Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
WMware Workstation 6.5.1
STRANA 1 OD 1
kizzam WMware Workstation 6.5.1 05.06.2009. 13:32 T17830

status: user
broj poruka: 136

Zna li neko moze li Nvidia da se vidi virtuelno to jest da proradi grafika u punom sjaju.Inace ovaj software je besprekoran za virtualizaciju cak i Windoes 7 radi ko satic.
Ima li neko iskustva u ovome?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ICEsd re:: 05.06.2009. 13:38 #119219

broj poruka: 2158

Ja koristim dotican program da mi emulira x32 bit sistem zbog drajvera za stampac, nema ga u x64bit sistemu(nisu napisali).

Mislim da mozes da izvuces neki sjaj iz graficke ako instaliras drajvere u njemu kao i na svako operativnom sistemu, mada moje misljenje je da ce da se vuce kao magare ipak je to emulacija sistema (hardvera) a i delis ram sa primarnim sistemom kao i ostale komponente tako da se neces nesto usreciti sa brzinom.
mkukic ... 05.06.2009. 13:52 #119222

broj poruka: 2591
Ovaj program sam instalirao zbog testiranja raznih distroa Linux-a i ono sto sam primetio (i zbog tega sam i odustao) u toku njihovog testiranja je bila vrlo iritirajuca cinjenica da nisam mogao da instaliram drivere za tadasnju graficku nVidia 7900gt tako da nista od onih prelepih efekata nisam mogao da namestim zbog toga a nervirala me je i cinjenica da nije hteo da pamti rezoluciju koju mu postavim nego sam pri svakom restartu morao ponovo da je podesavam... Tu su bili jos mnogi bagovi - task bar samo do pola ekrana, pri podesavanju fontova sve pobrljavi... Naravno sve je to radilo normalno sa klasicnom instalacijom Linuxa... Windowsove sisteme nisam testirao u ovom programu.
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

Berettaxx ... 05.06.2009. 14:52 #119228

broj poruka: 385
Nisam siguiran da moze to za grafiku... mozes da probas Sun VirtualBox ja ga koristim na Linuxu za testiranje sistema...

kizzam VMware 05.06.2009. 23:18 #119302

broj poruka: 136

Probao sam i Sun VirtualBox ali ovaj paket je mnogo bolji. Ako neko zna nesto jos bolje za virtualizaciju neka javi kakva su mu iskustva.

mikruli re: 06.06.2009. 09:24 #119342

broj poruka: 56

Isprobao sam gotov sve virtualne masine, ali je VMware zaista najbolje odraden. Za sada nazalost ne mogu da se instaliraju upravljacki programi za graficku, ali su od verzije 6.5 oni uradili podrsku za 3D.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs