Ja sam bio pre par nedelja po prvi put instaliro vistu sp1 x64 i veruj mi jest da je estetski lepsa ali nije sigurno bolja od xp.Desavalo mi se da dobijem plavi ekran dok na xp tog nikad nije bilo. Tako da sam je drzo nedelju dana i vratio sam se na XP SP3 !!!
što se brzine tiče w7. Vista nikako, XP mator al šljaka dobro. Realno ja sam promenio XP samo zato što se ubajatio na mom kompu. Nasiljem protiv argumenata... support normality
Dobro sam si rekao da je ova tema vec izforsirana, te ces dobiti malo odgovora, pretpostavljam. Koristio sam sva tri OS-a, te kao i vecina glasam za Sedmicu 64-bita(ali naravni finalnu). Brza je i funkcionalnija od Viste, a estetski ce biti bolja, ako vec i nije. Igranje ce takodje biti bolje nego u Visti i vec sa trude oko kpmpatbilnosti igara !!! Na kraju steta za oprostaj od XP-a, najboljeg OS-a do sada, ali i ura za novog sampiona W7 !!!
:: :: Mozda vec postavljano pitanje...ali koji je bolji OS inace a i sto se tice IGRANJA!?hvala unapred!
Ja sam već postao `emotivno` vezan za XP-SP3, ali pre nekoliko dana na ovom forumu izbaci neko link da je izašao W7 ultimate 7.137 i reših da to isprobam. Skinulo se lako i brzo na Torentu, narežem image, koji se u Neru rasklopi kao instalacioni disk i pomolim se Bogu, pa krenem iz BIOS-a u formatiranje. I pomislim da ću morati da odčučim pored kompa sat i po`, kao kad se instalira SP3 sa svim programima i drajverima, kad ono dok mi se misao završi, instalacija gotova. Za 15 min. izađe desktop sa prijatnim zvukom, sličnim kao u Visti i nekom ribicom na animiranoj slici. A ja u pozi sa razjapljenim vilicama i oduševljen kao `kuče u liftu`. Nisam još opteretio instalaciju sa svim programima koje inače instaliram, ali ovo do sada je prava renesansa, kako radi. Vrlo lako sam se prebacio na novine u sistemu i sve više ih koristim kao novi način rada (prečice u toolbar-u i pregled po svim otvorenim aplikacijama i folderima kada kursor nagazi na njih i to bez klika). Al su ga opravili svaka im čast!! Igre u onosu na SP3 `LETE`, tako barem kaže moj sin koji to i igra, a ja uživam u bluray filmovima, muzici i internetu. Jedino zašta nemogu da nađem driver i da instlalacija izvrši optimizaciju i kompatibilnost( što inače stalno radi, pa je malo dosadno posle nekog vremena) je HP Scanjet 3500C, koji ne može ni da se uključi sa starim drajverima. Ima li neko leka za ovaj problemčić!!! I na kraju da kažem da jedva čekam FINAL VERSION, pa da uživam kompletno. WIN 7 je i više nego što sam očekivao, mada sam neke stvari već video po radnjam na Mekintošu sa `Leopardom`. Eto malo sam bio opširan, ali obzirom da se radi o velikom oduševljenju i nije strašno.
imao XP godinama pre al sad je vreme za Vistu, lepsa je i daleko od toga da gore radi od XP-a, kod mene perfektno 64bit igram igre i sve ostalo bez ikakvih problema... Je ne znam kako nekome moze BSOD da se pojavljuje zbog OS-a, to samo korisnik moze da izazove, ako mu je nestabilan hardver ili nekim programom... Windows 7 je jos nedoradjen tako da to tek treba stavljati kad izadje finalna verzija.
W7 tek stavi 22 oktobra kada izlazi u prodaju. A taj XP SP3 je mnogo zastareo sistem jeste da je brz ali je Vista dizajnerski mnogo ispred njega. Vista jeste sporija od XP-a, ali je u dizajnerskom smislu mnogo bolja, i ja imam 32bitnu Vistu i 2GB rama, medjutim neke igre me izbace zbog nedostatka rama, tako da ako hoces Vistu valjalo bi imati 3GB+ rama.
Pogledajte linkove za skidanje sa gore navedene adrese a tu mozete naci i link za zvanicni sajt programa za upoznavanje sa opstim karakteristikama istog. Konkretno program prepoznaje preko 1200 seknera pa drajveri za njih nisu ni potrebni samo sto je skeniranje iz par poteza a ne od jednom kao sto ste mozda navikli.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Ja sam već postao `emotivno` vezan za XP-SP3, ali pre nekoliko dana na ovom forumu izbaci neko link da je izašao W7 ultimate 7.137 i reših da to isprobam. Skinulo se lako i brzo na Torentu, narežem image, koji se u Neru rasklopi kao instalacioni disk i pomolim se Bogu, pa krenem iz BIOS-a u formatiranje. I pomislim da ću morati da odčučim pored kompa sat i po`, kao kad se instalira SP3 sa svim programima i drajverima, kad ono dok mi se misao završi, instalacija gotova. Za 15 min. izađe desktop sa prijatnim zvukom, sličnim kao u Visti i nekom ribicom na animiranoj slici. A ja u pozi sa razjapljenim vilicama i oduševljen kao `kuče u liftu` :: Nisam još opteretio instalaciju sa svim programima koje inače instaliram, ali ovo do sada je prava renesansa, kako radi. Vrlo lako sam se prebacio na novine u sistemu i sve više ih koristim kao novi način rada (prečice u toolbar-u i pregled po svim otvorenim aplikacijama i folderima kada kursor nagazi na njih i to bez klika). Al su ga opravili svaka im čast!! Igre u onosu na SP3 `LETE`, tako barem kaže moj sin koji to i igra, a ja uživam u bluray filmovima, muzici i internetu. Jedino zašta nemogu da nađem driver i da instlalacija izvrši optimizaciju i kompatibilnost( što inače stalno radi, pa je malo dosadno posle nekog vremena) je HP Scanjet 3500C, koji ne može ni da se uključi sa starim drajverima. Ima li neko leka za ovaj problemčić!! :: I na kraju da kažem da jedva čekam FINAL VERSION, pa da uživam kompletno. WIN 7 je i više nego što sam očekivao, mada sam neke stvari već video po radnjam na Mekintošu sa `Leopardom` :: Eto malo sam bio opširan, ali obzirom da se radi o velikom oduševljenju i nije strašno :: :: Pozdrav za sve!! :: :: ::
Trenutno koristim Vistu SP1 x86. Po meni je nekako bolja, tj izgled me fascinira. Sto se tica igrica u odnosu na XP nema razlike, znaci igrice mi rade isto kao i na XP-u. E sad mana Viste je sto zauzima 700MB - 1GB rama u startu. Dalje, kad ukljucim komp, jedno 2-3min hard disk je max opterecen, dok kod Xp-a to nema. Mislio sam da je neki program u pitanju, ali nije.
windows 7 7201 build +Virtual PC_x==_and Windows XP Mode for Windows 7 ==64 bita ili 32 bita :: :: Mozda vec postavljano pitanje...ali koji je bolji OS inace a i sto se tice IGRANJA!?hvala unapred!
To je ono sto ti treba i ne treba ti VISTA jer je djubre od OS-a. Sto se tice izzgleda interfejsa, AERO fore i one animacije. Uz par programcica i malo maste i XP moze da izgleda tako i jos bolje od VISTE.
Imao sam problem sa HP mn1120. Kako na Visti tako i na w7 nisu hteli da se instaliraju drajveri i uvek sam dobijao `plug n play` error. Probaj da `ručno` instaliraš, tako što ćeš ga dovesti do samog drva. Device manager>update drv>install driver manualy>let me pick from a list of drv, nađeš ga i install. To rešava problem. Drajveri su narano od Viste. Nasiljem protiv argumenata... support normality
:: Ja sam već postao `emotivno` vezan za XP-SP3, ali pre nekoliko dana na ovom forumu izbaci neko link da je izašao W7 ultimate 7.137 i reših da to isprobam. Skinulo se lako i brzo na Torentu, narežem image, koji se u Neru rasklopi kao instalacioni disk i pomolim se Bogu, pa krenem iz BIOS-a u formatiranje. I pomislim da ću morati da odčučim pored kompa sat i po`, kao kad se instalira SP3 sa svim programima i drajverima, kad ono dok mi se misao završi, instalacija gotova. Za 15 min. izađe desktop sa prijatnim zvukom, sličnim kao u Visti i nekom ribicom na animiranoj slici. A ja u pozi sa razjapljenim vilicama i oduševljen kao `kuče u liftu` :: Nisam još opteretio instalaciju sa svim programima koje inače instaliram, ali ovo do sada je prava renesansa, kako radi. Vrlo lako sam se prebacio na novine u sistemu i sve više ih koristim kao novi način rada (prečice u toolbar-u i pregled po svim otvorenim aplikacijama i folderima kada kursor nagazi na njih i to bez klika). Al su ga opravili svaka im čast!! Igre u onosu na SP3 `LETE`, tako barem kaže moj sin koji to i igra, a ja uživam u bluray filmovima, muzici i internetu. Jedino zašta nemogu da nađem driver i da instlalacija izvrši optimizaciju i kompatibilnost( što inače stalno radi, pa je malo dosadno posle nekog vremena) je HP Scanjet 3500C, koji ne može ni da se uključi sa starim drajverima. Ima li neko leka za ovaj problemčić!! :: I na kraju da kažem da jedva čekam FINAL VERSION, pa da uživam kompletno. WIN 7 je i više nego što sam očekivao, mada sam neke stvari već video po radnjam na Mekintošu sa `Leopardom` :: Eto malo sam bio opširan, ali obzirom da se radi o velikom oduševljenju i nije strašno :: :: Pozdrav za sve!! :: :: ::
XP Mode za Windows 7 Najnovija vest koja je nedavno objavljena vezana je za Windows 7 a u okviru nje se navodi da ce Release Candidate pojaviti krajem ovog meseca te da u okviru njega nece biti zaboravljeni oni koji pate od problema kompatibilnosti koji je tipican za Microsoft vec nekoliko godina. Celnici kompanije najavili su krajem prošle nedelje da ce XPM moci da se preuzme od strane onih korisnika koji koriste Windows 7 Professional, Enterprise i Ultimate Edition, naravno, ukoliko to žele. Kada se instalira, integracija je besprekorna a u okviru ove verzije ce biti dostupan režim koji omogucava rad operativnog sistema kao da je u pitanju Windows XP. 27.04.2009. u 08h @ betanews.com >
A ovde mozete skinuti sve sto vam treba u vezi Windowsa 7 i virtualnog XP na 7ci
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.