Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Da li i koju vistu 64 ili win7 64 da skinem...
STRANA 1 OD 1
Nikopol74 Da li i koju vistu 64 ili win7 64 da skinem... 15.04.2009. 13:37 T16800

status: user
broj poruka: 362
Imam winxp64 (sp2) i radi mi kao zmaj. Imam Intel E7300 na 3.34, Palit 9800GT, mnogo rama, WD Caviar u Raid mode (ukupno 640gb), X-fi, 550W, i tako dalje. Zanima me, pre svega zbog DX10, ali i drugih potencijalnih stvari, da li ima smisla preci na windowse iz naslova (za sada samo kao dual system na drugoj particiji, znaci zadrzao bi winxp64) i koja verzija je po vama najbolja? Pitam najvise zbog igara, ali u slucaju da mi se sistem svidi, radicu i u word-u, 3d-u, itd. Trenutno skidam win7077x64. Kakav je? I koju vistu da skinem ako se budem odlucio da probam, jer znam da ima jedno 3-4 verzije, a nemam pojma koja je razlika za obicne korisnike?

Hvala unapred

life`s a bitch...and then you die.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mkukic ... 15.04.2009. 13:52 #108407

broj poruka: 2591
Ako biras izmedju Viste 64 i W7 64 kao drugi sistem svakako bih ti preporucio W7. Imam i ja Xp SP3 i Win7 u dual boot-u i prezadovoljan sam. Mogu ti reci da sem kad zelim da odigram neku igru, koja nece da radi na W7 jer je starijeg datuma, nisam imao potrebe da pokrecem XP. Sve odlicno i vrlo stabilno radi u W7 i ako je jos uvek u beta fazi.
mkukic

Nikopol74 re... 15.04.2009. 14:12 #108414

Ok, hvala na savetu, vrv cu ga i poslusati, a da li je win7x64 downgradeable na vistux64 ili upgradeable na nesto drugo za slucaj da jednog dana ocu da ga promenim? I sta mislis o 7077x64, to skidam sad?

Equinoxe Re 15.04.2009. 14:15 #108415

broj poruka: 12057

Ma kakav upgrade. Instaliraj samo Win7 i pre toga napravi jedan Acronis Viste, pa ako ti se ne sviđa 7, vrati Vistu i to je to. Kakav crni upgrade i downgrade.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

mkukic ... 15.04.2009. 14:36 #108419

Bax je potpuno u pravu. Nema uopste razloga da razmisljas o Visti jer je W7 i u ovoj beta fazi dosta bolji sistem. Jedino ako cisto iz radoznalosti zelis da probas oba sistema onda se malo zezaj sa njihovim saltanjem, ali ces svakako i sam videti prednosti W7 i njega ostaviti kao drugi sistem.
mkukic

Nikopol74 Re: Re 15.04.2009. 14:48 #108421

Upgrade i downgrade sam pomenuo samo iz razloga sto ako jednog dana odlucim da odjebem win7, da znam da mogu da ga zamenim sa necim drugim, a ne da odmah moram da format d: (a to necu da radim). Iskreno govoreci, radije ne bi ni menjao ovaj moj winxp64 sp2 jer bas izuva kako radi. Jedini razlog stavljanja win7x64 bi bio da vidim sta donosi taj DX10 u igrama. Vrv cu staviti ovu 7077x64, pa ako je zajeb, jednostavno cu skinuti neku drugu verziju i instalirati je preko nje...

::
:: Ma kakav upgrade. Instaliraj samo Win7 i pre toga napravi jedan Acronis Viste, pa ako ti se ne sviđa 7, vrati Vistu i to je to. Kakav crni upgrade i downgrade
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: Hoping for the best but expecting the worst.
mkukic ... 15.04.2009. 15:38 #108432

Cek sad te ne razumem. Na pocetku si rekao da bi stavio Vistu ili W7 na drugu particiju, tj. da napravis dual boot kako bi imao i XP, a sad kazes da radije ne bi ni menjao taj XP 64 jer izuva kako radi.
mkukic

Nikopol74 Re: ... 15.04.2009. 16:55 #108453

Pa i nisi me lose razumeo. Ja necu dirati winxp64 (koji izuva kako radi), i tacno je da cu mozda staviti dual boot (ne zurim se), a drugi sistem ce po svemu sudeci da bude win7 Ali jedino sto izgleda nisi skapirao je da taj drugi win stavljam jedino da bi video sta radi i kako izgleda DX10 u igrama. Medjutim, u medjuvremenu sam prospartao po netu i video 2 spiska igara koje podrzavaju DX10, cak su ukratko u tabeli objasnili sta donosi u datoj igri (efekte, texture, itd). Toliko malo ih ima (igara), da se premisljam dal uopste da ga sada stavljam. Skinuo sam novu verziju win7, vrv cu ga instalirati za neki dan da bi ga upoznao, ali cemu cimanje zbog 3-4 igre. Jbg, zato ispada da sam dzabe postavio i ovaj post. Naravoucenije `ne menjaj dobrog konja za trku`

Nego, kad smo vec kod win7 i DX10, da pitam jel neko instalirao i odigrao nesto u tom sistemu sa DX10 i da li moze da padne neko kratko poredjenje/kritika?

Poz

:: Cek sad te ne razumem. Na pocetku si rekao da bi stavio Vistu ili W7 na drugu particiju, tj. da napravis dual boot kako bi imao i XP, a sad kazes da radije ne bi ni menjao taj XP 64 jer izuva kako radi
:: mkuki
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647152.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs