Na beti 32 bit sve bre radilo kako treba i kako Bog zapoveda a na ovom (p)RC1 mnogo stvari ne radi na pravi nacin. Stampac xerox phaser 3121 na 32bit ko zmaj na RC1 djokica... (a tek filozofiju proizvodjaca stampaca koji ne zele da se mesaju u svoj posao oko upravljackih programa za razne OS... i to samo nakon par godina egzistiranja modela na trzistu krajnji bezobrazluk) Par programa meni bitnih takodje djokica... Juce probao da instalicam probnu verziju Civil 3D opet djokica... A da ne spominjem sto tamani radnu memoriju ko da mu je tata kupio.
Pazi ovako to je jos beta i ne moze to da ti bude kao XP 64bit, podrska za 64bit sisteme je znacajno manja u odnosu na 32bit, gledano ovako Daemon tools 64bit je izasao pre tek mesec dana, a 32bit postoji od kad sebe. W7 ce ti dobiti full podrsku za ogroman broj programa tek posle 2-3 meseca posle izlazenja u prodaju tog sistema, pa tek si ovih dana dobio prave W7 drivere za ATI karte, ako hoces X64 sisteme da koristis vrati se na Vistu ili XP. Ali videces W7 ce biti najpopularniji operativni sistem do sada, ima dizajn kao Vista, a brzinu kao XP, jos samo da mu ubace konzolu i svi ce biti zadovoljni. Potrebno je jos malo doradjivanja, a videces kada budes imao 16GB rama na X64, a na X32 samo 3,25GB.
Ja bas i ne mogu da kazem da sam imao problema, sve od software-a sto sam instalirao radi, ono sto nije htjelo da instalira instalirao sam u modu kompaktibilnosti i sve je OK proslo...
Sto se tice drajvera, na mom Lap Top-u je sve prepoznao automatski osim : 1. citac kartica (nema veliki znacaj) 2. Tipke za kontrolu media player-a , pojacavanje i smanjivanje zvuka i jos one njegove precice...
Znaci sve ostalo, pa cak i graficku (ATI 3650m) je prepoznao automatski i sve je OK radilo, Windows Index mi je bio 4.7 i to bas zbog grafe jer to ipak nisu pravi drajveri od nje, ali i to je dobar rezultat...
Instalirao sam W7 9.5 drajvere za grafu, a sve ostale sam istalirao iste koji idu na Vistu i nijedan jedini drajver mi nije pravio problem (LAN je instalirao on u modu kompaktibilnosti jer nema drajvera za W7, ali ovi sasvim OK rade), sto je za pohvaliti...
Sada, sa novim drajverima, Windows Index se popeo na 5.4, sto je opet do grafe, ali to je vec mnogo bolje od 4.7 !
@ 64 bit : Svakako sam za 64 bit-ne sisteme, ne samo da podrzavaju vise RAM memorije, nego bi trebali i bolje da rade jer su nasi procesori vecinom 64 bit-ni i trebalo bi da se bolje ponasaju u multitaskingu...
@ RAM : Pa sto si je kupio ako ti zao da ti sistem trosi valjda si je kupio da ti sistem bolje radi... Kod mene je uzimao 25% dok nisam instalirao programe i drajvere, a sada uzima i do 33% u IDLE dok je upaljena Mozilla FF, WLM, i tako nekakve sitnice i nije mi zao ni najmanje...
... sinak mozda ovaj gresis malo sinak ... Na 32 bit mozes da imas 16gb rama samo po tasku moze najvise 4gb.
Meni XP prijavljuje 3.7gb verovatno zato sto sam odmah ubio deljenje ram memorije sa grafikom, inace 2 na 32 = 4294967296 /1048576 = 4096 mb
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Pazi ovako to je jos beta i ne moze to da ti bude kao XP 64bit, podrska za 64bit sisteme je znacajno manja u odnosu na 32bit, gledano ovako Daemon tools 64bit je izasao pre tek mesec dana, a 32bit postoji od kad sebe. W7 ce ti dobiti full podrsku za ogroman broj programa tek posle 2-3 meseca posle izlazenja u prodaju tog sistema, pa tek si ovih dana dobio prave W7 drivere za ATI karte, ako hoces X64 sisteme da koristis vrati se na Vistu ili XP. Ali videces W7 ce biti najpopularniji operativni sistem do sada, ima dizajn kao Vista, a brzinu kao XP, jos samo da mu ubace konzolu i svi ce biti zadovoljni. Potrebno je jos malo doradjivanja, a videces kada budes imao 16GB rama na X64, a na X32 samo 3,25GB :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: ::
Cek objasni, ti kada podignes sistem tebi pise da imas 3,25GB rama ili neka druga cifra iako ti imas 16GB, jer to znaci da se ram deli po tasku (procesu ili ti programu) i da task maksimalno moze da uzme 4GB rama? A sto se tice rama ja imam 2GB rama i trenutno sa Nerom Express-om, FF-om i Winampom i nekim antivirusima MSN-om itd. zauzima 52%-53%, a u idle do 33%.
Pozdrav!
:: ... sinak mozda ovaj gresis malo sinak .. :: Na 32 bit mozes da imas 16gb rama samo po tasku moze najvise 4gb :: :: Meni XP prijavljuje 3.7gb verovatno zato sto sam odmah ubio deljenje ram memorije sa grafikom, inace 2 na 32 = 4294967296 /1048576 = 4096 m :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: Pazi ovako to je jos beta i ne moze to da ti bude kao XP 64bit, podrska za 64bit sisteme je znacajno manja u odnosu na 32bit, gledano ovako Daemon tools 64bit je izasao pre tek mesec dana, a 32bit postoji od kad sebe. W7 ce ti dobiti full podrsku za ogroman broj programa tek posle 2-3 meseca posle izlazenja u prodaju tog sistema, pa tek si ovih dana dobio prave W7 drivere za ATI karte, ako hoces X64 sisteme da koristis vrati se na Vistu ili XP. Ali videces W7 ce biti najpopularniji operativni sistem do sada, ima dizajn kao Vista, a brzinu kao XP, jos samo da mu ubace konzolu i svi ce biti zadovoljni. Potrebno je jos malo doradjivanja, a videces kada budes imao 16GB rama na X64, a na X32 samo 3,25GB :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
:: Cek objasni, ti kada podignes sistem tebi pise da imas 3,25GB rama ili neka druga cifra iako ti imas 16GB, jer to znaci da se ram deli po tasku (procesu ili ti programu) i da task maksimalno moze da uzme 4GB rama? A sto se tice rama ja imam 2GB rama i trenutno sa Nerom Express-om, FF-om i Winampom i nekim antivirusima MSN-om itd. zauzima 52%-53%, a u idle do 33% :: :: Pozdrav :: :: :: :: ... sinak mozda ovaj gresis malo sinak .. :: :: Na 32 bit mozes da imas 16gb rama samo po tasku moze najvise 4gb :: :: :: :: Meni XP prijavljuje 3.7gb verovatno zato sto sam odmah ubio deljenje ram memorije sa grafikom, inace 2 na 32 = 4294967296 /1048576 = 4096 m :: :: :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: :: :: Pazi ovako to je jos beta i ne moze to da ti bude kao XP 64bit, podrska za 64bit sisteme je znacajno manja u odnosu na 32bit, gledano ovako Daemon tools 64bit je izasao pre tek mesec dana, a 32bit postoji od kad sebe. W7 ce ti dobiti full podrsku za ogroman broj programa tek posle 2-3 meseca posle izlazenja u prodaju tog sistema, pa tek si ovih dana dobio prave W7 drivere za ATI karte, ako hoces X64 sisteme da koristis vrati se na Vistu ili XP. Ali videces W7 ce biti najpopularniji operativni sistem do sada, ima dizajn kao Vista, a brzinu kao XP, jos samo da mu ubace konzolu i svi ce biti zadovoljni. Potrebno je jos malo doradjivanja, a videces kada budes imao 16GB rama na X64, a na X32 samo 3,25GB :: :: :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Pa slicno onome sto sam rekao na 32bit sistemima jedan proces moze max da povuce 4GB rama, dok je to na 64 bita mnogo vise.
Pozdrav!
:: pogledaj link :: http://forum.pcigre.com/software/windows-seven-milestone-1-prve-slike/120 :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: Cek objasni, ti kada podignes sistem tebi pise da imas 3,25GB rama ili neka druga cifra iako ti imas 16GB, jer to znaci da se ram deli po tasku (procesu ili ti programu) i da task maksimalno moze da uzme 4GB rama? A sto se tice rama ja imam 2GB rama i trenutno sa Nerom Express-om, FF-om i Winampom i nekim antivirusima MSN-om itd. zauzima 52%-53%, a u idle do 33% :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: ... sinak mozda ovaj gresis malo sinak .. :: :: :: Na 32 bit mozes da imas 16gb rama samo po tasku moze najvise 4gb :: :: :: :: :: :: Meni XP prijavljuje 3.7gb verovatno zato sto sam odmah ubio deljenje ram memorije sa grafikom, inace 2 na 32 = 4294967296 /1048576 = 4096 m :: :: :: :: :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: :: :: :: :: Pazi ovako to je jos beta i ne moze to da ti bude kao XP 64bit, podrska za 64bit sisteme je znacajno manja u odnosu na 32bit, gledano ovako Daemon tools 64bit je izasao pre tek mesec dana, a 32bit postoji od kad sebe. W7 ce ti dobiti full podrsku za ogroman broj programa tek posle 2-3 meseca posle izlazenja u prodaju tog sistema, pa tek si ovih dana dobio prave W7 drivere za ATI karte, ako hoces X64 sisteme da koristis vrati se na Vistu ili XP. Ali videces W7 ce biti najpopularniji operativni sistem do sada, ima dizajn kao Vista, a brzinu kao XP, jos samo da mu ubace konzolu i svi ce biti zadovoljni. Potrebno je jos malo doradjivanja, a videces kada budes imao 16GB rama na X64, a na X32 samo 3,25GB :: :: :: :: :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
:: Pa slicno onome sto sam rekao na 32bit sistemima jedan proces moze max da povuce 4GB rama, dok je to na 64 bita mnogo vise :: :: Pozdrav :: :: :: :: pogledaj link :: :: http://forum.pcigre.com/software/windows-seven-milestone-1-prve-slike/120 :: :: :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: :: :: Cek objasni, ti kada podignes sistem tebi pise da imas 3,25GB rama ili neka druga cifra iako ti imas 16GB, jer to znaci da se ram deli po tasku (procesu ili ti programu) i da task maksimalno moze da uzme 4GB rama? A sto se tice rama ja imam 2GB rama i trenutno sa Nerom Express-om, FF-om i Winampom i nekim antivirusima MSN-om itd. zauzima 52%-53%, a u idle do 33% :: :: :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ... sinak mozda ovaj gresis malo sinak .. :: :: :: :: Na 32 bit mozes da imas 16gb rama samo po tasku moze najvise 4gb :: :: :: :: :: :: :: :: Meni XP prijavljuje 3.7gb verovatno zato sto sam odmah ubio deljenje ram memorije sa grafikom, inace 2 na 32 = 4294967296 /1048576 = 4096 m :: :: :: :: :: :: :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: :: :: :: :: :: :: Pazi ovako to je jos beta i ne moze to da ti bude kao XP 64bit, podrska za 64bit sisteme je znacajno manja u odnosu na 32bit, gledano ovako Daemon tools 64bit je izasao pre tek mesec dana, a 32bit postoji od kad sebe. W7 ce ti dobiti full podrsku za ogroman broj programa tek posle 2-3 meseca posle izlazenja u prodaju tog sistema, pa tek si ovih dana dobio prave W7 drivere za ATI karte, ako hoces X64 sisteme da koristis vrati se na Vistu ili XP. Ali videces W7 ce biti najpopularniji operativni sistem do sada, ima dizajn kao Vista, a brzinu kao XP, jos samo da mu ubace konzolu i svi ce biti zadovoljni. Potrebno je jos malo doradjivanja, a videces kada budes imao 16GB rama na X64, a na X32 samo 3,25GB :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
:: Tako nekako.. :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: Pa slicno onome sto sam rekao na 32bit sistemima jedan proces moze max da povuce 4GB rama, dok je to na 64 bita mnogo vise :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: pogledaj link :: :: :: http://forum.pcigre.com/software/windows-seven-milestone-1-prve-slike/120 :: :: :: :: :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: :: :: :: :: Cek objasni, ti kada podignes sistem tebi pise da imas 3,25GB rama ili neka druga cifra iako ti imas 16GB, jer to znaci da se ram deli po tasku (procesu ili ti programu) i da task maksimalno moze da uzme 4GB rama? A sto se tice rama ja imam 2GB rama i trenutno sa Nerom Express-om, FF-om i Winampom i nekim antivirusima MSN-om itd. zauzima 52%-53%, a u idle do 33% :: :: :: :: :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ... sinak mozda ovaj gresis malo sinak .. :: :: :: :: :: Na 32 bit mozes da imas 16gb rama samo po tasku moze najvise 4gb :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Meni XP prijavljuje 3.7gb verovatno zato sto sam odmah ubio deljenje ram memorije sa grafikom, inace 2 na 32 = 4294967296 /1048576 = 4096 m :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Pazi ovako to je jos beta i ne moze to da ti bude kao XP 64bit, podrska za 64bit sisteme je znacajno manja u odnosu na 32bit, gledano ovako Daemon tools 64bit je izasao pre tek mesec dana, a 32bit postoji od kad sebe. W7 ce ti dobiti full podrsku za ogroman broj programa tek posle 2-3 meseca posle izlazenja u prodaju tog sistema, pa tek si ovih dana dobio prave W7 drivere za ATI karte, ako hoces X64 sisteme da koristis vrati se na Vistu ili XP. Ali videces W7 ce biti najpopularniji operativni sistem do sada, ima dizajn kao Vista, a brzinu kao XP, jos samo da mu ubace konzolu i svi ce biti zadovoljni. Potrebno je jos malo doradjivanja, a videces kada budes imao 16GB rama na X64, a na X32 samo 3,25GB :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Rekao bih da su naša očekivanja problem. Hoćete savršen, a nedovršen OS ? Setite se samo Viste u beta fazi. Ja sam se od tragedije smejao. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Radi ki zmajcek. Iz njega pokrecem i igre instalisane u XP-u (na drugom h disku). FFox i Safari rade bez problema.Svi programi predvidjeni za 64-bit Vi$tu. Network modem, usb joystick, Netix web camera... Skeneri i stampaci bi trebalo da rade sa drajverima za Vi$tu.
Ja sam se posle dva dana vratio na xp i cekam. Najveci razlog je sto ne postoje drajveri za stampac i nema leba da proradi. Takodje nema ni podrske za Ati1950gt a ne kupuje mi se nova grafika. Prepozna on nju ali nije to to. Vidim da koci pri skrolovanju i Counter ne radi kako treba (a ja navucen na 1.5 kao narkoman vec godinama). Nero nikako nisam mogao da nateram da radi (pricam o 64-bitnoj verziji RC1, na 32 radi ok). Bilo je jos nekih zajebancija ali sad ne mogu da se setim. Sacekacu lepo jos koji mesec da sve dodje na svoje. Inace mislim da ce biti dobar OS.
Skoro sve sto si naveo je i kod mene, doduse igre rade instalirao sam samo mass effect i radi mozda i bolje nego na XP-u ali ta budalastina sa stampacima ce mi doci gleve. Treba nesto i raditi a ne samo igrati i odusevljavati se kako izgleda.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Ja sam se posle dva dana vratio na xp i cekam. Najveci razlog je sto ne postoje drajveri za stampac i nema leba da proradi. Takodje nema ni podrske za Ati1950gt a ne kupuje mi se nova grafika. Prepozna on nju ali nije to to. Vidim da koci pri skrolovanju i Counter ne radi kako treba (a ja navucen na 1.5 kao narkoman vec godinama). Nero nikako nisam mogao da nateram da radi (pricam o 64-bitnoj verziji RC1, na 32 radi ok). Bilo je jos nekih zajebancija ali sad ne mogu da se setim. Sacekacu lepo jos koji mesec da sve dodje na svoje. Inace mislim da ce biti dobar OS. :: :: ::
Radio bi stampac sigurno sa drajverima od Viste, ali je problem sto ni oni ne postoje u velikoj vecini slucajeva, sto je zalosno i bedno od proizvodjaca koju su otprilike prestali da daju podrsku za svoje malo starije proizvode...
Kada kupis novi stampac recimo, dobices mozda drajvere za novi OS, a do tada, nista...
:: :: Skeneri i stampaci bi trebalo da rade sa drajverima za Vi$tu ::
@ bax : U pravu si potpuno, ja sam instalirao RC i sasvim sam zadovoljan, radi mi mnogo brze nego Vista x64 na mom Lap Top-u... Problema konkretno nikakvih nisam imao, a i sto budem imao, rijesicu...
:: Radio bi stampac sigurno sa drajverima od Viste, ali je problem sto ni oni ne postoje u velikoj vecini slucajeva, sto je zalosno i bedno od proizvodjaca koju su otprilike prestali da daju podrsku za svoje malo starije proizvode.. :: :: Kada kupis novi stampac recimo, dobices mozda drajvere za novi OS, a do tada, nista.. :: :: :: :: :: Skeneri i stampaci bi trebalo da rade sa drajverima za Vi$tu :: :: :: :: @ bax : U pravu si potpuno, ja sam instalirao RC i sasvim sam zadovoljan, radi mi mnogo brze nego Vista x64 na mom Lap Top-u.. :: Problema konkretno nikakvih nisam imao, a i sto budem imao, rijesicu.. :: :: :: SONY VAIO VGN-FW285J
Jbg, moraces kad tad neki mali upgrade. Meni radi savrseno RC1. Zauzece memorije je 1.2GB, i sve periferije mi rade, ukljucujuci i Canon MX300 multifunkcionalni printer. __________________ Scourge of PCBerza
Mozda me nisi razumeo na 32bit radi stampac a na 64bit ne radi... Ne mogu da razumem zasto ne radi. Generalno nije to stampac star 10 godina imam ga mozda tri godine, nije to tako puno vremena da bi postao obsolite, i skroz me nervira posto pamtim kad se prelazilo sa 3.11 na 95 bas se vodilo racuna da sve radi a sad koj te shishka.
Ma sokocalo sa malo jacom konfiguracijom, bitno je samo da radi...
Jeste da sam za ove pare mogao uzeti odlican PC + jos pare sto sam dao za svoj PC koji koristim, ali jbga, vise volim solidan Lap Top i solidan PC nego jedno previse nabudzeno jer ce svakako za godinu da bude duplo jeftinije...
Nisam bas shvatio sta si htio da kazes ovim ispod sto sam te citirao...
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.