Instalirao sam XP, do pre neki dan sam koristio Vistu. E sad, imam jednu zamerku XP-u. Poseduje 5.1 sistem. Dok igram neku igricu, gledam film, cetujem... zvuk se cuje samo na 2 zvucnika, znaci bez basa... takodje i u windows-u (shut down zvuk, log out...) kao da imam neke budzave zvucnike, dok kod Viste su radili svih 5.1. Naravno i na XP-u rade svi ali samo dok slusam muziku. Sve je podeseno kako treba. Tako je oduvek tako kod XP-a. E sad pitanje za vas, da li mogu nekako da podesim da rade svih 5.1 u takvim situacijama? Isto je i kod mog drugara koji ima 5.1. Zvucna je Realtek HD 7.1
Dobra fora pufi... Samo sto moj drug imam ASUS plocu... hehe... Daj ozbiljno treba mi odgovor kako ovo da namestim, mada mislim da je tako pravljen XP.
moras softverski da podesis, ne verujem da ti je podeseno sve kako treba, mora da si napravio neki propust, probaj da instaliras najnovije drajvere, uz to se dobija i noviji sw, pa probaj.
Instalirao sam najnoviji drajver. Podesio u Control panel / Sound and Audio device / Advanced / 5.1. Podesio u Realtek HD Audio manager 6CH. Taj Realtek manager je plave boje, pise gore GIGABYTE Technology. Od podesavanja imam:
Sound effect: -room, bathrom,.... karaoke i equalizer Mixer Audio I/O Speaker: 2CH/6CH... Analog back panel (prikljusci) Microphone 3D audio demo
E sad na Visti je Realtek HD manager bio drugaciji. Imao sam neka podesavanja za Bass, centar / subwoofer... Kad sam to stiklirao, radili su svih 5.1 i cuo se bas u windows-u i igricama.
Kada instaliram nov drajver, on ne menja ovaj Realtek Manager.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.