imam problem sa 7. Kada zelim da ugasim kompjuter normalno pliknem na shut down i sve lepo krene da se gasi iskljuci se monitor, tastatura, mis ali kuciste i dalje radi. Mislim ventilatori se cuju. Ponasa se kao da je hibernacija ukljucena. Da li je jos neko imao ovakve probleme? Kako moze ovo da se sredi?
Moja masina je Asus P5, Q6600, 4GB ram, MSI Nvidia 8800 GTS 640MB, 500gb HD, 160GBHD, Audigy 2. Sve ovo upakovano je u ASUSOVO kuciste sa njegovim napajanjem od 500w.
Sve je fenomenalno radilo, imao sam i xp normalno se ponasalo, imao sam i Vistu sa kojom sam bio prezadovoljan i koja je radila super. Win 7 radi mnogo bolje i laganije, samo me to nervira sto se tako ponasa kada zelim da ugasim racunar.
Kakve veze ima hibernacija??Prilikom odabira takvog iskljucenja win snima trenutni RAM na HDD,tako da prilikom sledeceg starta win bude postavljen isto kao i poslednji put. I sa hibernacijom se comp totalno gasi.
:: Mozda ti je u power options ukljucena opcija hibernate umesto shut down :: :: Control panel-power options-choose what power buttons do-when I press power button-shut dow :: :: :: ::
Verovatno prilikom gasenja se negde `zabode`,tj ne zavrsi proces gasenja. Jesi li probao ctrl-alt-delite?,mozda mozes da pristupis task-u,mada tesko jer se monitor ugasio,a verovatno i graficki drajveri.
Pa posto asus, a i jos neke ploce nisu zvanicno izbacile drajvere za win 7, stari drajveri stvaraju gresku i win 7 se lose ponasa. Ovo sto se meni javlja pun je forum oko toga, jedino ostaje da se cekaju zvanicni drajveri za win 7 ili ako neko zna da cacka dublje po samom windowsu moze to da sredi.
Nece komp da se ugasi.... Ploca je GA P35-DS3 i nije do win7, zato sto nece da se gasi ni u Visti ni u XPu. Sto je gore, ponekad se ugasi :) Ili je do maticne ili je napajanje :) Gledao sam sto godina po netu i nista korisno nisam nasao. Dizem ruke i pritiskam dugme :)
Ja sam imao istu boljku na XP SP3, rešio sam je tako što sam instalirao Tune Up Utilities 2009, kliknuo na 1-click Maintenance, pa Correct Registry Errors, a kad je sve završio, resetovao sam komp, normalno pokrenuo Windows, i od tada, a ima jedno 2 meseca, komp se gasi kao i pre i nijednom se nije desilo da se ne ugasi za duže od 15 sekundi, dakle, Start->Turn Off Computer-> Turn Off, ili na dugme, kako mi se svidi, uglavnom, sad RADI !
meni bios gasi racunar normalno sam. Visa, XP i sve ostalo je radilo kako treba, win 7 umesto shutdown on ode u sleep mode.
tune up 2009 koliko sam ja trazio po netu nece mi pomoci oko win 7 nije preporucljivo da prekonjega koristim clean reg. Pokazalo se da brlja tokom ciscenja. Dok se ne pojavi nova verzija moracu da cekam.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.