Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
aaaaaaaaaa HELP ??
STRANA 1 OD 1
kobe aaaaaaaaaa HELP ?? 13.04.2009. 19:18 T16756

status: user
broj poruka: 427

Ljudi kako da flashujem bios na sledecoj ploci ako neko ima iskustva neka mi pomogne ?? bilo ko ? ploca je JW-RS780UVD-AM2+ v1.3 e sad mene zanima kako se to radi preko programa koji ide uz plocu a zove se AMI FLASH TOOL ? a ja sam skinuo sa neta update za bios i kad sam pokrenuo program onda mi kaze da mi je BIOS WRITE PROTECTED ! i nece dalje , u cemu je problem ljudi ??
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Re: aaaaaaaaaa HELP ?? 13.04.2009. 19:32 #108064

broj poruka: 18472
Pa lepo ti kaze da je bios zakljucan!Uzmi katalog ploce i pogledaj gde treba da stoji jumper da bi otkljucao bios!

I Want to believe - The truth is out there

::
:: Ljudi kako da flashujem bios na sledecoj ploci ako neko ima iskustva neka mi pomogne ?? bilo ko ? ploca je JW-RS780UVD-AM2+ v1.3 e sad mene zanima kako se to radi preko programa koji ide uz plocu a zove se AMI FLASH TOOL ? a ja sam skinuo sa neta update za bios i kad sam pokrenuo program onda mi kaze da mi je BIOS WRITE PROTECTED ! i nece dalje , u cemu je problem ljudi ??
Ognjeni ... 13.04.2009. 19:38 #108068

broj poruka: 4521
Ne radi ti nesto na kompu? pravi ti probleme u radu ? Onda ok , nastavi flash biosa..

.ali sobzirom da si zapeo i pao na prvom koraku ne zezas se sa tim i ostavi kako jeste....

.prilikom updejta biosa laganica mozes plocu da oteras u vecna lovista ....

Ajd uzdravlje

imarkovic .. 13.04.2009. 22:59 #108122

broj poruka: 19007
pa mislim, stvarno, zasto bi uopste i flash-ovao bios, ako nemas problema, ili ako si se mozda istripovao da imas problem, pa si pomislio da je do biosa, razmisli, mozes da ostetis plocu flesovanjem...

tortojed u BIOS-u (CMOS- setup-u) verovatno... 15.04.2009. 00:29 #108346

broj poruka: 10999

...postoji mogucnost da se otkljuca/zakljuca flesovanje (disable/enable flashing). Proveri. Tamo negde pod `Advanced` ili `Security`...
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647152.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs