Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Windows Genuine Advantage
STRANA 1 OD 1
mkukic Windows Genuine Advantage 17.04.2009. 13:05 T16834

status: user
broj poruka: 2591
Koristim Windows XP SP3 pre neki dan sam odradio update. Skinuo je oko 650mb raznoraznih zakrpa a medju njima i WGA tool. Posle trazenog restarta prilikom podizanja windowsa pokrece se i instalacija ovog tool-a, ali ja svaki put od ponudjenih CANCEL i NEXT odaberem cancel ali me malo nervira pokretanje ove instalacije nakon svakog restarta. Jel moguce da se nekako ukloni taj paket da se ne startuje stalno?
mkukic
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Nikopol74 genuine advantage removal tool... 17.04.2009. 14:03 #108733

broj poruka: 362
Imas to da skines, samo moras najnoviju verziju. Koliko se secam ima u sebi sve sto treba. Ako ga ne nadjes a hitno ti je, posalji mi mail preko PCB pa ti saljem to, samo da ga pronadjem (zato sto se ne bavim win32 vec duze vreme, ali imam sve te alatke)

poz

life`s a bitch...and then you die.

mkukic ... 17.04.2009. 15:11 #108741

Ja se izvinjavam ali nije u pitanju tool nego izgleda notification... Ne znam jel ima neke razlike. Evo sta dobijam pri podizanju sistema: http://img19.imageshack.us/img19/423/wgap.jpg .
mkukic

imarkovic .. 17.04.2009. 16:02 #108749

broj poruka: 19007
pa to ti je to, prijatelju, moras da skines removal tool, lepo ti je rekao, dao bih ti link, al bojim se da me ne satre neko protiv piraterije :)

NMY F1 ... 17.04.2009. 17:47 #108776

broj poruka: 1509
Ako mislite na Windows WGA Remover mozete ga skinuti sa Softpedie...
Evo link :

http://download.softpedia.com/dl/c6e0285b6d79dbcae461281c759645e8/49c7bae8/100042782/software/tweak/RemoveWGA.exe

A evo i link za patch WGA 1.9.9.1 :

http://www.mediafire.com/file/1zalhy2hkje/WGA_v1.9.9.1.zip

Nema na cemu... xD

@ imarkovic : A ko ce to ``satrati``...
Ja sam ovo napisao i ranije a i sada cu...

SONY VAIO VGN-FW285J

mkukic ... 17.04.2009. 18:32 #108780

Hvala na odgovorima!

Moram da napomenem da ja nisam instalirao taj wga vec mi on pri podizanju sistema trazi da instaliram, ali ja odbijem, kao sto mozete videti na slici koju sam postavio, odnosno link ka njoj... Zato me zanima da li je lek za ovaj problem taj removal tool ili da jednostavno probam da izbrisem taj wga iz registrija prema nekim uputstvima sa neta kako me nebi smarao pri svakom startovanju windowsa.
mkukic

mkukic ... 17.04.2009. 18:48 #108784

Probao sam sa WGA remover tool-om i kada sam ga pokrenuopronasao je nekoliko fajlova za koje j rekao da su aktivni i da ce ih izbrisati prisledecem restart, medjutim nakon restarta se ponovo pojavljuje zahtev za instalacijom, a kad sam pokrenuo pono wga remover kaze da nema aktivnih fajlova, sto znaci da ih je ipak obrisao ali kazem opet se javlja pitanje za startovanjeminstalacije pri pokretanju win-a.
Sto se tice tog patcha jel treba prvo da instaliram ovo sto mi se pojavljuje na pocetku pa onda patch ili samo patch?
mkukic

rasha44 Re: ... 17.04.2009. 19:47 #108800

broj poruka: 1492
Start>Run>ukucaj services.msc
Pronadji u servisima WGA, desni klik pa Properties - Disable, pa onda Stop service. Restartuj komp, pa tek onda nastavi da brises sta ima da se brise i da ga `legalizujes`.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

:: Probao sam sa WGA remover tool-om i kada sam ga pokrenuopronasao je nekoliko fajlova za koje j rekao da su aktivni i da ce ih izbrisati prisledecem restart, medjutim nakon restarta se ponovo pojavljuje zahtev za instalacijom, a kad sam pokrenuo pono wga remover kaze da nema aktivnih fajlova, sto znaci da ih je ipak obrisao ali kazem opet se javlja pitanje za startovanjeminstalacije pri pokretanju win-a.
:: Sto se tice tog patcha jel treba prvo da instaliram ovo sto mi se pojavljuje na pocetku pa onda patch ili samo patch
:: mkuki
::
Nikopol74 saljem ti ga sad... 17.04.2009. 20:23 #108803

Probaj, saljem ti ono sto je meni uspelo u SVAKOM winxpx32 bit. Procita, probaj, MORA da ti uspe. Ako ipak ne uspe...bar sam pokusao...:)

mkukic ... 17.04.2009. 22:40 #108817

Hvala svima puno na pomoci. Morao sam da instaliram prvo ovu dosadu koja se javljala pri pokretanju win-a i onda pokrenuo NMY-ev patch i kaze da mi je win validan!

@Nikopol74 Da li si imao bilo kakvih problema sa XP 64bita (driveri, programi, igrice) jer sam cuo na vise mesta da je jako dobar sistem?
mkukic

Nikopol74 Re: ... 17.04.2009. 22:53 #108821

Druze, ja tebi ne mogu recima da opisem koliko je winxp x 64bit stabilniji i bolji od winxp x 32bit:) Nijedan problem sa igrama, programima, driverima. On, za razliku onoga sto sam cuo za vistu x 64bit, dozvoljava instalaciju beta 64bit drivera (znaci, ne moraju da budu WHQL). Sa svim pomenutim imam licno iskustvo. Jedino sto ne znam kako i zasto je toliko bolji i stabilniji, jer imao sam SVE winxp 32bit sisteme tokom godina koji nisu bili ni prineti po stabilnosti, a to se (bar po meni) najvise racuna.Poslao sam ti one alatke a mogu i da ti posaljem i adresu na warez-bb za winxp64bit sa sp2 built-in, a ako si oko zvezdare, karaburme, mirijeva ili slicno, mogu i licno da ti ga dam (taj koristim sada na Intel C2D, 8gb rama, itd). Cak mi je kolega (da tako kazem, bez ljutnje bax) bax2003 poslao link za drivere za tv karticu koji rade kao zmaj, tako da nemam zamerke. Ako te nesto zanima, samo pitaj, moze preko PCB ili direktno preko maila. Skinuo sam win7 od 3.1gb zbog DX10 igara, ali ga jos nisam instalirao jer..`ne menjaj dobrog konja za trku`. Neka se niko ne oseti prozvanim.

p.s. i pored svega sto sam ga hvalio, reci cu: sistem (winxp64bit sp2-ali i sa sp1) je perverzno dobar sistem

:: Hvala svima puno na pomoci. Morao sam da instaliram prvo ovu dosadu koja se javljala pri pokretanju win-a i onda pokrenuo NMY-ev patch i kaze da mi je win validan
:: @Nikopol74 Da li si imao bilo kakvih problema sa XP 64bita (driveri, programi, igrice) jer sam cuo na vise mesta da je jako dobar sistem
mkukic Re:Re:... 17.04.2009. 23:14 #108824

Hajde mi onda posalji linkove na mail jer nisam iz bg-a... Zanima me zasto onda ljudi ne koriste mahom taj sistem kad sam cuo samo reci hvale za njega...
mkukic

Nikopol74 Re: Re:Re:... 17.04.2009. 23:22 #108826

Moje misljenje je...zato sto se `pale` na vistu i/ili win7, ili jednostavno misle da je winxp32 dobar

evo linkova:

http://rapidshare.com/files/221874405/MyPictureHoussam.64bit.sp2..part1.rar
http://rapidshare.com/files/221874458/MyPictureHoussam.64bit.sp2..part2.rar
http://rapidshare.com/files/221874438/MyPictureHoussam.64bit.sp2..part3.rar
http://rapidshare.com/files/221874373/MyPictureHoussam.64bit.sp2..part4.rar
http://rapidshare.com/files/221874427/MyPictureHoussam.64bit.sp2..part5.rar
http://rapidshare.com/files/221873796/MyPictureHoussam.64bit.sp2..part6.rar

:: Hajde mi onda posalji linkove na mail jer nisam iz bg-a... Zanima me zasto onda ljudi ne koriste mahom taj sistem kad sam cuo samo reci hvale za njega..
mkukic Re:Re: Re:Re:... 17.04.2009. 23:29 #108827

Hvala puno na linkovima, a sto se tice sedmice koju si skinuo slobodno je stavi na drugu particiju (dual boot) i malo testiraj - veruj mi da je sistem fantastican. Ja koristim build 7000 od 9. januara kada je izasao i imam samo reci hvale za njega.

pozz i hvala svima jos jednom!
mkukic

NMY Re: @ mkukic 18.04.2009. 01:03 #108835

broj poruka: 1509
Nema na cemu...

Pa naravno da pise da je valid kada si ga kupio legalno...
Logicno...

SONY VAIO VGN-FW285J

:: Hvala svima puno na pomoci. Morao sam da instaliram prvo ovu dosadu koja se javljala pri pokretanju win-a i onda pokrenuo NMY-ev patch i kaze da mi je win validan
:: @Nikopol74 Da li si imao bilo kakvih problema sa XP 64bita (driveri, programi, igrice) jer sam cuo na vise mesta da je jako dobar sistem
pajsgudgud Zakazaše nam stariji forumaši 18.04.2009. 23:14 #108941

broj poruka: 3742
Svojevremeno je zbog istog problema MACHINE meni preporučio jedan freeware i zove se unlocker. Rešava ovaj i još gomilu problema. Nađeš u win folderu wga fajl i još jedan pored njega zaboravih ime i delete. Unlocker odradi ostalo.

http://ccollomb.free.fr/unlocker/

Nasiljem protiv argumenata...

banep RE 18.04.2009. 23:33 #108948

broj poruka: 537
Zar nije mnogo lakse bez skidanja patcheva i remove tool-a.

1)Safe Mode

* Reboot your computer and as soon as Windows logs off, start repeatively tapping the F8 Key on your keyboard. * As soon as you see the Windows Advanced Startup options select Safe Mode within Safe Mode get yourself into these folders… * C:WindowsSystem32 (Rename wgatray.exe to wgatrayold.exe) * C:WindowsSystem32dllcache (Rename wgatray.exe to wgatrayold.exe) Note: Dllcache is a hidden folder, to view hidden folders do the following, go to Start, Control Panel, Folder Options, select the view Tab and under the Hidden Files option, select Show hidden files and folders

2) Safe Mode Registry

* Click on Start, Run and within the open dialog box type regedit and click OK. * Within the Registry Editor navigate your self to HKEY_Local_MachineSoftwareMicrosoftWindowsNTCurrentVersi onWinlogonNotifyWGALOGON * Right Click and Export the WGALOGON Folder (this should be saved onto your machine for backup purposes) * After Exporting the folder, delete the WGALOGON folder * After deleting close all applications and Restart your machine back to Normal Mode After being prompt of a successful validation, Restart your Machine

Ja sam ovako radio na nekoliko racunura bez problema...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647152.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs