Na masini imam dva harda na jednom je XP SP3 32bit a na drugom Windows 7 RC, imao sam nekoliko puta prilikom pokretanja porbleme pa me je pitao start windows normally i onda crn ekran to je bilo kad bih pokretao XP, onda sam stavio novu 7-icu i kada sam izabrao XP (dual boot) pisalo je da nesto nije u redu i da ubacim Windows instalacioni disk. Ja sam otkacio ovaj hard sa 7-icom i onda pise ovo: http://img44.imageshack.us/img44/6390/img2090d.jpg
kako to da resim, jel moze da prodje bez reinstalacije sistema. unapred zahvalan
Ovo ti se javlja, jer si napravio multi boot, a onda si otkacio HDD na kome ti je drugi OS. Trebalo bi da vratis disk sa WIN 7, skines neki antivirus, skines poslednje definicije i da preskeniras disk na kome ti je XP. Tu ti najverovatnije haraju virusi. Pokusaj posle ciscenja da uradis repair XP-a. Imao sam slican problem kod jednog prijatelja, ali na zalost, virusi su tako bili rasturili XP da ni repair nije pomogao. Morao sam da mu reinstaliram XP.
Pa probacu ali pise BootMGR is missing, to mi ne lici na virus, ali probacu, a nemam instalacioni disk od XP-a jel sam ga ``kupio`` na netu pa sam ga obrisao kasnije, ako bi mi rekao odakle da skinem i jel bih trebao ceo instalacioni disl da skidam
Evo posle skeniranja cu da probam, secam se da dok je radio XP sam jedanput skenirao i nasao je virus na lokaciji pagefile.sys i nije hteo da ga move to chest pa sam mu ja rekao da obrise, ne ynam da li moye da ima veze sa tim ali radio je posle, inace koristim avast
Ako je wd, ne gine ti reinstalacija.Pre no sto pokrenes novu, obrisi boot sector, ali obavezno.Verovatno se radi o SATA 2 disku.Probaj da ides na clear CMOS, drzi ga neko vreme bez baterije i iskopcanog sa elektromreze.Mozez da mu pristupis i iz nekog live linuxa pa da mu eventualno editujes `boot` ili sa xp live-a.Nije win7 problem vec `napredna` tehnika WD-a.
http://img44.imageshack.us/img44/208/img2236t.jpg Evo sta pise posle scan-a, inace D mi je ta particija na kojoj je XP Inace zaboravio sam da kazem da od nedavno pri boot-u nema uopste da biram XP nego odma ulazi u 7 WTF??? Sve bre nesto izbagovano
Probaj da pristupis XP-u sa live cd-a, pa edituj u notpedu boot... Trebalo bi da resi problem, ukoliko nije do samog hdd-a tj. do njegove `smart` monitoring sekcije. P.S. Zapravo, ti to mozes i iz Win-a 7
koliko sam ja shvatio imao si dva hdda, na prvi si instalirao xp, na drugi w7, xp ti se zabrljaveo, iskljucio si hdd na kom je w7 i ne mozes da se bootujes? ako sam u pravu moraces da ukljucis hdd na kome ti je w7 i boot manager, ubacis cd xp, bootujes s sa diska, uradis repair xp i to bi trebalo da radi. nisam bas 100% siguran, sacekaj jos neko misljenje ______________________________________________________________________ *ebo m*t*r, pusti taj instalacioni cd kao audio disk, pa ga odzvizdi u slusalicu da ga snimim na kasetu da ga iskompajliram na nekom komodoru, pre ce tako da bude nego ovaj torent
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.