Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Osvezavanje sistema
STRANA 1 OD 1
vukdusan Osvezavanje sistema 09.07.2009. 13:41 T18663

status: user
broj poruka: 800

E ovako, imam glistu 32 bita vec neko vreme, i naravno poceo je da trokira, usporen je itd...
E sad, danas pored ovog kupujem jos jedan isti WD5000AAKS. Prvo bi ih stavio u raid 0, cisto da vidim kako to izgleda, imam gigabyte P35-DQ6 rev 1.0, e sad nikad nisam stavljao u raid, niti gledao kako se to radi, pa bi dobro doslo neko uputstvo ili link. Da li moram da obrisem sve sa harda da bi to uradio? I koliki cluster size da stavim?
Drugo, mislim da je vec bilo, da li da stavim vistu sp2 ili win 7, 32 ili 64 bita? Imam 4x1GB rama. Komp koristim uglavnom za igrice i razna zezanja, internet i svakakvi programi, nikakva video obrada i slicno, jedino sto bi trebalo da radi office 2003 jer se cale ne snalazi na novom. Probao sam da skinem vistu 32bit sp2 sa torrenta ali ide ispod 10kbps, pa ako moze neki link na vukdusan@nadlanu.com
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vukdusan Ipak... 09.07.2009. 14:06 #127237

...cu da instaliram i vistu i sedmicu, samo mi pls posaljite linkove i da li 32 ili 64bita.
Hvala.

imarkovic .. 09.07.2009. 14:08 #127238

broj poruka: 19008
ja ti ne bih preporucio raid0 varijantu, jer ces se iscimati, izgubiti 500gb bez veze, zatim, ako pukne jedan hard, od te particije ne ostaje nista, pukne i onaj drugi, i DA, moras da ocistih hard disk i da ti oba harda budu bez uformatted, bez particije, a sve to, zbog maaalo vece brzine, koja se i ne primecuje stvarno, ja sam koristio neko vreme R0, video da nije to to, razmislio i skontao da mi je dovoljan i jedan, a drugi, recimo bar za backup ako nista drugo, ipak je to mnogo korisnije, onda, svaki put kad krenes da instaliras windows, moras da mu ubacis driver za raid kontroler preko diskete, sto je isto cimanje (pukne disketa, nece da se instalira, itd), po meni, mnogo bolja varijanta je Raid1, odnosno mirrored, ali ne za sistem, nego za podatke.

> elem, ako si i dalje zainteresovan, pre svega, kreirati RAID je jako jednostavno, potrebno je da pripremis 2 harda, uformatted, povezes ih na istu granu, udjes u RAID utility (da li Marvel, ili Silicon image, ne znam koju plocu imas...u toku posta, kad upalis komp, obicno ti pise sta da pritisnes na tastaturi, da bi usao u utility...) i samo ides na create RAID0, odredis koje hardove ces koristiti, zatim sve stavis na default, nemoj da se cimas oko cluster-a, stavi sve samo na auto.

> Stavi windows 7 x64, zbog 4gb RAMA.
link:
http://katz.cd/download/3507909/App/Windows-7-Build-7264-x64-2009/

vukdusan Re: .. 09.07.2009. 15:33 #127273

Samo sedmicu, bez drugog OS?

:: ja ti ne bih preporucio raid0 varijantu, jer ces se iscimati, izgubiti 500gb bez veze, zatim, ako pukne jedan hard, od te particije ne ostaje nista, pukne i onaj drugi, i DA, moras da ocistih hard disk i da ti oba harda budu bez uformatted, bez particije, a sve to, zbog maaalo vece brzine, koja se i ne primecuje stvarno, ja sam koristio neko vreme R0, video da nije to to, razmislio i skontao da mi je dovoljan i jedan, a drugi, recimo bar za backup ako nista drugo, ipak je to mnogo korisnije, onda, svaki put kad krenes da instaliras windows, moras da mu ubacis driver za raid kontroler preko diskete, sto je isto cimanje (pukne disketa, nece da se instalira, itd), po meni, mnogo bolja varijanta je Raid1, odnosno mirrored, ali ne za sistem, nego za podatke
::
:: > elem, ako si i dalje zainteresovan, pre svega, kreirati RAID je jako jednostavno, potrebno je da pripremis 2 harda, uformatted, povezes ih na istu granu, udjes u RAID utility (da li Marvel, ili Silicon image, ne znam koju plocu imas...u toku posta, kad upalis komp, obicno ti pise sta da pritisnes na tastaturi, da bi usao u utility...) i samo ides na create RAID0, odredis koje hardove ces koristiti, zatim sve stavis na default, nemoj da se cimas oko cluster-a, stavi sve samo na auto
:: > Stavi windows 7 x64, zbog 4gb RAMA.
:: link
:: http://katz.cd/download/3507909/App/Windows-7-Build-7264-x64-2009
imarkovic @vukdusan 09.07.2009. 16:54 #127292

naravno, uvek ti preporucujem da imas jedan OS, da ne bi imao problema, da se ne bi cimao itd, znaci kad si vec batalio XP, Vistu samo preskoci, nemoj uopste ni da razmisljas da li da je instaliras, a 7cu, skini i instaliraj i drzi samo taj OS, zavrsavace ti sve, moras samo da obratis paznju kada nabavljas drajvere, gledaj da skidas za x64, driver za grafiku, RAID-nemoj da zaboravis, to moras pre svega da zavrsis, nekad nije potreban, ali proveri.
vukdusan re 09.07.2009. 17:38 #127298

A kako da aktiviram ovu sedmicu? bolje da pitam pre nego sto pocnem sa instalacijom...
mail: vukdusan@nadlanu.com

imarkovic @vukdusan 09.07.2009. 17:40 #127299

au bre, pa kako ne moz` da se snadjes.

http://katz.cd/download/3509092/App/Windows-7-Activator/

MaliAbner Ja nista ne razumem kakvi bre aktivatori... 09.07.2009. 18:17 #127304

broj poruka: 7769
Ovih dana citam ovde po forumu ljudi kukaju i traze nekakve aktivatore i ne shvatam cemu to?
Ja lepo instalirao RC1 ukucao broj i gotovo, nikakvi bre aktivatori i kojekakve trice i kuchine.

Da ne bih i dalje bio zbunjen molim vas da mi objasnite za sta vam treba taj aktivator?

Tomato Republic Of Serbia !!!

markopvict Re: Ja nista ne razumem kakvi bre aktivatori... 09.07.2009. 18:29 #127308

broj poruka: 4515

El mozes da mi posaljes `broj` na mail?

- - - -
POSALJITE VASU NAJNIZU JEDINSTVENU PONUDU ?!!?
-

:: Ovih dana citam ovde po forumu ljudi kukaju i traze nekakve aktivatore i ne shvatam cemu to
:: Ja lepo instalirao RC1 ukucao broj i gotovo, nikakvi bre aktivatori i kojekakve trice i kuchine
:: Da ne bih i dalje bio zbunjen molim vas da mi objasnite za sta vam treba taj aktivator
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Re: Re: Ja nista ne razumem kakvi bre aktivatori... 09.07.2009. 18:53 #127310

broj poruka: 7769
Odradjeno !!!

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: El mozes da mi posaljes `broj` na mail
:: - - - -
:: POSALJITE VASU NAJNIZU JEDINSTVENU PONUDU ?!!?
-

:: :: Ovih dana citam ovde po forumu ljudi kukaju i traze nekakve aktivatore i ne shvatam cemu to
:: :: Ja lepo instalirao RC1 ukucao broj i gotovo, nikakvi bre aktivatori i kojekakve trice i kuchine
:: ::
:: :: Da ne bih i dalje bio zbunjen molim vas da mi objasnite za sta vam treba taj aktivator
:: :: Tomato Republic Of Serbia !!!
vukdusan Re: @vukdusan 09.07.2009. 20:55 #127339

Pa pre kada su bili torrenti ja lepo procitam komentare i vidim sta kazu ljudi, a sad ima stotinu linkova, ne znam sta je sigurno, sta nije...

:: au bre, pa kako ne moz` da se snadjes
:: http://katz.cd/download/3509092/App/Windows-7-Activator
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs