruša koja dolazi uz Maxu, miš tastatura, mreža (Marvel Yukon), net. Final Cut, Maya za OSX, Office, Adobe za MAC itd....radio je kao med. Render, šta god hoćeš. Boot sam radio sa F8, i birao sa kog ću diska. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Imas sound fix na mac forumu za zvucne kartice (pa i xi-fi ) meni je radio zvuk na 10.5.5 al nije vredno truda sva ta jebada....oces leoparda Daum ? kupi mac end of story
Ajd uzdravlje
:: :: Tiger-a ne moj ni da probaš (zbog hardware podrške). A Leopardi se instaliraju vrlo prosto :: Ono što je bitno da proveriš jeste: šta možeš, a šta ne možeš da nađeš od drajvera za hardware koji imaš. :: :: Drajveri za Creative X-Fi na primer...hahahahaha, TV tuneri, umiranje od smeha, a još veća količina smeha je za 4850 X2 :: Za 8800GTS drajvere sam našao za 5 minutai provalio kako da ih instaliram....kext...uskoro ćeš se sa time upoznati. Za 4850 i 4870 sam viđao uspešno instalirane drajvere, a dalje nisam ni gledao. Trenutno sam u rebudu dal da midifikujem BIOS (neke 4 cifre, bla bla..) za Snow Leoparda, dakle 10.6.x pa tražim što više dokaza u uspešnim operaciama :: :: Dakle 10.5.2 je Apsolutno fantastično radio na Maximus Formuli 1, 8800GTS, 4 GB RAM-a, proradila je ona integruša koja dolazi uz Maxu, miš tastatura, mreža (Marvel Yukon), net :: Final Cut, Maya za OSX, Office, Adobe za MAC itd....radio je kao med. Render, šta god hoćeš. Boot sam radio sa F8, pa biram sa kod ću diska :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: ::
Kao što Win radi na MAC-u tako i MAC OS radi na x86 Intelu, i opšte je poznato da je od izlaska MAC OS verzije 10 (X), sam OS kompajliran i za x86 Intel kompatibilne mašine, jer je tada bilo evidentno da će Gx procesori da postanu nekonkurentni.
Samo je pitanje drajvera i ništa više, a rešenje kupi MAC-a, evo sad ću (kad nam standard bude 3 puta veći). Ovde nije još vreme da se daju pare na hardware zbog kvalitetne izrade kućišta, estetike i Apple branda (u čiji servis kad uđeš, izađeš sa trostrukom hipotekom). ŠTa koristi novi MAC: Intel CPU, ATI i nVidia grafiku....u kvalitetnim paketu.
Ko ima volju da radi na stabilnijem OS-u od XP-a i Viste, posla radi, i neke kompatibilnosti sa projektima na poslu, sve može da se namesti. Koga mrzi...... _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Da to je super kada si na spisku podrzanog HW-a , kad nisi mozes samo da se sutas nogom u dupe i nerviras.
Ajd uzdravlje
:: Kao što Win radi na MAC-u tako i MAC OS radi na x86 Intelu, i opšte je poznato da je od izlaska MAC OS verzije 10 (X), sam OS kompajliran i za x86 Intel kompatibilne mašine, jer je tada bilo evidentno da će Gx procesori da postanu nekonkurentni :: :: Samo je pitanje drajvera i ništa više, a rešenje kupi MAC-a, evo sad ću (kad nam standard bude 3 puta veći). Ovde nije još vreme da se daju pare na hardware zbog kvalitetne izrade kućišta, estetike i Apple branda (u čiji servis kad uđeš, izađeš sa trostrukom hipotekom) :: ŠTa koristi novi MAC: Intel CPU, ATI i nVidia grafiku....u kvalitetnim paketu :: :: Ko ima volju da radi na stabilnijem OS-u od XP-a i Viste, posla radi, i neke kompatibilnosti sa projektima na poslu, sve može da se namesti. Koga mrzi..... :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: ::
Apsolutno tačno. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Da to je super kada si na spisku podrzanog HW-a , kad nisi mozes samo da se sutas nogom u dupe i nerviras :: :: :: Ajd uzdravlje :: :: :: Kao što Win radi na MAC-u tako i MAC OS radi na x86 Intelu, i opšte je poznato da je od izlaska MAC OS verzije 10 (X), sam OS kompajliran i za x86 Intel kompatibilne mašine, jer je tada bilo evidentno da će Gx procesori da postanu nekonkurentni :: :: :: :: Samo je pitanje drajvera i ništa više, a rešenje kupi MAC-a, evo sad ću (kad nam standard bude 3 puta veći). Ovde nije još vreme da se daju pare na hardware zbog kvalitetne izrade kućišta, estetike i Apple branda (u čiji servis kad uđeš, izađeš sa trostrukom hipotekom) :: :: ŠTa koristi novi MAC: Intel CPU, ATI i nVidia grafiku....u kvalitetnim paketu :: :: :: :: Ko ima volju da radi na stabilnijem OS-u od XP-a i Viste, posla radi, i neke kompatibilnosti sa projektima na poslu, sve može da se namesti. Koga mrzi..... :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: ::
A znas i sam da nisu problem ni grafa ni zvuk ni ostale gluposti, velika je nekompatabilnost ploca, chipsetova. Ako nemas tacno one (malobrojne ) sa spiska mozes da se slikas i gledas mac izdaleka.
Ajd uzdravlje
:: :: Apsolutno tačno :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: Da to je super kada si na spisku podrzanog HW-a , kad nisi mozes samo da se sutas nogom u dupe i nerviras :: :: :: :: :: :: Ajd uzdravlje :: :: :: :: :: Kao što Win radi na MAC-u tako i MAC OS radi na x86 Intelu, i opšte je poznato da je od izlaska MAC OS verzije 10 (X), sam OS kompajliran i za x86 Intel kompatibilne mašine, jer je tada bilo evidentno da će Gx procesori da postanu nekonkurentni :: :: :: :: :: :: Samo je pitanje drajvera i ništa više, a rešenje kupi MAC-a, evo sad ću (kad nam standard bude 3 puta veći). Ovde nije još vreme da se daju pare na hardware zbog kvalitetne izrade kućišta, estetike i Apple branda (u čiji servis kad uđeš, izađeš sa trostrukom hipotekom) :: :: :: ŠTa koristi novi MAC: Intel CPU, ATI i nVidia grafiku....u kvalitetnim paketu :: :: :: :: :: :: Ko ima volju da radi na stabilnijem OS-u od XP-a i Viste, posla radi, i neke kompatibilnosti sa projektima na poslu, sve može da se namesti. Koga mrzi..... :: :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: :: :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: :: ::
Zato se lepo informišeš na vreme ako ti tako nešto pada na pamet, recimo ovde: http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/HCL_10.5.2 _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: A znas i sam da nisu problem ni grafa ni zvuk ni ostale gluposti, velika je nekompatabilnost ploca, chipsetova. :: Ako nemas tacno one (malobrojne ) sa spiska mozes da se slikas i gledas mac izdaleka :: :: :: Ajd uzdravlje
Nemam ni X-Fi ni dual-gpu graficku, tako da sam barem tu cist...
Posto se ne igram skoro uopste, hocu da isprobam sistem i vidim jel mi vise odgovara od w7...
Naravno, bitno mi je i kako ce mi raditi Maya, CS4 Suite, itd...
Ne ocekujem da mi instalacija prodje brzo ko W7 ali nemam bas ni zivaca da jurim levo desno, pa nece da krene instalacija, pa trazi na netu, pa ovo pa ono...
Znaci, ok, mogu par sati da odvojim da sve pripremim sto treba, samo mi je bitno koja verzija je najbolja, a mislim na tipa Kalyway, Leo4All, iDeneb...
I naravno, necu Tiger da instaliram, vec Leopard 10.5, posto vidim da Snow Leopard jos nema spremljen za x86, vec samo za Mac... __________________ Scourge of PCBerza
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.