Ljudi imam velik problem sa win posto sam sinoc ostavio pc da skida i on se jutros sam iskljucio. Kad sam ponovo hteo da ga ukljucim normalno je digao sistem do pojave prijave de se kuca sifra, Znam da nisam stavljao sifru i pritisnem enter i on udje na Desktop i nece da izbaci ikonice i samo stoji slika od radne povrsine i nista. Probam sa ctrl+alt+del da mi izbaci task menager i tamo de pise run ukucam system i tog mi trenutka izbaci i konice i gresku. Pre par dana sam instaliro novi win!
Kako to da resim dal ima neki program ili cu morati na novu instalaciju.
Imaš neki AV ? Pusti Malwarebytes, i tvoj sveže update-ovan AV da urade full scan. Ako je sve čisto, a windows se i dalje lupa, slupaj ga formatom. Razmisli zašto se desio taj shutdown. Mene to više brine nego windows. Nadam se da si posle te instalacije kad je bilo sve čisto napravio nekog Acronisa. Ako nisi nek ti bude nauk. Instaliraš, središ podesiš, Acronis. Pa nek se lupa posle koliko hoće. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Imao sam instaliran ESS i on mi je uvek nalazio i ubaciovao u qarantin te sta li su ocin bi ih znao koje sam ja brisao. Probacu ponovo da instaliram win pa cu da poslusam baxa...
onda i ne mora format - pregazi instalaciju. Na primedbu instalacionog carobnjaka da na C: vec postoji instalacija Window$a i na njegovo pitanje `da li da se smestim u postojeci Win` odgovori potvrdno. Vecina programa ce raditi, tek poneki ce zahtevati reinstal, tako da i nisi mnogo izgubio. Naravno, Bax-ov predlog (Acronis backup) je pravo resenje, ali ti si trenutno u situaciji tipa `sta je - tu je`.
P.S. Last known good config tesko da ce pomoci, jer ako je butovanje doslo do faze aktivacije desktop-a, sistem je to verovatno `shvatio` kao successful boot, pa ce u okviru ove opcije odabrati bangavu konfiguraciju. Mogao bi medjutim da od koristi bude neki restore point od pre par dana (ako je uopste sacuvan i ako sistemu mozes da pristupis u safe mod-u. U ovo poslednje sumnjam, jer ce ti i tu, verovatno, traziti `sifru`. Probaj.).
Mom burazeru je upala neka viruscina i zakljucala sve .exe fajlove zato sto je isto tako 24/7 bio upaljen komp i skidao, a on kralj jos nije ni imao nikakav AV... Simptomi su bili isti trazio je sifru za ulazak u Win... ________________ |Kubuntu User|
Moguce da je taj virus koji je Bererttaxx opisao, ja sam imao isti problem. Posle 20 reinstalacija windowsa sam skapirao sta je u pitanju. Sad ne mogu tacno da se setim kako se zove virus, ali da ti slucajno win ne trazi user i password na crnoj pozadini? Ako je to, onda ces morati da pobrises sve exe i scr fajlove sa svih particija i hardova, pa tek onda da dignes win.
Ma juce sam nanovo instaliro win i skinuo sam Arconic i uradio sve kako je baxonja rekao. Tako da se od juce menja moja instalacija zavhljujuci baxu...
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.