Problem nastavlja da se javlja instalaciom RC1. Instalirao sam prvi win7 beta i posle 2 dana je poceo da baguje, nije hteo da radi download u internet expolreru, prestao je da otvara osnovne aplikcaije, tipa winamp i slicno... Onda sam ga obrisao i vratio se na Vistu Ultimate. E onda sam pojavom RC1 bio pun nade da su ispravljene sve greske. Ali dogadja se da je prvi dan radio normalno. Sada kada se digne sistem prodje 1 minut i onda `zabode`. Ne pomaze nista osim da ga ugasim na dugme i ponovo upalim i onda tako ponovo zabode i tako u krug pa nikad kraja. Drajvere koje sam instalirao su vecina napravljeni za Win7 (skidao sa neta nVidia i slicno) Ali sto je najgore nije samo na mojoj masini (Asus), kod ortaka na Toshibi isto, radio je 2 dana i pocinje da se baguje. Pa me interesuje da li sam ja lud ili Win7 nije optimizovan za notebook-ove. Naime beta verzije koje sam instalirao su bile x86, dok sam RC1 instalirao x64...
burazer na desktopu ima instaliran prvi beta koji je izasao, ja sam mu dao cd i nema nikakvih problema, sa istog cd-a je instalirao sa koga i ja (ja sam prvi instalirao) ista tako sa RC1, njemu sve radi u full-u, a meni posle samo 24h pocinje da baguje...
Probao sam W7 na Toshibi P300 (Intel® GM965 Express chipset) i sve je šljakalo. Ako ti baguje, batali ga do finalne verzije. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Mobile Intel® PM45 Express Chipset +ICH9M kapiram da je noviji chipset od tog tvog ili sam retardiran. Ja jedino sto sam morao da instaliram od drajvera a da ih nije imao win7 jeste grafika i fingerprint sensor (odnosno njega sam oreko win update-a instalirao). Sve ostalo mi je on sam instalirao, zato kapiram da podrzava sve to cim ima drajvere za njih. Naravno da cu cekati finalnu verziju, ali me Vista tako nervira, sedmica mi bukvalno leti u odnosu na vistu. Nego mi nije jasno da nisu do kraja odradili podrsku za notebook-ove. Toshiba na kojoj sam probao je A200 serija...
Ili W7 nije optimizovan za Notebook-ove ali to je veoma tesko, google-ao sam tvoj problem i samo na jednom mestu ima ali je tu pao server pa nisam mogao da vidim sad sam pokusao da nadjem taj link ali nisam uspeo, pokusaj ponovo da skines W7 RC1 ili nabavi od nekoga, ali da znas da sigurno radi pa ponovo instaliraj, ali skoro niko nema slican problem kao ti. Srecno!
Prvo odakle si skinuo tu verziju W7? Sa zvanicnog Microsoftovog sajta ili sa wareza? Mozda je do te verzije...
A drugo vrlo bitno je da sam primetio da sve dok stoje driveri instalirani od strane samog W7 (a prepoznaje mi sve i na lap top-u i na desk top-u) sve radi kako treba. Cim ja pocnem da instaliram drivere koji su pisani za W7 (koji su jos uvek u beta fazi) ili one za Vistu skoro obavezno nastaju problemi! Ako stavim drivere za chip set prilikom gasenja hard pocne da krci, stavim drivere za graficku dobijem skor u gaming performance 2.0 a pre toga bio 6.9 (mada se posle nekoliko ponavljanja testa hardware-a nekako pojavio normalan skor).
Ono sto je bitno je da mi sve radi sasvim normalno tako da nema potreba za instalacijom posebnih driver-a i nerviranjem sa njihovom nekompatibilnoscu sa sistemom.
Verzija je regularna. skidana sa Microsoft sajta, npr. imam prednost u odnosu na druge to sto ja preko odredjene firme koja je Microsoft partner u Srbiji dobijam mail pre `obinih smrtnika` da ga skinem, ali sve je regularno, nista warez i slicno i bas me cudi sto na 2 razlicita notebook-a (Asus i Toshiba), iste verzije sa razlicitim bagovima i kolaps posle par dana. Bas sam se ponadao izlaskom RC1, ali izgleda da me je microsoft razocarao... :)))) Isto takodje imam bag, sto mi ne prepoznaje one dugmice iznad tastature za multimediju, ali valjda ce mi izaci drajveri za to, posto jedno bas cesto koristim (ajde sad malo da se hvalim :))) imam jonizator na kompjuteru, kako bi se u njemu sto manje skupljala prasina...) i npr. njega u sedmici ne mogu da pokrenem.
:: Kod mene na masini iz potpisa sljaka odlicno vec nekoliko dana bez ikakvih bug-ova.. :: :: Chipset mi je isto kao i u tebe P45/ICH9M i takodje mi je sve prepoznalo osim tipki za kontrolu LAP TOP-a i citaca kartica, sve ostalo bez problema.. :: :: Je li to kod tebe regularna verzija Windows 7 sistema, da li je nesto dodavano u samu instalaciju, mijenjano mozda ?
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.