Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Vista 64 i igre
STRANA 1 OD 1
krstak Vista 64 i igre 13.04.2009. 09:12 T16750

status: user
broj poruka: 71

Pre par nedelja sam uzeo sledecu konfiguraciju:

AMD Phenom II x3 710
Asus M4A78 PRO
2x2GB DDR2 Geilč Black Dragon 1066 MHz
WD 500 GB Sata II
Chieftec 550 W
Leadtek TV2000XP Global
Optiarc DVD-RW
Creative Sound blaster audigy 5.1

Resih da instaliram Vistu 64 kako bih maksimalno iskoristio hardware i cepao igre u full-u. Sve je bilo u redu do pre nedelju dana.

Na kompu sam imao instalirano: PES 2009, NFS Undercover, Red Alert 3. Sve je radilo savrseno dok nisam skinuo Empire Total War (Razor edition 12 GB) i pokusao da ga instaliram.

Prvo mi krene instalacija i traje oko 20 min i pred sam kraj pukne (Svi fajlovi se iskopiraju ali mi Vista javi da aplikacija nije zavrsila instalaciju). Pored toga, kopirao sam crack fajlove na odgovarajuca mesta i kada pokrenem empire.exe, uvodni ekran se pojavi i posle se pojavi crni ekran i igra se minimizira. Zvuk ide, svi procesi su OK ali nema slike. Nekoliko puta sam iz task managera gasio igru nasilno i pokretao ponovo i nista.

Ono sto me najvise nervira je to sto ni ostale igre ne mogu da pokrenem, ista situacija sa crnim ekranom i minimizacijom. Najjaca fora je to sto kada instaliram empire i ne ubacujem nikakve crack-ove niti restartujem komp, sve radi kako treba. Cim restartujem komp, nista ne radi. Onda moram da pokrenem instalaciju empire-a i cim se zavrsi, mogu da se igram. Ugasim komp i sutra ponovo ga ukljucim i opet moram da brisem empire i ponovo ga instaliram.

Skidao sam najnovije update, directx 9.0c i 10, visual c++ 2008 ali nista ne pomaze. Mislio sam da antivirus zeza (Avast 4.8 pro) ali kada ga iskljucim, isto.

Mislim da je nesto u registru ali ne znam kako to da proverim i ocistim. Mozda su i neki driveri (imam najnovije catalyst za integrisanu graficku) a imao sam muke da nadjem dobre drivere za zvucnu ali sam ih nasao i dobro rade za sada.

Zna li neko sta moze biti problem?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic .. 13.04.2009. 10:39 #108005

broj poruka: 19007
posto neam Vistu, nego win XP x64, nemam preciznu ideju sta bi mogao da bude pr, nego probaj ovako, uninstall-iraj, ako uopste moze, posto je razor edition, a ja sam kod sebe instalirao istu igricu, Razor edition i malo duze se instalira, ali uspesno, probaj ponovo to da uradis, ali kada pokrenes install, ne pipaj nista, nego sacekaj da se instalira, to je Razor spakovao, moguce da je pravljeno samo za xp, pa u Visti baguje, ali ne mora da znaci..
Ognjeni ... 13.04.2009. 14:24 #108041

broj poruka: 4521
za vistu prilikom dekompresije i instalacije tih repackovanih igara moras da ugasi UAC , ako i dalje nece onda je ram bez obzira sto je nov komp.

Ajd uzdravlje

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647152.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs