Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Win7 vs WinXP
STRANA 1 OD 1
MACHINE Win7 vs WinXP 06.07.2009. 21:11 T18594

status: user
broj poruka: 5709
Zanima me da li je neko koristio duze vremena Windows 7 na SingleCore platformi, npr:

CPU P4 ~2GHz
RAM 1GB DDR-1
HDD 5400RPM 2MB CacheBuffer
VGA ATI X0 ili NV 6 serija sa 256MB

Ono sto me zanima jeste iskustvo onih koji su presli sa WinXP SP2 ili jos bolje SP3 i zapazanje rada Win7 u smislu da li je i koliko na slicnoj masini tromiji ili mozda brzi, pouzdaniji i stabilniji nego WinXP, 32bit...posto kapiram da retko ko zbog drivera i softwarea koristi 64bit ili mozda gresim?! Nisam koristio 64bit nekoliko godina. Ako je pak 64bitna verzija bolja i ima punu kompatabilnost moze iskustvo i za to...ali najpre kakav je odnos Win7 vs WinXP na gorenavedenim masinama. Ja sam radio samo sa novijim a ovo nemam gde da probam, trenutno...sto vise odgovora to ce mi vise znaciti...

HVALA!!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 06.07.2009. 21:17 #126665

broj poruka: 12057

Bocni još 1GB RAM-a u taj vremeplov i radiće W7 ko zmaj. Bez obrzira na mnogo bolju optimizaciji u odnosu na Glistu, ipak se startuje više servisa i neophodnih alata nego kod XP-a.
Što se tog 5400 diska tiče ne vidim da se zbog toga mnogo pati obzirom da je i mom lapu 5400 disk. P4 će to da žvaće, ...vljda nije Cele.....
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

bunjevac Win7 vs WinXP 06.07.2009. 21:32 #126676

broj poruka: 578

moj šogor za posao koristi mali laptop,ima single core na1l,6, ,mislim da ima samo 512 memorije radi perfekno .Koristi win 7 64.On kaže da mu je čak i tamo win 7 osetno brži.od Xp-a.

BlueSkyNIS ... 06.07.2009. 21:48 #126689

broj poruka: 860
Ja imam P3 na 3GHz i to još Prescott (što nije pohvalno) sa 1GB na 667MHz. Sedmica se baš muči na ovom procesoru, ventilator na hladnjaku procesora radi skoro konstantno na maximumu dok se ne srede svi procesi nakon butovanja. Prozor My Computera, odnosno, Explorera nema šanse da se pojavi gotovo trenutno kao u XP-u. Uvek imam tu neku pauzu od nekoliko stotina milisekundi, bez obzira da li je keširan ili ne (ne govorim o Aero animaciji). E sada, da ne ispadne da tražim dlaku u jajetu, ali kada takvu jednostavnu operaciju ne može da izgura, možeš da dođeš do zaključka da druge složenije operacije sigurno nisu ubrzane. 1GB ne završava posao osim ako se ne rešiš da pogasiš nekoliko procesa, isključiš Aero i druga `zvona` i instaliraš samo osnovno. Sve u svemu XP SP3 je na ovoj mašini radio odlično, dok se Sedmica mučila tu i tamo.

Windows-free with Fedora 10

gile23 ... 06.07.2009. 21:53 #126693

broj poruka: 9121
A msconfig niko ne pominje, sto kaze bax dodas jos 1GB rama i W7 ce da leti.

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
BlueSkyNIS Re: ... 06.07.2009. 21:59 #126696

broj poruka: 860
msconfig je za slabiće, a pravi kompjuteraši koriste regedit!

Windows-free with Fedora 10

:: A msconfig niko ne pominje, sto kaze bax dodas jos 1GB rama i W7 ce da leti
::
:: Pozdrav
Berettaxx hahaha 07.07.2009. 03:49 #126738

broj poruka: 385
@BlueSky
P3 na 3GHz Prescott????
Sala mala zabunio si se...
Treba tu da pise P4

From Freedom Came Elegance
LinuxMint

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs