Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Koji program za defragmentaciju hdd-a?
STRANA 1 OD 1
mkukic Koji program za defragmentaciju hdd-a? 04.06.2009. 23:23 T17817

status: user
broj poruka: 2591
Zanima me dakle koji je po vama najbolji program za defragmentaciju hdd-a? Instalirao sam Win XP Pro x64 i malo me zeza `lekic` za diskeeper 2008 (koji sam inace ranije koristio) pa da vidim da li vi nesto drugo preporucujete ili da skidam neku noviju verziju ovog programa...
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gile23 ... 04.06.2009. 23:25 #119139

broj poruka: 9121
Totalno dzabe Smart Defrag:

http://download.cnet.com/Smart-Defrag/3000-2094_4-10759533.html?tag=mncol

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 04.06.2009. 23:28 #119141

broj poruka: 12057

Perfect Disk / O&O Defrag Pro.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

mkukic ... 04.06.2009. 23:35 #119147

Da ne otvaram novu temu - koji program preporucujete za odrzavanje registry baze? Do sad sam koristio Registry Optimizer 3.2. Dakle bilo bi pozeljno da programi i za defragmentaciju i za registry budu x64 jer imam takav sistem...
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

imarkovic ..NE POSTOJI BOLJI PROGRAM 04.06.2009. 23:35 #119148

broj poruka: 19008
piriform DEFRAGGLER
Equinoxe Re: ... 04.06.2009. 23:39 #119151

Nijedan! Pazi šta instaliraš, ne briši ništa ako nisi 100% siguran iz baze, ne degragmentj bazu, i ne briši prazne ključeve napamet.

:: Da ne otvaram novu temu - koji program preporucujete za odrzavanje registry baze? Do sad sam koristio Registry Optimizer 3.2. Dakle bilo bi pozeljno da programi i za defragmentaciju i za registry budu x64 jer imam takav sistem..
:: ***************************************************************************************
:: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
::
rasha44 Re: Re: ... 05.06.2009. 00:19 #119162

broj poruka: 1492
Ako ne znaš tačno šta znače ključevi u Registry - ju, nemoj da koristiš nijedan program. Najgore je pustiti bilo kom programu da sam sređuje Registry bazu.
I, da, da se nadovežem na Baxa. Ne briši prazne ključeve uopšte, jer ih Windows čuva za neke buduće instalacije raznih programa.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

:: Nijedan! Pazi šta instaliraš, ne briši ništa ako nisi 100% siguran iz baze, ne degragmentj bazu, i ne briši prazne ključeve napamet
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: Hoping for the best but expecting the worst.
:: :: Da ne otvaram novu temu - koji program preporucujete za odrzavanje registry baze? Do sad sam koristio Registry Optimizer 3.2. Dakle bilo bi pozeljno da programi i za defragmentaciju i za registry budu x64 jer imam takav sistem..
:: :: ***************************************************************************************
:: :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
:: ::
:: ::
mkukic ... 05.06.2009. 01:36 #119172

Uredu, hvala na savetima!

DmasteRNo1 Perfect Disk 05.06.2009. 08:42 #119180

broj poruka: 6102
Jes` da su kolege već rekle sve što treba reći, al` da i ja dam svoj glas. Koristim Perfect disk od verzije 7, i stvarno nisam imao potrebe da ga menjam nekim drugim programom. Radi posao odlično.

Šefe, koji ti je vrag?

looftigooz AU 05.06.2009. 11:29 #119204

broj poruka: 111
rasha44 i bax2003 imaju zanimljiv stav...nisam dosad imao neke nuspojave a koristio sam Defraggler, smart defrag itd

a kako sam doshao do TuneUp_a 2009 prezadovojan sam njegovim minulim radom..a bilo je zahteva da se kljuchevi sredjuju itd...shto znachi da me usralo shto do sad nishta nije vrisnulo?

I kako vi predlazzete da pospremimo sve te cluster_e i zamrshene konce u registry_u ako ne uz pomoc ovih programa?...ipak nismo svi teh_toliko potkovani poput vas.

btw hvala na obazrivom upozorenju

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
get on_log on / log off_get off

FSamir *-*-*-*-*-*-*-*-* 05.06.2009. 13:50 #119221

broj poruka: 777

O&O Defrag

Što se tiče defragmentacije registry baze bolje preskoči, ako baš hoćeš onda jv16 PowerTools 2009.

TheGame ... 05.06.2009. 16:16 #119232

broj poruka: 719

O&O Defrag Pro za defragmentaciju i za registry CCleaner i TuneUP Utillities 2009...Osim ova dva NIJEDAN vise jer ces nesta zeznuti...

Independence is a state of mind

LonleyMax Ja ih osisam sa CCleaner-om 05.06.2009. 16:28 #119234

broj poruka: 1475
Ali uvek pre brisanja pregledam sta je nasao... uglavnom ne brisem aplikacije cesto (ne ubacujem sta mi ne treba) tako da reg clean koristim jednom u dve nedelje!

Asus P5Q-E
Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz @ 3.9GHz (24/7/365)
Asus EN260GTX TOP
OCZ Reaper 1200MHz CL5 @ 1103MHz 5-5-5-15 2x1GB
OCZ Vendetta 2 @ 1500 R.P.M.
OCZ ModXStream 600W
WD 640GB 16MB 640AAKS
NZXT Apollo Black
2x Pioneer

Scyter Re: 05.06.2009. 16:56 #119242

broj poruka: 8138
O&O Defrag Pro je keva za sve.
A sto se tice odrzavanje registry-a,CCleaner bez dileme.Svaki dan ga koristim po jedno 3-4 puta.

The Way It`s Meant To Be Played

mkukic ... 05.06.2009. 17:34 #119247

Vec sam instalirao Perfect Disk... Jel taj O&O Defrag mnogo bolji posto vidim da ga svi hvalite?

Equinoxe Re: ... 05.06.2009. 17:36 #119249

Perfect Disk jako dobro radi posao, nemaš potrebe da menjaš.

:: Vec sam instalirao Perfect Disk... Jel taj O&O Defrag mnogo bolji posto vidim da ga svi hvalite
:: ***************************************************************************************
:: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Pisko JK Defrag 05.06.2009. 23:41 #119311

broj poruka: 6650
Ovo vredi probati, a kad probate, onda...
Sam program je u startu podeljen na više nezavisnih varijanti - celina - kao klasičan win program, varijanta za pokretanje iz komand prompta (za skriptirano pokretanje ili za task scheduler) što sve nije ništa novo i u stvari je dosadno isto kao i kod drugih naprednijih programa, ali ima i... ono zbog čega je ovaj program stvarno poseban: varijanta gde se pokreće kao screensaver! Kako luda ideja i kako dobra ideja! Upravo, kopirate dve izvršne skripte - exe fajla programa u root windowsa i pojavljuje vam se JK Defrag kao klasičan screensaver koji uz to, ima i opciju da nakon što završi defragmentaciju, stvarno pokrene neki screensaver (podarzumevano onaj koji je bio pretnodno podrazumevan).... i, kad to podesite, jednostavno svi ostali programi izgube smisao jer, svako dokoličarenje PC-a JK iskoristi za defragmentaciju bez da se cimate i ostalo...
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

Equinoxe Re: JK Defrag 06.06.2009. 00:14 #119316

Sjajan alat, uprao sam ga probao (x64 verziju !!) i mnogo mi se sviđa. Hvala.

:: Ovo vredi probati, a kad probate, onda..
:: Sam program je u startu podeljen na više nezavisnih varijanti - celina - kao klasičan win program, varijanta za pokretanje iz komand prompta (za skriptirano pokretanje ili za task scheduler) što sve nije ništa novo i u stvari je dosadno isto kao i kod drugih naprednijih programa, ali ima i... ono zbog čega je ovaj program stvarno poseban: varijanta gde se pokreće kao screensaver! Kako luda ideja i kako dobra ideja! Upravo, kopirate dve izvršne skripte - exe fajla programa u root windowsa i pojavljuje vam se JK Defrag kao klasičan screensaver koji uz to, ima i opciju da nakon što završi defragmentaciju, stvarno pokrene neki screensaver (podarzumevano onaj koji je bio pretnodno podrazumevan).... i, kad to podesite, jednostavno svi ostali programi izgube smisao jer, svako dokoličarenje PC-a JK iskoristi za defragmentaciju bez da se cimate i ostalo..
:: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Pisko Druga strana 06.06.2009. 22:55 #119473

broj poruka: 6650
Nema na čemu, odmah nudim i još jedan izvanredan program (koji retko treba, što jes` - yes), WinDirStat.... pravo malo blago kad provališ kako je jednostavna i dobra ideja da se provali šta je na hdd-u..
Šta sam hteo da kažem... e da, sa ovim JK-om, pošto mi hdd nikad nije fragmentiran duže od par sati (dakle, nikako), sklon sam da grešim i kenxm kako to nema nikakvog uticaja na rad sistema na novim hdd-ovima i kontrolerima.... kad malo bolje razmislim, ja to i ne znam, ne dešava mi se.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

Equinoxe Re: Druga strana 06.06.2009. 23:18 #119476

Aha, to je neka varijacija na temu TreeSize Professional alata....malo drugačije pokazuje statustiku, ali to je to.

:: Nema na čemu, odmah nudim i još jedan izvanredan program (koji retko treba, što jes` - yes), WinDirStat.... pravo malo blago kad provališ kako je jednostavna i dobra ideja da se provali šta je na hdd-u.
:: Šta sam hteo da kažem... e da, sa ovim JK-om, pošto mi hdd nikad nije fragmentiran duže od par sati (dakle, nikako), sklon sam da grešim i kenxm kako to nema nikakvog uticaja na rad sistema na novim hdd-ovima i kontrolerima.... kad malo bolje razmislim, ja to i ne znam, ne dešava mi se
:: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs