- Kolegin hard sam prikacio na svoj racunar i instalirao mu Windows Vistu.Instalacija je protekla ok ali sada kada sam izvadio njegov hard prilikom ukljucivanja mog racunara posle bios skreena pita me koji os hocu - da li raniji os ili vistu. Ovo me izludjuje kako ovo da izbrisem ? Ja imam XP na hardu i nikakav drugi os.Da li ovo moze nekako da se iskljuci ili mi ne gine reinstal xp? Napomena> prilikom instalacije viste moj hard nisam otkacio samo sam u biosu stavio da njegov bude prioritetan!
Trebao si da odkacis tvoj HDD posto se on upisao u MBR od tvog harda... mozes i da modifikujes Boot.ini fajl on ti je na C: tako sto namestis da ti prikazuje sakrivene i sistemske zasticene fajlove, pa kad ga nadjes onda skini Read Only sa njega i onda preko notepad-a samo obrises poslednji red gde je upisana Vista... ako ti nesto nejasno pitaj... ________________ |Kubuntu User|
To remove Vista Boot menu do this 1: Enable hidden files and folder in the folder options 2: Go to C: after this is enable 3: delete this file C:ootmgr 4: delete this folder C:Boot
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Ne slusaj ovu mudru gospodu posto nemaju blage veze sa onim sto pricaju, poenta je u tome sto su prevideli to da je sada na tom HDDu Master Boot Record Windowsa Viste kome je XP dakle sekundaran, a ti treba da modifikujes ne boot.ini (fajl windowsa xp u kojem je pohranjena informacija sta se prvo dize, xp ili neki drugi os) vec uz pomoc ovog sranjceta http://neosmart.net/dl.php?id=1 koje je pride i besplatno samo vrati MBR windowsa XP. Ako se kasnije odlucis da stavis vistu mozes ponovo upisati vistin MBR...
Ima da se ukenjv@ jadan od detektovanja novog hardware-a a možda i neće raditi ako je drugi hdd kontroler. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: A kako li si tek njemu instalirao Vistu na tvom kompjuteru na njegovom HDD-u, i mislis da ce to raditi kad on u svoj komp ubode Vistu :: :: ::
Kod mene sam stvar resio sa FIXMBR FIXBOOT Ima istu plochu i graficku - mrzelo ga je da donese celu masinu doneo je samo hdd.A ja nisam bio u mogucnosti da idem kod njega.
@dbqp A ti si mi pametan u PM! coveku je trebao da se upise novi boot... @csoszop nisam se odma setio te opcije FIXBOOT i FIXMBR pa sam zato iskomplikovao sa modifikovanjem Boot.ini fajla Hvala sto si me poslusao... ________________ |Kubuntu User|
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.