...imam instaliran Win XP 32-bit na C:particiji..e sada bi hteo da instaliram i Win XP 64-bit na D:particiju a da mi pri boot-ovanju da izbor izmedju ova dva.Jednom sam to vec probao ali kad sam instalirao drugi OS onaj prvi sto je na C: particiji nisam mogao da podignem,odnosno nisam imao izbor kao dole u primeru.
primer:pri podizanju sistema kod drugara se pojavi ovo:
1.Windows XP Profesional SP2 -ovaj je na C: 2.Windows XP Profesional SP2 64-bit -ovaj na D:
Ako neko ima ovako instalirana dva sistema a da se razume zamolio bih ga da mi pomogne.
Izaberi NTFS to ti je noviji fajl sistem... Samo izaberi particiju D prilikom instalacije i ne bi trebalo da bude ikakvih problema...
mkukic
:: :: :: :: :: :: :: easy ... samo izaberi D particiju kod intalacije... proslog puta si najverovatnije izabrao c: bez formatiranja pa je prepisao staru verziju.. :: :: :: pa neverujujem da sam to uradio ali probacu ovako pa sta bude.A jel treba da bude NTFS ili Fat 32 na D: :: :: :: :: TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO ::
idi desnim klikom na mycomputer, properties/advanced/startup and recovery settings/ pa videces pod stavkom startup `time to display list of operating system` to stikliraj i stavi recimo 10-15 sekundi, ok, ok..kad budes restartovao sledeci put, pojavice se izbor..
:: Izaberi NTFS to ti je noviji fajl sistem... Samo izaberi particiju D prilikom instalacije i ne bi trebalo da bude ikakvih problema... :: :: mkuki :: :: :: :: :: Hvala momci Probacu,moguce da sam nesto zeznuo :: :: :: :: :
TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO
:: :: :: easy ... samo izaberi D particiju kod intalacije... proslog puta si najverovatnije izabrao c: bez formatiranja pa je prepisao staru verziju.. :: :: :: :: :: :: pa neverujujem da sam to uradio ali probacu ovako pa sta bude.A jel treba da bude NTFS ili Fat 32 na D: :: :: :: :: :: :: :: :: TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO :: ::
:: idi desnim klikom na mycomputer, properties/advanced/startup and recovery settings/ pa videces pod stavkom startup `time to display list of operating system` to stikliraj i stavi recimo 10-15 sekundi, ok, ok..kad budes restartovao sledeci put, pojavice se izbor.
Morao bi on da ima izbor odmah nakon instalacije, bez ceprkanja po tim podesavanjima... Tu moze eventualno da podesi koliko sec zeli da ceka pre automatskog ulaska u oznaceni sistem jer je 30 sec nepotrebno... mkukic
:: idi desnim klikom na mycomputer, properties/advanced/startup and recovery settings/ pa videces pod stavkom startup `time to display list of operating system` to stikliraj i stavi recimo 10-15 sekundi, ok, ok..kad budes restartovao sledeci put, pojavice se izbor..
ali on ima izbor samo za poslednji, tj. x64 windows, jer ga je instalirao zadnjeg, prekonfigurisao mu je boot.ini samo za zadnji windows, tako da treba da doda i x86 u listu:
`multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS=`Microsoft Windows XP Professional` /noexecute=optin /fastdetect`
samo sto treba da zna koju tacno putanju da otkuca...
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.