Posto je tema malo mixovana, nisam znao koji naslov da joj dam, a sad da predjemo na stvar: Komsa mi doneo laptop (acer) koji ima instaliran xp pro sp3 ali bez sifre i microsoft smara da treba da se aktivira, na poledjini laptopa (ispod) ima ona nalepnica ali je sifra za xp home edition (laptop je malo stariji), ja sam svakako probao tu sifru ali nista nece, onda sam kucao sifre sa neta i kad kliknem activate nista ne valja sifra, probavao sam i sa onim genuine makerima, makne se to za aktivaciju ali pri restartu opet se pojavi, znaci nista. Da li bi ovo moglo nekako da se resi bez reinstall-a windowsa jer komsa ima neke glupe programcice koje nigde na netu ne mogu da nadjem da bi ih ponovo instalirao, a nema ih ni komsa (npr. neki glupi pasijans na srpskom !?!). A ako to ne uspe moze li nekako da se reinstallira xp pa da se vrate programi, ima li neki takav program. Hvala unapred na odgovorima, odgovor vezan za aktivaciju mozda bolje na mail, da admin ne bi reagovao maddkov@nadlanu.com Da ne zaboravim insaliran je xp ``kupljen na netu`` i instalirao bi se ponovo verzija nekog ``kupljenog na netu`` ali sa integrisanom sifrom, posto je neki debil njemu to instalirao bez sifre
Ali pazi debil koji mu je instalirao instalirao je bez seriala, dzabe ako ja uzmem ovaj moj xp sa ubacenim serialom i sa njim odradim repair, jer njemu ne treba repair nego da mu stavim kako da kazem nelegalni serial, shvatas
:: Probaj da uradiš onaj repair ostaju ti svi programi ali neznam dali će da ti reši problem sa aktivacijom :: Black Wolf :: ::
1. Lauch Windows Task Manager. 2. End wgatray.exe process in Task Manager. 3. Restart Windows XP in Safe Mode. 4. delete WgaTray.exe from c:WindowsSystem32. 5. delete WgaTray.exe from c:WindowsSystem32dllcache. 6. Lauch RegEdit. 7. Browse to the following location: HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoft Windows NTCurrentVersionWinlogonNotify 8. delete the folder ‘WgaLogon’ and all its contents 9. Reboot Windows.
E kralju hvala, probacu sutra posto sad moram da spavam, poceo sam zvezde da brojim. Oces biti prepodne na forumu, ako ne bude islo, a nadam se da oce. Hvala jos jednom
Ja sam ovo pokusao ali nigde nisam nasao wgatray.exe, da napomenem da se pojavi to za aktivaciju, kaze imate jos pet dana da li zelite da aktivirate windows i ima yes i no, kad se pojavi ono welcome u xp. Jel moze nekako bez reinstalacije
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.