Posedujem: Asus P5K, E4300 (clockovan na 3000Mhz), 2x2Gb Hyperx 1066 Mhz, Gainward 9800GT na 1024Mb i 2HDD, WD 2500JS i WD 3200AAK. Mislim da mi stari HDD 250Gb sluzi kao data, a da sistemski HDD bude ovaj od 320Gb. Da li je to ok? Kao drugo, pošto volim da odigram i dobru igricu za koji OS da se odlucim? Probao sam Windows 7 RC1, radi super. Da li da odustanem od Viste i XP ili da idem sa dva OS? Molim Vas, dajte mi sto vise svojih predloga. Hvala!
Samo ako iz nekog razloga treba da čuvaš kompatibilnost sa XP-a (neki mator program ili parče hardware-a) onda ostavi XP. Vistu samo preskoči. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Instaliraj Win XP Pro SP2 x64 i Win 7 x64! Win 7 je fantastican sistem, ali i ja imam dual boot sa ova dva sistema jer jednostavno XP koristim za igre jer (mozda vise zbog nekog tripa) igrice rade malcice brze u XP-u i neki stariji programi jednostavno nece da se pokrenu u Win 7. **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Bax, da li i dalje koristis build 7201 ili si presao na neki noviji? Ako jesi kako se pokazao u odnosu na build 7201? **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Prvo x64 zbog toga sto imas 4GB rama da bi sistem mogao da vidi sav RAM. Drugo, po cemu je to x86 bolja verzija??? Ja stabiliniji i brzi XP od ovog (x64) nisam video! Ako ti nesto znaci cak sam i u 3d mark 06 imao veci skor za 150 poena u odnosu na x86 kada sam testirao...
Neka ti koji tvrde da je x86 bolja verzija obrazloze zasto. **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Koristim Windows 7 x64 b7264. Sa 7232 sam imao problem na laptopu sa stand by režimom. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Bax, da li i dalje koristis build 7201 ili si presao na neki noviji? Ako jesi kako se pokazao u odnosu na build 7201 :: ************************************************************************************** :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.::
@voxxx Verzija koju sam ja skinuo (po preporuci ljudi sa ovog foruma) vise nije dostupna za download... Linkovi su mrtvi na rapidu... Verzija je zaista extra, ali potrazi na warezu sigurno ima dobrih... Videces po komentarima ljudi... A mozda i neko ovde ima linkove ka nekoj dobroj verziji...
@bax2003 Da li je svaki build preko 7260 novija verzija RTM-a i da li je potrebna neka posebna aktivacija ili se i dalje koristi beta key? **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
gde vec imas verzije sa kojih je skinut `time limitation`. Taj HDD je dovoljno velik i za 2 OS-a, tako da mozes da razmislis i o dual boot resenju (u tom slucaju prvi neka bude XP sp3).
Koliko je windows 7 zahtevan ako gledamo xp? Da li windows 7 stabilniji i brzi od Viste? Znaci li sve to da je sedmica dostojan i bolji nalednik popularnog xp
Naravno da je zahtevniji, ali to se prevashodno odnosi na RAM. Radio sam na Win 7 na masini sa 1GB rama i lepo je radilo ali ipak je potrebno bar 2GB rama za udoban rad kada pokrenes par programa ili jedan zahtevniji. Sto se tice poredjenja sa Vistom o tome je pisano milion puta i definitivno je u svemu daleko bolji od Viste. Da, po svemu sudeci ce biti dostojan naslednik XP-a... **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Ranije sam imao problema sa drajverima za xp64, grafika je radila sporije (sad su vec sredili malo drajvere) pa mi je bio vidno sporiji u nekim aplikacijama. Takodje sam jedva instalirao zvucnu jer moraju neki pecevi da se ubace i cuda. Pa neki programi nisu hteli da rade. Ne znam kakav je za igrice, i verujem da su sada bolji drajveri obzirom da imas vise poena. Ali ipak je malo pipav
JOLE
:: Prvo x64 zbog toga sto imas 4GB rama da bi sistem mogao da vidi sav RAM. Drugo, po cemu je to x86 bolja verzija??? Ja stabiliniji i brzi XP od ovog (x64) nisam video! Ako ti nesto znaci cak sam i u 3d mark 06 imao veci skor za 150 poena u odnosu na x86 kada sam testirao.. :: :: Neka ti koji tvrde da je x86 bolja verzija obrazloze zasto :: *************************************************************************************** :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible. :: ::
bice super, samo jos maaaalo da se ispegla. ja vozim kombinaciju xp/w7, mada sve manje argumenata imam za xp ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
Stavi ovaj dual boot i bice ti xtra. win7 izlazi krajem jula po novim vestima, mada nisam bas siguran u to. Xp64 je mnogo stabilan, dosta je stabilniji od xp32bit. Driveri jesu problem u neku ruku, ali zavisi sta imas. Svaki 64bit sistem ima nekih problema sa driverima jer ih jednostavno nemaju svi proizvodjaci. Ja imam nvidiu i creative x-fi i rade kao podmazani. Da sam znao da je toliko stabilniji sistem, stavio bi ga mnogo ranije. Inace, pre sam imao ubogi xp32bit. Xp64 bas odlicno radi
Za win7 ne znam, ali kazu da je optimizovan za hw, i da su driveri mnogo bolje reseni od viste, pre svega u smislu raspolozivosti. U pravu je mkukic, verzija koju sam ja preporucio par puta vise ne postoji. Samo nadji na warezu sto `obicniju` verziju, bez ikakvih dodataka i hackova, i to je to. Ali gledaj da bude sa ugradjenim sp2, inace ima oko 590mb. Cuvaj se poljskih i slicnih verzija:)
brz je ko munja ali je pun decijih bolesti.Mozda je to samo kod mene !
Bila je skoro tema o XP-u 64-bit SP2 tada sam ga i skinuo i radio je perfektno nedelju dana i onda je poceo da zeza....ali opet kazem nisu to ozbiljni bagovi
Preskoci XP, vreme mu je za penziju. Igre rade mozda 3% brze u njemu, mada nisam ni merio tako da mozda i ne rade brze, i nije vredno smaranja drzati dva OS-a samo zbog igara.
Instaliraj lepo W7, nista vise i uzivaj... __________________ Scourge of PCBerza
Sve zavisi za sta ce sve koristiti komp... Meni recimo Win 7 sto se tice obrade muzickog materijala ne sluzi uopste kako treba. Ne prepoznaje ulaze, vidi samo ono sto je video i pre instalacije drivera itd... tako da sve sto se toga tice radim u XP-u... Super je Win 7 ali jos uvek nije OS koji moze da stoji sam i da u njemu odradjujemo bas sve poslove. **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
XP Pro X64 SP2 je zaista jedan izuzetan i stabilan OS,u svakom slucaju jedan od najboljih,mada u W7 x64 vidim potencijal da ga skine s trona,mada ce vreme pokazati dali zaista moze.... Znaci izbor je tvoj al u svakom slucaju neki 64 bitni OS stavi,svidao to nekom ili ne 32 bit polako ali sigurno krene u penziju...
Aktivator za koju verizju Wina? Sta si skinuo? **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.