Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Windows 7 - biće lepo, ako bude!
STRANA 1 OD 1
rasha44 Windows 7 - biće lepo, ako bude! 12.06.2009. 23:04 T17983

status: user
broj poruka: 1492
Windows 7 u Evropi bez Internet Explorera

http://www.mikro.rs/main/index.php?q=vest&datum=2009-06-12&ID=11734

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Slavuj ... 12.06.2009. 23:08 #121036

broj poruka: 2236
Taj rad :)

EKSTRA
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mkukic ... 12.06.2009. 23:10 #121037

broj poruka: 2591
I ovako samo bezveze opterecuje instalaciju kad ga niko ne koristi...
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

neXus2000 E jest`..... 12.06.2009. 23:50 #121042

broj poruka: 3350
.....super sve to. Ali, mogli su da ostave taj IE, barem da imaju ljudi necime da skinu Firekox il Operetu. LOL
gile23 Re: E jest`..... 13.06.2009. 00:15 #121046

broj poruka: 9121
To si dobro uocio.

Pozdrav!

:: .....super sve to. Ali, mogli su da ostave taj IE, barem da imaju ljudi necime da skinu Firekox il Operetu. LOL
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mkukic ... 13.06.2009. 00:24 #121047

broj poruka: 2591
Dakle pre instalacije Win7 na Data particiji mora da bude instalacija nekog drugog browser-a... A sto se nas tice mi i ovako pri `kupovini` windowsa nismo vezani ni za jedno pa ni za evropsko trziste...
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

CubaseSX ili ce internet explorer 9... 13.06.2009. 00:55 #121051

broj poruka: 146
...biti zakon za sve browsere, i ms naplacivati njegovo koriscenje.

Salu na stranu, ne koristim explorer, ali ova vest koju sam procitao me pomalo iznervirala. Pretera ga EU. To bi bilo isto kao kada bi (hipoteticki) Mercedes u svoja vozila ugradjivao gume iz sopstvene fabrike, a Tigar ulozio zalbu da Mercedes dobija prednost koja nije postena jer se gume vezuju uz auto. Pa sta onda? Ako se vlasniku ne svidjaju gume, stavice koje hoce. Da li bi EU nalozila Mercedesu da isporucuje vozila bez guma??
Po toj logici, MS bi morao da izbaci sve sitnice koje prave konkurentske firme. Open Office (valjda SUN proizvodi) bi po istom principu mogao da zatrazi da se iz Win-a izbace notepad i wordpad. Irfanview da trazi da se izbaci picture viewer, itd itd...

Da se razumemo, nisam zaljubljenik MS monopola, ali ovo je takva glupost Opere, Mozille i EU, da sam morao da dam svoje misljenje.

Pozz

rasha44 Re: ili ce internet explorer 9... 13.06.2009. 01:27 #121053

broj poruka: 1492
Očigledno nisi u toku. Još od vremena Windows 98 prvo je u Americi počela prozivka Microsofta i zahtevi da se IE i Media Player izbace iz osnovne instalacije. Microsoft se vadio tvrdnjama da su oni integralni deo sistema i da bi bez njih sistem loše radio. To je, naravno, bila žvaka za ludaka, ali je prolazila. Sad više nemaju kuda, pa će morati da progutaju g*vno.

Uostalom, oni su tek u poslednje vreme počeli malo više da se bave Internet Explorerom, kad su Firefox, Opera i noviji browseri (Safari, Chrome i dr.) počeli da im uzimaju klijentelu. Dok je IE zauzimao 80% tržišta, bolelo ih je uvo da ga usavršavaju.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

:: ...biti zakon za sve browsere, i ms naplacivati njegovo koriscenje
::
:: Salu na stranu, ne koristim explorer, ali ova vest koju sam procitao me pomalo iznervirala. Pretera ga EU. To bi bilo isto kao kada bi (hipoteticki) Mercedes u svoja vozila ugradjivao gume iz sopstvene fabrike, a Tigar ulozio zalbu da Mercedes dobija prednost koja nije postena jer se gume vezuju uz auto. Pa sta onda? Ako se vlasniku ne svidjaju gume, stavice koje hoce. Da li bi EU nalozila Mercedesu da isporucuje vozila bez guma?
:: Po toj logici, MS bi morao da izbaci sve sitnice koje prave konkurentske firme. Open Office (valjda SUN proizvodi) bi po istom principu mogao da zatrazi da se iz Win-a izbace notepad i wordpad. Irfanview da trazi da se izbaci picture viewer, itd itd..
:: Da se razumemo, nisam zaljubljenik MS monopola, ali ovo je takva glupost Opere, Mozille i EU, da sam morao da dam svoje misljenje
:: Poz
Equinoxe Re: 13.06.2009. 06:48 #121058

broj poruka: 12057

Koji će nam đavo Internet Exploder? Ima mnogo besplatnih browsera koji su u alfa u beta verzijama postigli ono što exploder nikad neće. I on i retardirani Outlook Express.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

CubaseSX Ma nije uopste poenta mog posta u tome... 13.06.2009. 11:14 #121096

...da li je exploder ili ne. Ne koristim ni media player, ni outlook, pa ni exploder. Ali, da li je moguce da vam je ok da se ljudima zabrani distribucija njihovih (besplatnih) proizvoda uz njihov proizvod? Bez obzira na to kakav je kvalitet istih...

Bez explodera na novoinstaliranom sistemu necemo moci da skinemo chrome. To znaci da cemo morati da imamo instalaciju sa strane...

Nisam bio u toku da se vodi hajka oko toga vec duze vreme, ali to ne menja moje misljenje i prvi post. Da, slazem se da MS mora mnogo toga da uradi da IE bude konkurentan ostalima. Samo cekam da ih ogranice da Win ne sme da zauzima vise od 3Gb na hardu, jer se to ne poklapa sa holandsko-danskom uredbom o koriscenju personalnih racunara, u skladu sa zakonom o bezbednosti hard diskova i ram memorije.

Sa druge strane, bilo bi lepo da vidimo ponude tipa: Win7 Ultimate Opera Edition, ili Win7 Home Firefox ed.

Pozz
BlueSkyNIS ... 13.06.2009. 13:40 #121121

broj poruka: 860
Ma da oni nama daju mogućnost da instaliramo samo OS. Evo im buđavi Notepad, Wordpad, IE i sve ostale gluposti. Uopšte ih ne gotivim i ne koristim. Postoje mnogo bolje alternative. Mogu da ih strpaju u one Windows Live service ili gde već kao opcione programe.

Windows-free with Fedora 10

Nikopol74 @CubaseSX 13.06.2009. 13:50 #121122

broj poruka: 362
Zasto moras da imas browser u win-u cim ga instaliras? A cemu ti sluze backup diskovi? Ja imam, a verujem i velika vecina ostalih ljudi, sve potrebne programe na diskovima (DVD). Das mi samo win7, ja ga popunim cime ja hocu, tipa FF, Opera, itd i to je to. Jos samo kad ne bi uslovljavali skidanje novih verzija MSN-a i QuickTime-a i drugih proizvoda (RealMedia, itd) da bi gledao snimke sa njihovim ekstenzijama...

@BlueSkyNIS

Upravo tako:)

life`s a bitch...and then you die.

stcomp re 13.06.2009. 14:02 #121125

broj poruka: 149
ma ljudi mozda covek radi za Microsoft pa ga zato pece :))))))

CubaseSX Re: @CubaseSX 13.06.2009. 15:10 #121151

Ma nisi skapirao poentu mog posta, kao i vecina. Ocigledno da sam se pogresno izrazio, ili je ovo pogresan forum, posto su svi napredni korisnici racunara. Nisam govorio o sebi, vama ili nama slicnima. Govorio sam o grupi ljudi, koji nemaju backup diskove, koji ne znaju da skinu&instaliraju sa net-a...dakle, o nenaprednim korisnicima, koji ne znaju ni 1/10 onoga sto vi znate sa racunarima. Bolje da ovime zavrsimo diskusiju, tj. da se slozim sa vama, i stavimo tacku.

@stcomp
Ne, ne radim za MS, niti imam dodirne tacke sa njima.

:: Zasto moras da imas browser u win-u cim ga instaliras? A cemu ti sluze backup diskovi? Ja imam, a verujem i velika vecina ostalih ljudi, sve potrebne programe na diskovima (DVD). Das mi samo win7, ja ga popunim cime ja hocu, tipa FF, Opera, itd i to je to. Jos samo kad ne bi uslovljavali skidanje novih verzija MSN-a i QuickTime-a i drugih proizvoda (RealMedia, itd) da bi gledao snimke sa njihovim ekstenzijama..
:: @BlueSkyNI
:: Upravo tako:
:: life`s a bitch...and then you die
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs