Dakle ovako. Drugar ima internet kafe i hoće da instalira linux na njegovih 10 računara jer ne može više da izađe na kraj sa viruščinama. Koja verzija linuxa bi bila idealna za ovo obzirom da su mu mašine uglavnom starije četvorke sa po 256 rama. Program koji koristi je caffe klijent.
UBUNTU 6.06 LTS i furaj iam da radi kao zmaj na tm Net masinama. Moze da se pokrene i sa CD-a a moze i da se instalira i dzabe je :) To ti je najednostavnije nema drkacine sa driverima.
Ja bih ti preporucio Ubuntu, a ne znam za Mint sad cu ga tek testirati ali mi se cini jako dobar.... Moze opusteno i poslednju verziju Ubuntua posto Linuxi imaju Swap tako da nema problema sa RAM-om... P.S. mislim da ce za te potrebe biti Gnome dobar... ________________ |Kubuntu User|
Mreza je u pitanju p astavi ti lepo Ubuntu ali ne 6.06 LTS nego 8.06 LTS koji ima podrsku duze nego druga izdanja. 256 ti je minimum pa ce to malo da se vuce ali ce da radi ok ako ubijes neke bespotrebne stvari za kafic. Mada ima tu jos distribucija koje su sasvim OK za te stvari
Ne mora Kubuntu moze i gnome da se sredi da izgleda kao Windows... ________________ |Kubuntu User|
:: :: Mreza je u pitanju p astavi ti lepo Ubuntu ali ne 6.06 LTS nego 8.06 LTS koji ima podrsku duze nego druga :: :: Tj. 8.04 :) Ali, mozda ce biti bolje da stavis KUbuntu... Okruzenje ce biti blize Winblowsovom :)
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.