Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Упозорење онима који намеравају да инсталирају Windows 7
STRANA 1 OD 1
MilivojeS Упозорење онима који намеравају да инсталирају Windows 7 19.03.2009. 19:03 T16269

status: user
broj poruka: 439
Јуче сам скинуо нови ОС - Windows 7 Ultimate 64 - bitni, v. 7057....
Нарезао и кренуо с инсталацијом. Имао сам три партиције. C - на којој се налази Vista Ultimate x86 `legalna`, D - на којој се налазе разни фолдери и E - на којој се такође налазе разне ствари. Решио сам да нови ОС инсталирам на E партицији, па сам због тога све фајлове с ње пребацио на D, форматирао је и кренуо с инсталацијом. Инсталација је протекла без проблема. Нови ОС ми се свидео. Личи на Висту, лепо ради, све драјвере је изгледа сам препознао и повукао с Висте, односно C партиције. Рекох себи - ово је одлично!
Кад схватих да ми је било потребно нешто из Висте, рестартујем рачунар и имам шта да видим!
Windows 7 (иако приликом дизања система избацује упитник који омогућава подизање и једног и другог система) је изгледа онемогућио или обрисао `лек` на мојој Висти којим је дуго времена била успешно лечена. Висту више нисам могао никако да подигнем. Приликом сваком покушаја подизања система, систем је јављао: `Јавите се DELL - у или `ваша лиценца је истекла - потражите нови код на кутији Вашег диска`. Углавном, форматирање је морало да се деси.
Причам о овоме да скренем пажњу евентуалним хазардерима који би могли да се нађу у истој ситуацији.
Да ли се некоме ово догодило?
Да ли је постојало друго решење, без реинсталације?

Сада сам опет корисник `старе` Висте, док не нађем драјвере за мој модем, а онда ћу да мењам потпис.
ПАЛИ НАРОДЕ - ВИСТА ЈЕ ЗАКОН!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
obradmi To ti je Dell verzija Viste 19.03.2009. 19:23 #104090

broj poruka: 7722
koja je `odradjena` ,ali po meni nisi trebao na isti disk da stavljas 2 OS-a,za te stvari najjaci je hdd rack ,ja imam jedan disk koji stavim u rack ,koji i nije stalno ukljucen nego sluzi samo za te stvari ,cisto da bi isprobao ,pa ako je ok stavim na glavne diskovei.
nenika Pa zato je izmišljen ACRONIS 19.03.2009. 19:44 #104092

broj poruka: 1133
Prvo da si namestio backup C particije i onda namestiš 2
particije jednu nazoveš naprimer win 7 a drugu vista.prvo digneš win 7 na C. A onda vratiš SA ACRONISOM VISTU NA E . I TO TI JE TO.

lakše je kad imaš dva HDD.
BlueSkyNIS ... 19.03.2009. 20:33 #104108

broj poruka: 860
Na ovo mogu samo da kažem: `Njesra u boji!`

Windows-free with Fedora 10

MilosG ... 19.03.2009. 23:46 #104164

broj poruka: 100
pretpostavimo da ti je vista bila legalna sa bootloaderom koji je lagao da je dell masina u pitanju, instalirao si win 7 koji je s*ebao boot sektor!!!

Normalna stvar! a odgovor si manje vise vec dobio sta si mogao da uradis Acronis je cool!!!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647152.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs