Opet sam zakačio virus i posle celodnevne borbe rešio sam se gamadi ( bar ja tako mislim...) ali je ostao problem. Verovatno je neki od antni virusnih programa prilikom čišćenja obrisao nešto što nije trebalo, sada kada pokušavam da pristupim partcijama dobijam sledeću poruku: Windows Script Host Script: D:5039.vbs Line: 2 Char: 1 Error: The system cannot find the file specifed Code: 80070002 Source: (null)
Poruka se pojavljije kod direktnog pristupa particijama iz Explorera, ima li neko ideju koji je fajl obrisan tj. dali ima nacina da se oporavi putanja.....system restore ne pomaže u ovom slučaju? P.S. i dalje imam pristup podacima na HDD-u kroz My Documents ili bilo koji drugi folder....sem direktnog pristupa klikom na particiju.
System restore vraća sliku operativnog sistema sa pratećim instalacijama na verziju kada je restore point napravljen.
To što ti nalupava, Googlaj, verovatno postoji rešenje. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
trenutni simptomi ipak ukazuju na virus ili klonuli win, ne? Kako znas da si se sigurno resio gamadi? Preporucujem reinstal uprkos tome sto je sve drugo na ovom svetu pametnije i zabavnije...
Radio system restore...i kaze da nema promena (?)(tj nema nema sta da opravi)...nista nije ni zabavnije niti pametnije ali zahteva manje vremena ( koga inace nemam, a i problem sa prostorom na HDD-u...nedovoljno mesta na drugoj particiji pa sam `privremeno` ostavio stvari na C: i onda Marfi) A Google mi bas i nije ovaj put bio od pomoci....par ljudi sa slicnim problemom...ali bez resenja.. Jos neka ideja?
Ja sam u takvim slucajevima uvek za reinstal sistema. Sto je sigurno - sigurno. Ovako ces se maltretirati i opet gubiti vreme a onako za sat-dva sredis sve i miran si. Podatke koje ne mozes da smestis na drugu paritciju narezi na neki (dual-layer) dvd. ******************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Sto se mene tice,ja sam uvek bio za clean install....i obavezno,pre nego sto napravis internet konekciju,instaliras neki dobar antivirus...tek onda driveri,i sve ostalo....ja inace koristim avast...i ok je....
Meni to mirise jos uvek na problem sa trojancem, crvom, virusom. Posle ciscenja i restarta sve bi trebalo da se vrati u normalu. Probaj nekoliko AV-a, Anti-Ware programe itd. Ako ne uspes nista probar sa REPAIR opcijom tokom instalacije XP-a. Kada ubacis boot disk ne ides na prvi repair koji te baci u DOS (Command Promt) nego na drugi,kada nadje hdd, sistemsku particiju itd. Tu izaberes repair i nakon toga svi driveri, programi i particija ostaju netaknuti. Sve je automatski, tacnije to je reinstall sistema bez brisanja drivera itd. Ako ti je sistem jos uvek zarazen, ne verujem da ce ti ovo resiti problem. Na tebi je da probas. ___________________________________________________________ Succumb To The Superior
Imaj samo u vidu da ukoliko odradis repair sistema mozes da se pozdravis sa registry bazom tj. mnogi programi koji su ti instalirani nece hteti da rade zbog toga...
**************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
:: Meni to mirise jos uvek na problem sa trojancem, crvom, virusom. Posle ciscenja i restarta sve bi trebalo da se vrati u normalu. Probaj nekoliko AV-a, Anti-Ware programe itd :: Ako ne uspes nista probar sa REPAIR opcijom tokom instalacije XP-a. Kada ubacis boot disk ne ides na prvi repair koji te baci u DOS (Command Promt) nego na drugi,kada nadje hdd, sistemsku particiju itd. Tu izaberes repair i nakon toga svi driveri, programi i particija ostaju netaknuti. Sve je automatski, tacnije to je reinstall sistema bez brisanja drivera itd :: Ako ti je sistem jos uvek zarazen, ne verujem da ce ti ovo resiti problem. Na tebi je da probas :: __________________________________________________________ :: Succumb To The Superior :: ::
To moze da se desi, a i ne mora. Iz licnog iskustva stariji programi koji su radjeni u Progress-u 9.1D rade bez problema, a mogu reci da su skakljivi prilicno i jako osetljivi na promene u reg-u. Vecina programa ce odraditi samo novi upis u reg bazu. Ali u krajnjem slucaju lakse je instalirati ponovo programe. Covek ima problem sa mestom na hdd-u.
Sorry za offtopic sada: Nego, gosn kukicu, ono za leto se moze lako organizovati. Ja sam, ZA! Treba nam teren sa Hot-Spot-om kako bi imali pristup internetu na laptopu koji bi neko poneo. heheh Znaci: 1 lopta (basket, fudbal), 1 laptop i 1 teren sa hot-spot-om. ___________________________________________________________ Succumb To The Superior
Hvala na pomoci, bice reinstall verovatno...kada se nadje malo vremena...do tada ce morati ovako da funkcionise...ako u medju vremenu ne isksne nesto...a sto se tice Avasta i ja ga koristim godinama i dosada sam bio zadovoljan .....ali pored njega se i provuce virus ( mada ne kapiram jednu stvar, kada je racunar poceo sumljivo da se ponasa ja pustim Avast da skenira i u roku od 5 sekundi on nadje problem...pa kada ga je tako lako pronasao kako ga pusti da udje :( kada vec skenira sav saobracaj????)
Zato sam i rekao MNOGI programi, neki ce i raditi... Sve zavisi od programa do programa, ali svakako je isplatljiviji reinstal sistema a podatke, kao sto sam rekao vec, nareze na neki dvd... A sad sto se tice letnjih igara... Ja sam, posto sam to predlozio, naravno ZA , a sto se tice svega ostalog sto si nabrojao potrebno za fucu i basket kao i lap top e to ce morati da ponesu neki beogradjani jer ja nisam iz naseg glavnog grada... Hajde ljudi ima li sportskog duha u vama? Da cujem i ostala misljenja... Sport i zdrav zivot uvek idu zajedno!
P.S. Moze i bez tog gosn... **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
:: To moze da se desi, a i ne mora. Iz licnog iskustva stariji programi koji su radjeni u Progress-u 9.1D rade bez problema, a mogu reci da su skakljivi prilicno i jako osetljivi na promene u reg-u :: Vecina programa ce odraditi samo novi upis u reg bazu. Ali u krajnjem slucaju lakse je instalirati ponovo programe. Covek ima problem sa mestom na hdd-u :: :: Sorry za offtopic sada :: Nego, gosn kukicu, ono za leto se moze lako organizovati. Ja sam, ZA! Treba nam teren sa Hot-Spot-om kako bi imali pristup internetu na laptopu koji bi neko poneo. heheh :: Znaci: 1 lopta (basket, fudbal), 1 laptop i 1 teren sa hot-spot-om. :: __________________________________________________________ :: Succumb To The Superior :: ::
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.