Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Windows 7 B7201 RC2 x64
STRANA 1 OD 1
Equinoxe Windows 7 B7201 RC2 x64 08.06.2009. 22:54 T17892

status: user
broj poruka: 12057

Prosto sam oduševljen kako ovo lepo radi. Brže se bootuje od prethodnih RC1 buildova, i sam OS je nakako lakši po komp. Još kas se malo tweakuje sa Sunrise Seven programčićem, pogase nepotrebni servisi i odradi posle sređivanja jedan JKDefrag, sve radi ko zmaj.

http://www.warez-bb.org/viewtopic.php?t=2713207&highlight=
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mkukic ... 08.06.2009. 23:08 #119919

broj poruka: 2591
Sto se mene tice najbolje mi se pokazala beta verzija (build 7000) bukvalno se ne secam da je igde pravio probleme a od RC verzije je nekako veca nekompatibilnost sa starijim programima. Recimo SQL Server 2005 Express se sasvim normalno instalirao na beti a na rc je odmah pri instalaciji javio kako ce biti velikih problema pa online solution, i kao da se instalira SP3 za SQL itd. Ovaj bulid 7201 me tek nervira jer bez malo svaki program koji instaliram odmah prikaze onaj prozor gde izaberem `correct installed`... Toliko za sad instalirao sam ga pre par dana...
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

Equinoxe Re: 08.06.2009. 23:39 #119929

Maltretiram ga već dva dana i jedan jedini put kad se to pitanje pojavilo je kad sam Daemon Tools Lite instalirao. Stavio sam nekih 20-tak programa i sve peva.

mkukic ... 08.06.2009. 23:54 #119933

Moram malo i da ga pohvalim... Nakon odradjenog Windows update-a po prvi put sam odradio system rating i na prijatno iznenadjenje stavke Graphics i Gaming graphics su skocile sa 6.9 (koliko je bilo u build-u 7100) na 7.4. Lep skok s obzirom da se radi o driverima koje je instalirao sam win. Sam WEI je ostao isti zbog skora hard diska od 5.4 koji je najnizi...
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

Valheru za brze bootovanje 09.06.2009. 00:51 #119946

broj poruka: 750
msconfig >>boot>>advanced setings>>otkaciti number of procesors i staviti broj jezgara vaseg procesora

Kad Inspiracija Cuti,
Razum Se Brzo Zamara...

Roger Zelazny - Cronicles Of Amber
rampaGe. Dusan D.

Equinoxe Re: za brze bootovanje 09.06.2009. 00:53 #119948

Mislim Advanced options jebi ga....hahahahhahhahahaa....

:: msconfig >>boot>>advanced setings>>otkaciti number of procesors i staviti broj jezgara vaseg procesor
::
:: Kad Inspiracija Cuti
:: Razum Se Brzo Zamara...
:: Roger Zelazny - Cronicles Of Ambe
:: rampaGe. Dusan D.
Nikopol74 Re: Re: 09.06.2009. 02:42 #119985

broj poruka: 362
Mrzi me sad da listam tvoje postove gde si sigurno sto puta ponavljao koju makinu imas, a zanimaju me sledece komponente (skoro sve) jer drzis win7 x64: secam se da imas quad, na koliko ga drzis, koju memoriju imas,koliko rama i na koliko ti radi, i koju plocu.

A drugo pitanje koje me mnogo vise zanima, a to pitam sve ljude foruma, da li RC2 ili bilo koja novija verzija moze da se upgrade na sledecu koja ce tek doci?

Opet hvala unapred:)

p.s. hvala za link:)

life`s a bitch...and then you die.

:: Maltretiram ga već dva dana i jedan jedini put kad se to pitanje pojavilo je kad sam Daemon Tools Lite instalirao. Stavio sam nekih 20-tak programa i sve peva.
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: Hoping for the best but expecting the worst.
Equinoxe Re: 09.06.2009. 03:09 #119995

1. ASUS Maximus II Formula
Q6600 na 3.6 GHz
4 x 2GB Kingston HyperX DDR800 5-5-5-15 @800
Radeon 4850 X2 1GB
WD Raptor WD740ADFD kao sistemski
Creative X-Fi XM
Leadtek PVR3000

2. Ne može.

rape84 Windows 7 09.06.2009. 10:59 #120042

broj poruka: 48
Evo da se i ja kao manje iskusan korisnik uključim u komentarisanje W7.
Posle više nego jednostavne instalacije OS-a, usledila je standardna instalacija programa koje koristim u svakodnevnom radu. Sve je prošlo bez ikakvih problema osim nekoliko stvari:
1. 5.1 zvuk ne radi kako je radio pod XP-om. Pri slušanju MP3 muzike i gledanju DivX filmova, zvuk je jednostavno bio kloniran na zadnje zvučnike a pri gledanju filmova koji imaju 5.1 zvuk, svi zvučnici su nezavisno radili bez ikakvih problema. U W7 sve vreme rade samo prednji levi i desni i bas. Centralni i zadnji ne daju znake života osim kada pustim DVD. Napominjem da je u driveru podešen 5.1 sistem.
2. Nisam uspeo da sliku sa monitora prebacim na TV. Sa ovim se nisam previše igrao pa je vrlo moguće da sam na prvi pogled prevideo gde se ovo podešava. Kartica je nešto starija Nvidia.
3. Ranije, Windows Media Player nisam mogao da smislim, ali na prvi pogled, ovaj novi izgleda sasvim pristojno i upotrebljivo ali ne prepoznaje FLAC format. U poslednje vreme sam skinuo dosta muzike u ovom formatu pa mi smeta kada se blokira svaki put kada naiđe na neku od ovih pesama. Predpostavljam da će problem rešiti neki plug-in ali ako znate kako se ovo rešava, vi pišite.
4. Koji antivirus koristite?
5. Pitanje za Bax-a. Šta JK Defrag radi drugačije od windows-ovog defragmentera?
6. Pozdrav!

DmasteRNo1 64 bita 09.06.2009. 11:24 #120051

broj poruka: 6102
Kad smo kod 64-bitnih OS-a, juče sam skinuo XP 64bita SP2, pa me zanima da li ima kakvih problema sa video igrama i nekim uobičajenim programima, pošto sam do sada koristio samo 32-bitne Windowse. Verovatno je bilo priče o tome i ranije, ali sam lenj da kopam na ovoj vrućini.

Šefe, koji ti je vrag?

Ognjeni ... 09.06.2009. 11:33 #120054

broj poruka: 4521
Oj, jeli moze upgrade sa RC1 na RC2, da ne skidam sistem opet.

Ajd uzdravlje

mkukic ... 09.06.2009. 11:33 #120055

@rape84 ESET Smart Security 4.0.xxx.x u x64 verziji odlicno radi posao.

@DmasteRNo1 Imam instaliran XP PRO x64 SP2 (u dual boot-u sa Win 7 x64) i sistem je fantastican! Nema nikakvih problema ni sa igrama ni sa programima a recimo u 3D Mark-u 06 sam imao i 100 poena vise u odnosu na x86 verziju XP-a.

Equinoxe Re: 09.06.2009. 12:03 #120070

@rape84:
Za razliku od retardiranog win defraga koji samo `popunjava rupe` JKDefrag logički sređuje disk klastere po zonama.

@Ognjeni:
Ne.

Ognjeni Re: Re: 09.06.2009. 12:15 #120081

broj poruka: 4521
Bem mu sunce baxonja, dobro da sam searchovao pre skidanja (vec skidam,40% ) ,

kome kog treba ovaj info....moze sa 7100 (RC1) i 7137 na RC2

Ajd uzdravlje

:: @rape84
:: Za razliku od retardiranog win defraga koji samo `popunjava rupe` JKDefrag logički sređuje disk klastere po zonama
:: @Ognjeni
:: Ne
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: Hoping for the best but expecting the worst.
Equinoxe Re: Re: Re: 09.06.2009. 12:19 #120085

Ja to ni lud ne bi radio, naročito sa instaliranom gomilom programa. Ionako ne planiram da skidam svaki build. Ovaj je zadnji do finala, ne pada mi na pamet da skidam više buildova.
Sve sam lepo upakovo, sve što mi treba radi i napravio Acronis.

:: Bem mu sunce baxonja, dobro da sam searchovao pre skidanja (vec skidam, pri kraju je )
:: kome kog treba ovaj info....moze sa 7100 (RC1) i 7137 na RC2
:: Ajd uzdravlje
:: ::
:: :: @rape84
:: :: Za razliku od retardiranog win defraga koji samo `popunjava rupe` JKDefrag logički sređuje disk klastere po zonama
:: :: @Ognjeni
:: :: Ne
:: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: :: Hoping for the best but expecting the worst.
mkukic ... 09.06.2009. 12:26 #120089

Bax koliko se secam taj JKDefrag je predlozio neko sa foruma (Pisko ako se ne varam). Jel kao defrag program bolji od O&O defrag-a ili perfect diska ili je samo vrlo praktican jer se pokrece kao screen saver pa svako `odmaranje` kompa koristi za defragmetaciju...

Equinoxe Re: ... 09.06.2009. 12:31 #120094

Prvo, JK je bespatan, a radi ko zmaj, temeljno i kvalitetno. Ne treba mu instalacija, servisi (Perfect Disk i O&O instaliraju svoje servise). Da Pisko ga je predložio i svaka mu čast na `iskopini`. Može i ne mora da se pikreće sa screensaver, to je samo opcija. Skini ga i biće ti jasno.

E sad da li je bolji od O&O ne znam, nisam radio nikakve testove posle defragmentacija jednog i drugog, a i ne pada mi na pamet. Oba rade jako dobro.

:: Bax koliko se secam taj JKDefrag je predlozio neko sa foruma (Pisko ako se ne varam). Jel kao defrag program bolji od O&O defrag-a ili perfect diska ili je samo vrlo praktican jer se pokrece kao screen saver pa svako `odmaranje` kompa koristi za defragmetaciju..
:: ***************************************************************************************
:: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Jebivetar Probao sam Jk 09.06.2009. 13:12 #120121

broj poruka: 2386
Nego, recite mi kako da izaberem koju particiju da defragmentuje jer kada pokrenem exe on pochinje sve da renda?
Nekako mi je lepshe da particiju sa drugim OS-om defragmentujem kada defragmenter pokrenem sa te iste particije, ako razumete shta hocu da kazem.

`Ne obra se bostan dok shljive ne popadaju`

Equinoxe Re: Probao sam Jk 09.06.2009. 13:19 #120124

Pronađi ovo pitanje na ovo strani. Napraviš 2 ikonice, defrag za C i D na primer i uživaš.
`How do I specify an option, or select a single disk (or folder or file)?`

http://www.kessels.com/Jkdefrag/

:: Nego, recite mi kako da izaberem koju particiju da defragmentuje jer kada pokrenem exe on pochinje sve da renda
:: Nekako mi je lepshe da particiju sa drugim OS-om defragmentujem kada defragmenter pokrenem sa te iste particije, ako razumete shta hocu da kazem
:: `Ne obra se bostan dok shljive ne popadaju`
Jebivetar A tako znachi 09.06.2009. 13:28 #120129

broj poruka: 2386
Hvala Bax.

`Ne obra se bostan dok shljive ne popadaju`

Equinoxe Re: A tako znachi 09.06.2009. 13:28 #120130

Nema na čemu, buši, aahahhahaha....

:: Hvala Bax
:: `Ne obra se bostan dok shljive ne popadaju`
mkukic ... 09.06.2009. 13:47 #120140

Mogu da iznesem utiske o Perfect Disk-u i O&O defrag-u. Prvi mi je instaliran na XP PRO x64 SP2 drugi na Win x64. Ono sto sam primetio je da nakon defragmentacije na XP-u nisam primetio neko posebno poboljsanje dok je nakon defragmentacije na Win 7 poboljsanje bilo zaista vidno... Dakle svaka preporuka za O&O defrag!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs