Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Novi momenti uz Outlook Express 6...
STRANA 1 OD 1
Slavuj Novi momenti uz Outlook Express 6... 27.03.2009. 22:41 T16421

status: user
broj poruka: 2236
Imao sam oko 1400 poruka u Inbox-u, do pre 3 sata.

Pošto me je posle poslednjih 46 zatvaranja programa smarala poruka ``Compacting... ?``

a ja, pošto sam već 500 puta u proteklih par meseci kliktao na OK, i obično bih dobio poruku kako je Inbox/Outbox navodno korišćen od strane nekog drugog programa i kako nije u stanju da se, je li, smanji ili šta već, posle čega bi program funkcionisao potpuno isto kao i pre toga, i ovaj put sam kliknuo na OK.

Pošto se ništa ``neočekivano``, kao i svaki put do sad, nije dogodilo, nastavio sam sa traženjem i brisanjem nekih nepotrebnih .pdf-ova po hdd-u i setio se da ima nekih skeniranih papira koje mi je neko bio poslao pre nekoliko nedelja, i kada sam otvorio OE da ih pogledam, primetio sam da je u Inboxu ostalo 783 poruke...

Najnormalnije se program otvorio, bez ikakvog obaveštenja.

Čitao sam malo po internetu tuđa iskustva i obično bi usled te štednje prostora Inbox.bak ostajao u Recycle Bin-u, odakle bi ga u ovakvim slučajevima samo trebalo preimenovati u Inbox.dbx i iskopirati u onaj folder gde su mailovi po defaultu.

Ja sam verovatno jedno 5 puta kliknuo na Empty Recycle Bin posle onog potvrđivanja da program nije u stanju da utiče na Inbox/Outbox jer ga koristi neki drugi program, očekivajući istu reakciju kao i ko zna koliko stotina puta do sad... tj. NIŠTA, jer sam brisao na desetine nepotrebnih nagomilanih sr*nja, pa ih nisam baš brojao u komad.

Koje programe koristite za e-mail i da li ste imali prilike da doživite isti problem ?

Koliko često pravite backup ?

Kontrolni toranj
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
DmasteRNo1 Thunderbird 27.03.2009. 23:04 #105594

broj poruka: 6102
Verovatno od vremena kada sam počeo da koristim Firefox, počeo sam da koristim i Thunderbird, a to je sigurno bar 2 godine. To sa porukama mi se nije dešavalo ni sa Thunderbirdom ni sa ranije korišćenim mejl klijentima.

Šefe, koji ti je vrag?

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MilosNBG yup... 27.03.2009. 23:30 #105598

broj poruka: 1586
I ja sam jednom imao isti slucaj, samo sto je meni izbrisao kompletan Inbox... I napravio mi stetu u vrednosti monitora koji je izvukao deblji kraj... Od tada ili Thunderbird ili ako je nesto preko Yahoo, Gmail stiglo skidam u poseban folder ili ostaje na nalogu ako je nesto manje bitno...

Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Slavuj ... 28.03.2009. 11:37 #105659

broj poruka: 2236
Iskopao sam neki backup od pre 2 meseca, sad ima oko 950 poruka, između ostalog tu je i ono što me zanimalo.

Izgleda da je rešenje u backup-u pre svakog compactinga. Ja sam ga pravio samo pre formatiranja C:

*ebo ih konj u usta ucenjivačka, kako su ga tako glupo napravili... umesto da program u ma koliko hitnoj/bitnoj/neodložnoj ``situaciji`` obriše najstarijih 40-50% poruka, od pre 6-7 meseci+, on obriše najNOVIJIH 40-50%.

Naravno, ne postoji isključivanje opcije Compacting, već samo u slučaju ``izbegavanja``, postoji kliktanje na Cancel, svaki put po zatvaranju OE-a. Krajnje džiberski, svojstveno MicroSHIT-u.

Razumeo bih donekle da taj Compacting.. ima veze sa slobodnim prostorom na HDD-u, ali kad ima 380GB slobodnog prostora, onda stvarno ne mogu da razumem potrebu za štekanjem ~50 MB brisanjem nekoliko stotina(bitnih) poruka.

Nadam se da Mozilla nema takvu ``narav``.

Kontrolni toranj
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647152.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs