Danas je kupljen fujitsu siemens amilo pi3525. Instalirao sam windows 7, medjutim, sada mi ne da da instaliram xp. Kada pokrenem instalaciju xp-a iz w7 ne dozvoljava jer kaze da imam noviju verziju windowsa. Kada restartujem komp podigne sistem preko xp-ovog diska krene instalaciju i izbaci sledecu gresku: A problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to your computer. Check viruses on your comp. Remove any newly installed hard drives or hard drive controlers. stop 0x0000007B, 0xk78D2524, 0x00000034, 0x00000000. Sta da radim, windows 7 ne mogu da ostavim, a xp mi ne da da instaliram....?
Da li postoji neki drugi nacin da se formatira hard disk bez instalacije bilo kog os? Da ga vratim na prvobitno stanje da ima samo dos kako je i kupljen?
Pa pomocu Hiren`s BootCD-a npr.Nevidim problem iskljuci AHCI u biosu i mozes ga formatirati preko instalicionog diska XP-a
:: Da li postoji neki drugi nacin da se formatira hard disk bez instalacije bilo kog os? Da ga vratim na prvobitno stanje da ima samo dos kako je i kupljen :: ::
I on ne dolazi sa DOS-om vec je fabricki neoformljen, to nikako nije isto!. Neki imaju FreeDOS/OpenDOS ali Microsoft DOS se i dalja naplacuje, verovao ili ne. Dakle, cista masina nema kogicki oformljen HDD. Samo stavi na native IDE / non AHCI
Opet nisi uslikao podmenije, mozes uci u svaku `granu drveta`. Pokusaj naci opciju koja se zove non-AHCI, native IDE u SATA meniju pa promeni na drugaciji od vec postavljenog...
Tako je to kad pola pise brat pola ja. Virus nema definitivno,taj win7 je radio mesec, dva na mom kompjuteru. Trazila sam po netu, izgleda da svi muce muku sa tim, i da ovaj model nema opciu da se iskljuci AHCI mod. Resenje je implementacija nekog drivera za tu sata native mod u instalaciju xp-a, ali meni ne radi taj program na windows 7. Tako da mi preostaje da iskopam negde verziju xp-a sa vec dodatim driverima.... Ako neko ima ideju odakle, neka mi posalje pp....
Tako je to kad pola pise brat pola ja. Virus nema definitivno,taj win7 je radio mesec, dva na mom kompjuteru. Trazila sam po netu, izgleda da svi muce muku sa tim, i da ovaj model nema opciu da se iskljuci AHCI mod. Resenje je implementacija nekog drivera za tu sata native mod u instalaciju xp-a, ali meni ne radi taj program na windows 7. Tako da mi preostaje da iskopam negde verziju xp-a sa vec dodatim driverima.... Ako neko ima ideju odakle, neka mi posalje pp....
Moras imati Iso XP-a na HDD-u To ti je jedna od mogucnosti ako imas USB FDD bice ti jos lakse
:: Tako je to kad pola pise brat pola ja. Virus nema definitivno,taj win7 je radio mesec, dva na mom kompjuteru. Trazila sam po netu, izgleda da svi muce muku sa tim, i da ovaj model nema opciu da se iskljuci AHCI mod. Resenje je implementacija nekog drivera za tu sata native mod u instalaciju xp-a, ali meni ne radi taj program na windows 7. Tako da mi preostaje da iskopam negde verziju xp-a sa vec dodatim driverima.... Ako neko ima ideju odakle, neka mi posalje pp... ::
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.