Skinute dve verzije istog, sa softexia i 9down, avast 4.8 osvezen prijavljuje da obe imaju virus u wintoolskillbox.exe Do sada nisam radila sa hirenom pa ne znam sta taj program radi, a i malo je sumnjivo da bas obe imaju isti fajl zarazen... Desava li se jos nekome ovo, da li je virus u pitanju, ako jeste moze link do ciste verzije Hvala unapred
I meni Avast javlja virus na hiren 9.8 .ISO fajlu. A inace, to je skup programa koji omogucavaju popravku sistema, kada nesto lose krene. Butabilan je i startuje se direktno sa diska. Za sve sto niste mogli recite da niste hteli.
:: Skinute dve verzije istog, sa softexia i 9down, avast 4.8 osvezen prijavljuje da obe imaju virus u wintoolskillbox.ex :: Do sada nisam radila sa hirenom pa ne znam sta taj program radi, a i malo je sumnjivo da bas obe imaju isti fajl zarazen.. :: Desava li se jos nekome ovo, da li je virus u pitanju, ako jeste moze link do ciste verzij :: Hvala unapred
Upravo sam odskenirao Hirens 9.8 sa Kasperskim i nista nije nasao, a inace koristim Hirens odavno i nikada nisam imao problema sa njime. False positive od strane Avasta.
Ne možemo biti 100% sigurni da li je ili nije false pozitivan nalaz. Možda je samo paranoya avasta, a možda je prvi nešto provalio. U svakom slučaju, pošto je hren`s cd bootabilan, a, po boot-ovanju se pojavljuje dos prozoru, upravo, text modu, jednostavno ne pokreneš tu alatku-program koji je sumnjiv avast-u (ionako nemaš predstve čemu služi, zar ne?), i mirna si. Do daljeg, videće se za mesečak dana da li je false ili ne, kad drugi najuše da neka tako popularna download stvar ima nešto što oni ne detektuju... ili će se pomamiti i svi do jednog to `pronaći` ili će avast biti ismejan. Navijam za ovo drugo, ali, realno, svako može da skine ISO fajl, zarazi ga, pa ponovo postavi. Dobro, ne baš svako. Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Radi se o programu o kojem mozete vise da saznate na sledecoj adresi: http://www.killbox.net/help.html Sluzi za prinudno brisanje fajlova tj. fajlova koji su trenutno u upotrebi od strane nekog procesa, zasto ga je Avast detektovao ja stvarno pojma nemam, startovao sam ga jedno 10 puta bas sa Hirens 9.8 diska i nista se nije desilo. Nema ni v od virusa.
U suštini, onda taj program može da ukoka avast-a `na živo`. Dok radi windows a avast ga kao štiti. Zato ga je strpao u upasne stvari, jer, kako bi glupi korisnici verovali da je avast neuništiv, ako bi tamo neki freeware program moga da ga ukine kao vlada crnogorske tablice.... Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
hirene`s nikad nema virus to sto anti-virus vidi neke programe kao virus to nema veze pa i bit defender je jedan od najjacih av pa vidi neke stvari koje ne bi trebalo je je ipak high sec zastita i mnogo je dodato stvari u novom hiren. god bless hirene.s 7 with minixp
ima ima virus u jednom od fajlova definicija za mcafee, ali ne obracaj paznju na to, mislim, dos nece prepoznati ni jedan virus, vec samo windows, a to mozda i nije virus, nego je AV-u sumnjiv pa ga prepoznaje kao virus, a sto se mene tice, koristim od kada je izasla 98 verzija i toliko mi je koristan, da mi je totalno nebitno sto ima taj jedan virus, koji mozda i nije virus...
Neki programi ceprkaju po redzistriju malo vise i dublje nego sto se to antivirusima svidja, pa ovi takvu aktivnost, iz predostroznosti smatraju za `illegal` i `malicious`. To je narocito cest slucaj sa dijagnostickim programima (SIW cesto biva proglasen za trojan horse).
Nije medjutim nemoguce da je distributer `spakovao` nekog trojanca mimo znanja i odobrenja autora (na raznim dowload sajtovima moze se naci `isti` fajl razlicitih gabarita, sto samo po sebi predstavlja znak za uzbunu).
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647152. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.