Elem, instalirao sam ga juce na bekap-sata2 Hard od 160GB sa slobodnih 24GB. Po instalaciji ne zauzima vise od 2GB. Podesen je odlicno i ima u sebi izmedju sitnica(firefox 3.0.6, quicktime...) I Najnovije nvidijine drajvere(za64bit). Izgleda isto, izvrsava komande brze....Vidi do 128GB Memorije, ne postoji directX10 za njega. Svi programi koje sam dodatno instalirao rade kao i na obicnom XP-u. Jedini koji ne radi je softver za Kworld TV kart a i on zbog nekih wdm drajvera-Run in compatibility mode for win XP u ovom slucaju ne pali. PROBLEM - da se xp64 izloguje, restartuje - potrebno je nikada manje od 1 min. !!!! Nisam siguran zbog cega .....Palim se da na sata1 HD instaliram samo njega pa da vidim. Osim toga, u tih nekoliko sati koliko sm se sa njim zezao, pri startapu se smrzo 2 puta ali i to je bilo ocekivano zbog nekih pokusaja gazenja odredjenih drajvera.. Da Li neko ima ideju zasto se problem sa sporim `gasenjem` Desava ? link: http://www.mininova.org/tor/2521414
Nadam se da razumes engleski, evo ti uputstvo kako da skratis vreme gasenja: When you start to shut down Windows XP, it has to quit, or `kill,` any live applications or processes that are currently running. So close all applications first. However, some applications and processes are always running in the background. You can reduce the amount of time that Windows XP waits for those applications and processes to close before Windows XP kills them. Edit three different Registry settings to change this: 1. Open the Registry Editor. 2. Navigate to HKEY_CURRENT_USERControl PanelDesktop. select WaitToKillAppTimeout and set the value to 1000. 3. select the HungAppTimeout value and set it to 1000 as well. 4. Navigate to HKEY_USERS.DEFAULTControl PanelDesktop. Set the WaitToKillAppTimeout and set the value to 1000. select the HungAppTimeout
ewline value and set it to 1000 as well. 5. Navigate to HKEY_LOCAL_MACHINESystemCurrentControlSetContro l. select the WaitToKillServiceTimeout value and set it to 1000. 6. Close the Registry Editor.
Ja koristim XP64 i brz je ko munja. _________________________________ AMD Phenom 9950 Black Edition@3.0GHz GA-MA790FX-DQ6
Skini cist xp x64 znaci bez dodataka pa lepo u njega instaliraj sve sto ti treba i odradi ghost image.
100000000000 x ponovljeno da samo cist windows radi kako treba ti windowsi sa dodacima u skoro 100% slucajeva imaju neku gamad sa sobom ili jednostavno ne rade kako treba.Link za cist xp x64 mogu da posaljem na mail ako hoces.
Inace x64 sa 4gb rama radi za 25% brze od x86 windowsa.
Upravo skidam cistu x64 verziju pa cemo da vidimo. Hvala svima i unapred i unazad ponovo sam zahvaljujuci ovom forumu - leba Bez Motiku ! Ali, ostaje pitanje, da li instalacija samog sistema na HD koji je slobodan samo oko 20% moze da utice na rad doticnog?
Posto je tvoj 160gb a slobdno ti je 24 gb to ti je sasvim dovoljno za rad windowsa xp.
milutinm83 ti je dao nacic kako da pomocu windows reg. nateras da se aplikacije gase nasilnim putem posle odredjenog vremena prilikom gasenja windowsa.
Nego sto se tice tvoje tv kartice jel mozes da mi das pun naziv iste da probam da ti iskopam drajvere za nju za x64 ?
nasao sam razne drajvere....malo ih ima.64 bitni drajveri nisu za taj model a driverguide ima samo 2 komada....ali nema veze....wdm drajver je u pitanju .... Hvala unapred, eto i ja cu sad jos malo da se potrudim....
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.