Nije mi jasno zasto jos izlaze 32bitni sistemi . Pa nece valjda neko sa copperminom i 256mb sdrama da instalira windows 7??? to mi nije bilo jasno jos kod viste, a tek sad kod 7...
Za to pitanje će biti pravo vreme kad na 10 64-bitnih aplikacija bude izlazilo 2 32-bitne, ako me razumeš. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Pa dobro, ali to je zacarani krug, 64bita je manje popularan, programeri to znaju pa se manje ako i uopste trude za njega, zbog toga ima manje 64bitnih programa, a to opet utice na popularnost. I tako u nedogled. Kad bi microsoft izbacio windows 7 u samo 64bitnoj varijanti, za mesec dana bi ste imali sve takve programe.
:: :: Za to pitanje će biti pravo vreme kad na 10 64-bitnih aplikacija bude izlazilo 2 32-bitne, ako me razumeš :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: ::
Nema neke razlike izmedju 32 i 64 bit-a za 90% kupaca. Samo pobrojite ljude koje znate da poseduju racunar i dodje se do manje od 10% entuzijasta i/ili informatickih inzinjera. U USrA (kao i u Srbiji) su daleko najprodavaniji racunari sa integrusama i veoma jeftinim grafikama uz low end procesore.
Prosto, ceo moj komsiluk zadovoljava bas sve racunarske potrebe sa Athlon X2 ili (dosta) slabijim procesorom. Zahtev kupca se svodi na to da se racunar brzo `dize`, da se ne ceka dugo da se nesto `otvori`, a sve to uz aktivan antivirus i firewall. Tu i tamo po neko trazi da igrice `ne seckaju`.
Od 17 fakultetski obrazovanih kolega na poslu, svi poseduju racunar kod kuce. Od toga, jedan Intel C2D i moj Athlon X2, sve ostalo su Bartoni, Pentiumi i slabiji procesori. Srednji kadar ima jos manje love na raspolaganju za kupovinu racunara. Eto ga trziste :)
Takodje, u USrA svaki korisnicki program (koji mi bez problema jedni drugima za `dz` dajemo) veoma masno se placa. Samo Microsoft Office paket kosta nekoliko hiljada dolara. A gde su Photoshop, Corel Draw, Acad... Naveo sam samo poznatije aplikacije. Naime, covek-kupac (cemerikanac) bi jos nekako i kupio novi racunar, ali nove (64bit) programe, e to vec kosta... U USrA...
У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих.
Mislim da nema dovoljno ljudi para da kupi 64bit-ni HW, OS, licence, pa nemaju ni u MS-u interesa da rade tako nešto. Baš ću sad da postavim temu da prebrojimo koliko kojih ima bar ovde.
osim samoga OS-a, radi se tu, pomalo, i o programima od kojih, zamisli molim te, neki bas nece da rade u 64-bit-nom okruzenju. Sram ih bilo! A tako su nam potrebni. A tako ih nema (jos) u 64-bit-noj verzij, da je to prosto nedozvoljivo! Pitam se pitam: da li je to razlog sto ja vec par godina imam dva OS-a instalisana na 2 HDD-a, od kojih je jedan 64-bit (na 2 HDD-a jerbo je Big Bad Bill sjeb`o znanje dual-boot proceduri u kombinaciji XP/Vi$ta ili W7 - once you boot into XP, say good bye to Vi$ta`a restore points)?
Pa dobro, kao sto sam rekao, takvi sigurno nece da instaliraju 7, jer njihov komp ne moze da je izvuce. Pa i dalje mi se desava da mi dodje drug kuci i iznenadi se operativnim sistemom(vista, inace). Nisu ni znali da je izasao. Sta mislis koliki deo onda zna da ce izaci 7? Jedino stoji ovo za licence. Programi su dosta skupi, pogotovo paketi...
:: Nema neke razlike izmedju 32 i 64 bit-a za 90% kupaca. Samo pobrojite ljude koje znate da poseduju racunar i dodje se do manje od 10% entuzijasta i/ili informatickih inzinjera. U USrA (kao i u Srbiji) su daleko najprodavaniji racunari sa integrusama i veoma jeftinim grafikama uz low end procesore :: :: Prosto, ceo moj komsiluk zadovoljava bas sve racunarske potrebe sa Athlon X2 ili (dosta) slabijim procesorom. Zahtev kupca se svodi na to da se racunar brzo `dize`, da se ne ceka dugo da se nesto `otvori`, a sve to uz aktivan antivirus i firewall. Tu i tamo po neko trazi da igrice `ne seckaju` :: :: Od 17 fakultetski obrazovanih kolega na poslu, svi poseduju racunar kod kuce. Od toga, jedan Intel C2D i moj Athlon X2, sve ostalo su Bartoni, Pentiumi i slabiji procesori. Srednji kadar ima jos manje love na raspolaganju za kupovinu racunara. Eto ga trziste : :: :: Takodje, u USrA svaki korisnicki program (koji mi bez problema jedni drugima za `dz` dajemo) veoma masno se placa. Samo Microsoft Office paket kosta nekoliko hiljada dolara. A gde su Photoshop, Corel Draw, Acad... Naveo sam samo poznatije aplikacije. Naime, covek-kupac (cemerikanac) bi jos nekako i kupio novi racunar, ali nove (64bit) programe, e to vec kosta... U USrA.. :: :: :: У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих. :: ::
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.