Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Program da otvori particiju?
STRANA 1 OD 1
Simets Program da otvori particiju? 22.03.2009. 17:15 T16320

status: user
broj poruka: 133
Pozdrav,
Kod devojke na kompu mi se pojavio sledeci problem. Naime sistem je poceo cudno da joj se ponasa. bilo je raznih problema koje sam uspeo da poresavam, a ostao je jedan koji je `preziveo` ghostovanje sistema i instalaciju najnovijih drivera za plocu, zvuk, graficku, ciscenje virusa, malware-a itd.
Naime, ona ima 2 hdd. Na jednom je sistemska particija i jedna sa podacima, dok su na drugom samo podaci. Kada u my computeru kliknem 2x na C particiju sve je u redu, ali kada kliknem 2x na D: ili E: windows mi izbaci prozorcic kao onaj za otvaranje fajlova nepoznate ekstenzije i nudi mi da fajl D: ili fajl E: otvori sa internet explorerom, word padom i slicno. Jedini nacin da zaista otvorim particiju je da kliknem desnim na nju i idem na explore :s
Dakle, ponovo napominjem da sam i zamenio particiju ranije ghostovanom i skinuo najnovije drajvere za sve.
Da li bi neko mozda mogao da mi da bilo kakvu ideju sta se desava?
Njena konfa je Sempron 2800+, ploca je Gigabyte GA-K8VT800 2.0, 512MB DDR RAMA
Hrdovi su WDC - WD800BB 80 GB (systemski) i Maxtor 40GB, oba ATA.
System je windows xp sp2
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
aco re 22.03.2009. 17:31 #104607

broj poruka: 2788
skini total commander sa neta pa probaj preko njega da udjes u d disk

Simets Re: re 22.03.2009. 17:41 #104609

Ma, ok, vidi, nije problem sto ja sad nemam nacin da udjem na particiju. Mogu i desno dugme pa explore, ali me interesuje u cemu je problem, i zelim da mi devojka moze kao sav ostali svet da udje dvoklikom na svoju particiju!

:: skini total commander sa neta pa probaj preko njega da udjes u d dis
::
Erestun Devojka+Kompjuter=Problemi 22.03.2009. 17:52 #104610

broj poruka: 1797
Jel ima neki antivirus, neki ware,webroot remover?
Oce to da se desi ako je pokupila neko trojanche, virus etc.

Jebivetar 100% zarazen sistem 22.03.2009. 18:31 #104619

broj poruka: 2386
moze se otvoriti sa TC

`Ne obra se bostan dok shljive ne popadaju`

Simets hm 22.03.2009. 19:00 #104628

E ovako.
Anti spajver (Super anti spyware) nije pronasao nikakve probleme dok je avast pronasao nekih devedesetak inficiranih datoteka trojancima (doduse ne na C particiji). To smo sve pobrisali i dodatna skeniranja vise nisu pronalazila viruse. Medjutim, problem nije ispravljen. Ako je problem zaista bio virus koji je sada, nadam se, obrisan kako mogu da ispravim ovu glupost?
aco re 22.03.2009. 19:26 #104631

broj poruka: 2788
meni je nedavno bio problem slican mogo sam da udjem u c disk ali u d ni da pomislim pa sam oborio sistem isad radi kako treba

MaliBaneBG Re: hm 22.03.2009. 19:32 #104633

broj poruka: 487
Probaj UnHack Me. Skini sa oficijelnog sajta, trial je ali je full funkcionalan tih 30 dana. Odlican program, veoma moguce da ce da ti resi to sranje, i ja sam imao slican problem i resio je!

==========
BLEJA:)))

:: E ovako
:: Anti spajver (Super anti spyware) nije pronasao nikakve probleme dok je avast pronasao nekih devedesetak inficiranih datoteka trojancima (doduse ne na C particiji). To smo sve pobrisali i dodatna skeniranja vise nisu pronalazila viruse. Medjutim, problem nije ispravljen. Ako je problem zaista bio virus koji je sada, nadam se, obrisan kako mogu da ispravim ovu glupost?
Simets jej 22.03.2009. 20:09 #104637

Posle brisanja virusa i restartovanja kompa, problem se resio :) Ipak su bili virusi. Hvala na odgovorima svima :)
Ziveli!
DuskoPA Combofix, 22.03.2009. 20:15 #104638

broj poruka: 73
resava 100%.

https://www.combofix.org
Isprati uputstvo sa ovog sajta, a odavde ga i skidas. Kad zavrsi posao ides u run i kucas combofix /u. Obrati paznju na razmak pre desne crte. Pozdrav!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647152.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs