Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Vista SP1 Gaming Performance!
STRANA 1 OD 1
SkyFire Vista SP1 Gaming Performance! 25.03.2009. 02:54 T16366

status: user
broj poruka: 18472
Kako vam se ponasa Vista SP1 u odnosu na XP u igrama?Ima li pada FPS-a,gubi li se sta?Evo ja probah malo Turok cisto bez veze i tacno znam koliko sam FPS-a imao pod XP-om i ovde ne vidim da nesto gubim ili ti pada,cak se tripujem da imam vise..
Ajde nek neko iznese jos neka svoja iskustva..
Sutra pada Crysis na test i ostale igre..

I Want to believe - The truth is out there

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Pad ili rast fps-a nisam primetio. 25.03.2009. 03:11 #105079

broj poruka: 10999

Mislim da se tripujes da imas vise.

Prema izvestaju Riva tuner-a (hardware monitor), zauzece RAM-a je drasticno uvecano (sto je i za ocekivati), dok je angazovanje video-memorije vece za oko 10%. Temperature CPU-a i GPU-a su neznatno vece (E8400, GF9800GT/512MB/ 2x1GB OCZ Reaper PC1200).

Nego, znas li ti sta je to `Vista 1.2`? Nova verzija ili novi SP (naidjoh na ovo na 9down.com)?

SkyFire Re: Pad ili rast fps-a nisam primetio. 25.03.2009. 03:13 #105080

I ja sam isto to gledao.Kapram da skinem pa da probam.Vise mi lici na neku novu verziju spakovano sa SP1 zajedno..

Znaci cenis da su isti FPS ili manji?Bez obzira na zuzece nemam pad performansi u odnosu na XP a sve to testiram na 7900 GTX i nemam neki veliki broj frejmova da bi padao u zabunu ili se tripovao..

::
:: Mislim da se tripujes da imas vise
:: Prema izvestaju Riva tuner-a (hardware monitor), zauzece RAM-a je drasticno uvecano (sto je i za ocekivati), dok je angazovanje video-memorije vece za oko 10%. Temperature CPU-a i GPU-a su neznatno vece (E8400, GF9800GT/512MB/ 2x1GB OCZ Reaper PC1200)
:: Nego, znas li ti sta je to `Vista 1.2`? Nova verzija ili novi SP (naidjoh na ovo na 9down.com)
tortojed Da. Manje-vise, isto. Frame tamo ili ovamo (XPSP3 i Vi$taSP1 32bit) 25.03.2009. 03:20 #105081

broj poruka: 10999

Doduse, od Nove godine igram samo COD4 (online) i WorldOfWar (solo), tako da se moji utisci zasnivaju na ovome.
Zbunjuje me ta `1.2` verzija zato sto jos uvek nije izasao finalni SP2 (ili se ja varam?).
SkyFire Re: Da. Manje-vise, isto. Frame tamo ili ovamo (XPSP3 i Vi$taSP1 32bit) 25.03.2009. 03:37 #105083

Ja sam ubacio,sad se tek i setih jer me je zbunio Computer My Properties jer pise Vista SP1 ali sam NAVODNO ubacio SP2 ali je to samo update (Windows6.0-KB948465-X86) 337 MB!Moguce da je onda ta verzija sa SP2.Precizan da budem ne mogu ali cu skinuti pa cemo videti sta je u pitanju.P.S.Nije manje vise isto.Vista skida i do 10 FPS u odnosu na XP zavisno od igre i njene zahtevnosti tj engine-a!Ne znam kakva je sad razlika sa ovim update-om ali koliko ovako mogu da zakljucim jako se dobro pokazala.Jos samo da vidim ovo za igre pa da se XP polako sprema za penziju.
Windows 7 je i dalje neoptimizovan za igre!!!

:: Doduse, od Nove godine igram samo COD4 (online) i WorldOfWar (solo), tako da se moji utisci zasnivaju na ovome.
:: Zbunjuje me ta `1.2` verzija zato sto jos uvek nije izasao finalni SP2 (ili se ja varam?).
gman ja 25.03.2009. 03:42 #105084

broj poruka: 1111
ne primecujem razliku u igrama
osim sto vista uzima vise rama, u igrama, a i bez njih

ali ne volim vistu, ne voliiim

ulsi

SkyFire ... 25.03.2009. 03:46 #105085

To uzimanje rama nije reseno ni u W7!Gasenjem servisa moze da se smanji potraznja u kolicini uzetog rama.CPU ne opterecuje ali ram guta..
Ne volim ni ja Vistu ali ako bude jednako dobra za igre bez pada FPS-a sa ovim update-om i SP1 i plus ako izbace zvanicno i SP2 i to sve bude ferceralo kako treba sto cisto sumnjam ali ako se desi prelazim na Vistu (DX10) PREDNOST u gaming-u

Equinoxe Re: ... 25.03.2009. 04:05 #105088

broj poruka: 12057

Kad smo kod ždranja RAM, kad optimizujem (pogasim sve što mi ne treba) Vistu x64 SP1 bez ičega instaliranog i W7 7000 x64, razlika je nekih 200MB u korist W7.
x86 verzije me ne interesuju,
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

:: To uzimanje rama nije reseno ni u W7!Gasenjem servisa moze da se smanji potraznja u kolicini uzetog rama.CPU ne opterecuje ali ram guta.
:: Ne volim ni ja Vistu ali ako bude jednako dobra za igre bez pada FPS-a sa ovim update-om i SP1 i plus ako izbace zvanicno i SP2 i to sve bude ferceralo kako treba sto cisto sumnjam ali ako se desi prelazim na Vistu (DX10) PREDNOST u gaming-u
:: I Want to believe - The truth is out there
gman procesi 25.03.2009. 04:08 #105089

broj poruka: 1111
naravno pogaseni svi osim esencijalnih+eset
meni je osnova 16 procesa na xp, ne znam za vistu, ovde mi je inst xp
a najvise, sa ukljucenim utorrent, aimp, chrome (koji uzima suv 3 procesa, a za svaki novi tab po jos jedan) 23
nekad se toliko izlozim da ugasim i modem i eset (inace ova dva su mi ne odvojiva, jer ici na net bez av jednako je reinstalaciji win-a) i zajedno sa igrom to bude 15

zovite me PROCESSKILLUH ili ABSOLUTEPROCESSHATER
inace ovo gasenje procesa je kod mene zaostavstina iz ere kad sam imao samo 768MB rama, pa mi je svaki MB bio vazan, toliko, da sam uspevao na winxp sp1 da mi commit charge bude ispod 100MB

ulsi

SkyFire Re: Re: ... 25.03.2009. 05:13 #105090

Kako mislis razlika?W7 manje ili vise uzima za tih 200 MB?

:: Kad smo kod ždranja RAM, kad optimizujem (pogasim sve što mi ne treba) Vistu x64 SP1 bez ičega instaliranog i W7 7000 x64, razlika je nekih 200MB u korist W7.
:: x86 verzije me ne interesuju
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: Hoping for the best but expecting the worst.
:: :: To uzimanje rama nije reseno ni u W7!Gasenjem servisa moze da se smanji potraznja u kolicini uzetog rama.CPU ne opterecuje ali ram guta.
:: :: Ne volim ni ja Vistu ali ako bude jednako dobra za igre bez pada FPS-a sa ovim update-om i SP1 i plus ako izbace zvanicno i SP2 i to sve bude ferceralo kako treba sto cisto sumnjam ali ako se desi prelazim na Vistu (DX10) PREDNOST u gaming-u
:: ::
:: :: I Want to believe - The truth is out there
Equinoxe Re: Re: Re: ... 25.03.2009. 06:20 #105091

broj poruka: 12057

U jbt, zamalo da zaspim.....

Mislim da si me razumeo dobro, kad se pobiju indexi, defender, restore, superfetch i ostali rubbish, W7 jede cca 200MB manje RAM-a od Viste sa istim podešavanjima. A uz to se i brže boot-uje. And please note, still BETA.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

:: Kako mislis razlika?W7 manje ili vise uzima za tih 200 MB
:: I Want to believe - The truth is out there
Erestun Kod mene je takodje Vista x64 25.03.2009. 10:29 #105105

broj poruka: 1797
U sustini ako imas dovoljno rama, ne bi trebalo da opadaju performanse bez obzira koliko zauzima Vista. E sad, ja ne vidim uopste svrhu 32bitne Viste, em guta resurse, em ne moze da remapuje vise od 3.2Gb rama. Iskreno ja nisam video neku razliku izmedju xp x86 i viste x64 u performansama igara. Meni najnormalnije radi GTAIV na High-Medium setovanjima pri rezoluciji od 1680x1050.
Sto se tice jednog mog ortaka on je dobio drasticno ubrzanje u GTAIV kad je presao sa Viste 32 na XP 32, ali njemu je dosta slabija konfiguracija. 2Gb rama, ATi 2xxx.
@Bax
Citao sam nesto po raznim forumima/sajtovima kazu da superfetch i nije bas pozeljno iskljucivati. Index iskljucen, restore takodje, defender. Kad vec pricamo o tome ne bi bilo lose da napises za Vistu x64 sta se sve iskljucuje i kako i da se tema zalepi. Posle ljudi mogu da dodaju dalje tweakove i ubrzanja performansi. Meni se i pored svega ovoga HDD i dalje pegla, ne non-stop, ali svake sekunde se upali LED za HDD. Srecom WD green je pa ga nikad ne cujem. Zanima me sta si jos iskljucio i kako? Preko services.msc ili ima nekih registry tweakova?

gile23 ... 25.03.2009. 13:52 #105117

broj poruka: 9121
Recimo mene izbacuje iz Crysis Warhead-a jer imam malo rama 2GB, procesor je uvek aktivan izmedju 0%-3%, a ram mi je zauzet oko 900MB, odnosno 44%, a sto se tice igara ne primecujem neku razliku.

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
pajsgudgud W7x64 build 7000 25.03.2009. 14:06 #105120

broj poruka: 3742
Nisam siguran ali prvi put kada sam ga instalirao mislim da mi je zauzimao oko 850Mb. Izgleda da sam ga u međuvremenu podešavao, a zaboravio. Sada OS bez ičega upaljen zauzima 640Mb
Mislim, dakle u opasnosti sam. Myspace&facebook free user!!!

Plamen Erestun, upravu si sto se tice HDD-a... 25.03.2009. 14:14 #105122

broj poruka: 2836
I kod mene isto pali LED za HDD stalno, samo sto ja imam 2 x WD 320GB SATA2 16MB Blue i cuju se.... e tu je problem.
BlueSkyNIS Re: ... 25.03.2009. 14:38 #105128

broj poruka: 860
Ja imam bednih 1GB RAM-a i prešao sam Warhead, nije me nikad izbacivao, ali u XP-u. Verovatno te je bacao na desktop zbog nečeg drugog.

Windows-free with Fedora 10

:: Recimo mene izbacuje iz Crysis Warhead-a jer imam malo rama 2GB, procesor je uvek aktivan izmedju 0%-3%, a ram mi je zauzet oko 900MB, odnosno 44%, a sto se tice igara ne primecujem neku razliku
:: Pozdrav
bunjevac Vista SP1 Gaming Performance! 25.03.2009. 14:52 #105130

broj poruka: 578

da bi video razliku između viste i xp moraš da imaš jaku mašinu.U visti najveći problem bio je direct x10 ali pošto su ga sad već obrusili vista je bolja.

gile23 Re: Re: ... 25.03.2009. 15:07 #105133

broj poruka: 9121
Ne znam meni je zauzece rama veoma blizu 100% kada pokrenem igru, videcu kada dokupim jos 2GB rama, moj drug sa 2GB rama na XP-u igra bez ikakvog izbacivanja, videcu sta ce se desiti. Hvala u svakom slucaju.

Pozdrav!

:: Ja imam bednih 1GB RAM-a i prešao sam Warhead, nije me nikad izbacivao, ali u XP-u. Verovatno te je bacao na desktop zbog nečeg drugog
:: Windows-free with Fedora 10
:: :: Recimo mene izbacuje iz Crysis Warhead-a jer imam malo rama 2GB, procesor je uvek aktivan izmedju 0%-3%, a ram mi je zauzet oko 900MB, odnosno 44%, a sto se tice igara ne primecujem neku razliku
:: :: Pozdrav
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Erestun ... 25.03.2009. 15:09 #105134

broj poruka: 1797
Sa ovako iskljucenim servisima/opcijama meni vista x64 zauzima 922Mb (22%) od 4Gb, a po defaultu 1.2Gb

@bunjevac
Ne, to nije tacno, ja iz iskustva znam da se uopste ne primecuje razlika, a imas i prvi post Nebeskog. On ima dovoljno jaku masinu i nema neke razlike. Lepo sam napisao gore razlike u GTAIV kod slabije konf. (U sustini ta igra zbog svoje (ne)optimizovanosti nije ni zasluzila da se koristi kao poredjenje, ali ipak vidi se velika razlika. Na visti 32bitnoj nije mogao da igra, sa xp-om mu je sasvim fino islo na medium setovanjima.

@Plamen
Pa pazi, imam pored tog WD 750Gb Green, jedan WD od 320 i jedan od 250.
Sistem mi je na Green-u, ali bukvalno se ne cuje, ova dva nemaju veze sa sistemom tako da ne drlja njih uopste. Dok nisam uzeo taj green sistem je bio na ovom od 250, mogu ti reci da se cuo i to zestoko, samo sto je taj hdd iz 2004 godine. Heh, najbolje bi bilo uzeti neki SSD 64Gb staviti na njega 64bitni sistem i uzivancija.

Plamen Ja sam ih uzeo pre 2 meseca.... 25.03.2009. 15:55 #105138

broj poruka: 2836
Uzeo sam ih skoro, i oba su nova. Oba se cuje ali ne toliko glasno. Da li su bolji Green ili Blue? Za kolko moze da se najde WD 750GB?
SkyFire ... 25.03.2009. 16:41 #105140

Ja sam na Visti 32-bit.64-Bitnu verziju nisam jos probao ali cu i to da probam..
@Bax@ Stvarno nebi bilo lose da zapises koje sve procese iskljucujes u Visti!

bunjevac Vista SP1 Gaming Performance 25.03.2009. 18:24 #105157

broj poruka: 578

Moj šogor ima 6000+ DUAL CORE i kaže da mu je win 7 osetno bolji i da je prezadovoljan,ali on više nije zahtevan korisnik jer namerno nije opteretio win sa nepotrebnim programima.Ja imam phenoma X4 i 4 GB rama i dosta opterećenu vistu,ali što kažem nisam na xp nikad ostvario tako dobre rezultate kao sa vistom.Međutim slažem se sa svima koji tvrde da je win 7 najbrži.Čekamo sp2 pa ćemo da vidimo.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647152.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs